Паркувальна зона в центральній частині

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем ivansstef, 16 сер 2007.

1. ivansstef

ivansstef Well-Known Member

Міською радою м. Львова було прийняте рішення про створення ЗОНИ ПЛАТНОГО ПАРКУВАННЯ на деяких вулицях центральної частини міста.
    Першим ділом на всіх вулицях поставили камяні тумби..

Залишили два вільних вїзди-виїзди.Один зі сторони Валова-Сербська,
    другий зі сторони Руська- архівна. (там правда знак 3,1 висить, але на нього ніхто вже давно не зважає).
    Браві хдлопці від фірми "Н" збирають за вїзд по гривні , деколи одразу за декілька годин..

Особисто я вважаю що це порушення та незаконний збір коштів..
    ЧОму? Читаємо далі.

Аргументи їхні.

1. Міськрада прийняла рішення яке обовязкове для виконання будь-яким громадянином.
    2. Є чітко визначена зона ПЛАТНОЇ парковки, віїзжджаючи на яку я повинен заплатити певну суму.

Аргументи мої.

1.За кермом автомобіля я набуваю окрім прав та обовязків громадянина ще й права та обовязки ВОДІЯ, і тому керуюсь правилами дорожнього руху та вказівками інспекторів ДАІ (решта опускаємо, беремо лише основне)

2.Як водій я насперед повинен керуватись ПДД, і оскільки знаку який забороняє ТРАНЗИТ через цю ділянку немає, я вважаю що я маю право спокійно проїхати не даючи грошей.

3. Виставляти стоп-буйки на дорозі вони також не мають права згідно пункту 1,6 ПДД. (дозволу на це у них точно немає)

4. Зупиняти моє авто має право ЛИШЕ інспектор ДАІ , а ці злопці для мене є пішоходами, які стоячи на проїзжій частині створюють перешкоду для руху автомобілей, що є прямим порушенням ПДР.

висновки. Є рішення , немає впровадженого механізму.. Але чи це мої проблеми ?? На мою думку фірма яка виграла тендер неправильно трактує рішення міськради та ПДР.. та проводить неправомірний збір грошей

Вторая часть Мерлезонского балету..
    або (якщо б я навіть і не транзитом)

Уявімо що Ви всетаки захотіли зупинитись.
    Що ми маємо?

дивимось що таке паркування :

Отже для початку ми відкриємо УХВАЛА № 157 ЛЬВІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    "Про затвердження Положення про організацію та функціонування зон паркування автотранспортних засобів на території м. Львова" та Додаток №1 до ухвали Львівської міської ради від 28.11.2002. №157

звернемо увагу на такі визначення :
    1. Визначення термінів
    У цьому Положенні терміни вживаються у такому значенні:
    1.1. Паркування – стоянка автотранспортного засобу у межах зони паркування.
    1.2. Зона паркування – територія у межах зон загального користування на території міста, на якій дозволяється паркувати автотранспортні засоби і яка позначена дорожньою розміткою, дорожніми знаками, може мати огорожу, в тому числі тимчасову, та засоби збереження автотранспорту.
    1.3. Місце паркування – відділена розміткою частина зони паркування призначена для паркування одного автотранспортного засобу.

а тпере відкриваємо ПДР і читаємо визначення СТОЯНКИ
    ....................стоянка - припинення руху транспортного засобу на час, більший ніж 5 хвилин, з причин, не пов"язаних з необхідністю
    виконання вимог цих Правил, посадкою (висадкою) пасажирів,
    завантаженням (розвантаженням) вантажу;...........................

Отже на мій погляд ключовими словами являються тут такі:
    - стоянка більше 5 хвилин
    - відмічене дорожніми знаками згідно з Правилами дорожнього руху України
    -яке має розмітку місць стоянки транспортних засобів

при вїзді в так звану "зону" висять знаки 5,38 які вказують МІСЦЕ для стоянки і дія яких закінчується за найближчим поворотом-перехрестям.
    знаками 5,39-5,40 які вказують межі ЗОНИ стоянки навіть і не пахне..

Тобто ТЕОРЕТИЧНО.. на всіх вуличках "ЗОНИ ПЛАТНОГО ПАРКУВАННЯ" мали б стояти знаки 5,39-5,40 і додатковий 7,14. мала б бути розмітка, і (найголовніше) після 5(ПЯТИ) хвилин стоянки до мене мав би підійти ПАРКУВАЛЬНИК ЯКОМУ б Я мав би заплатити паркувальний збір..

А не так як в даному випадку платять ВСІ на вїзді в типу "зону платного паркування".
    (с) ivansstef

Я не описував тут проблеми повязані з порушенням даною фірмою ще декількох положень.. про захист прав споживачів і так далі.. вважаю що цього і так достатньо, щоб змусити фірму яка виграла тендер облаштувати НОРМАЛЬНІ місця для паркування.. а не просто косити капусту...

Даний трактат перевірений на практиці і може бути використаний в ділі..
    Друкуйте та користуйтесь..

Будуть питання пишіть.. З радістю відповім

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Паркувальна зона в центральній частині

Київський та Львівські суди винесли окремі решення, за якими примусова евакуація авто є порушення Конституції України про власність, а тому незаконні. Крім цього є постанова прокурора Львова про те, що примусова евакуація є незаконною, але ця постанова стосується б лише простих громадян, для Львівської мерії - це порожній звук. Евакуатори продовжують працювати. У мерії розробили нове підгруннтя для працювання евакуаторів, мовляв - виконують функції надзвичайних ситуацій, ніби неправильно припаркована мажина - це надзвичайна ситуація. Уявіть собі, за день у Львові 100 надвичайних ситуацій!!! То вже не надзвичайні, а звичайні, нє? І що цікаво... Прокуратура Львова і це заборонила... але мерії і далі наплювати на закон....

3. Templar

Templar Дуже важлива персона

Парковки

Чому їх не будують? Невже не вигідно?
    Як на мене парковки мали б були забиті, машин то з кожним роком більшає.
    Наприклад побудувати багатоярусну парковку на Сихові, машин так на 300, хіба люди би не ставили машини зимою у теплі, літом у прохолодному місці...
    Також десь біля центру би не помішали, навіть дуже, а задовбало, сьогодні в центрі в заторі стояв годину, а все через те, що олухи понаставляють машини, і трамваї зразуж вмирають.

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Перед Оперним? Чи замість Міцкевича?

5. Templar

---------- Додано в 18:43 ---------- Попередній допис був написаний в 18:42 ----------

Можна і не в самому центрі, але найдуться такі лінивці які і не захочуть там ставити...
    То ж курча треба буде ногами хвилин 15 пройтись

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

---------- Додано в 18:51 ---------- Попередній допис був написаний в 18:50 ----------

Де конкретно?
    Перед Облрадою, замість скверу? Щоб зовсім місця мітингувальникам не лишати.

7. Templar

Тему шукав, звіняйте, не найшов...

Ось коперника 27а
    Зрізати пару дерев, і парковку на 2 поверхи зробити можна, якщо влада дозволить

8. kjk

kjk Дуже важлива персона

то ділянка не міста а церкви,яка поруч
    а якщо по темі то ніхто цих парковок не зробить
    бо "стихійні" платні парковки на дорогах це добрі гроші для деяких людей
    а робити серйозну парковку, з виділенням міських грошей, з інвестиціями, унеможливить наживатися на цьому

9. Templar

Думаєте церква відмовиться продати або дати в оренду землю?

Ну якщо якийсь інвестор зацікавиться цим, то чому і ні?
    Якщо є гроші побудувати таку парковку, тоді і на лапу дати тоже мають бути..

Ну в центрі добре, не дадуть, а на сихові, теж парковок не дуже багато..
    Ну вони є, але то так, щебьонка і сітка...

10. kjk

kjk Дуже важлива персона

церква буде файно торгуватися
    гешефт то святе діло
    не в тому діло
    парковки, маршрутки, то все бізнес в тіні
    їздять на вбитих бусах, возять десятки людей
    по паперам в них все як слід а людей возять ледь-ледь
    аналогічно з парковками. по документам машин паркується мало, ледве-ледве ті фірми виходять в прибуток. А насправді то воно не так. Квитки ніхто в бусах не дає, чеки за парковку теж
    і якщо збудувати парковку з інвестором - контроль з боку інвестора
    будувати за кошти міста - домовлятися з міськрадою чи ще там кимось

11. Templar

Ну звичайно, він ж хоче заробити, а не просто вкласти пів ляма...
    А не тіньовий бізнес вижити не зможе?
    Допустимо 200 парко місць, по 15 грн. = 3000 грн за добу
    Можна спокійно платити податок, і мати гроші щоб намазати масло на хліб

12. kjk

kjk Дуже важлива персона

ну то розкажіть це тим хто отримує прибуток від парковок
    виведуть бізнес з тіні - стане ясно що парковки то надприбутки - почнеться кіпіш щоб всі парковки були у власності міста
    і пани лишаться без масла з хлібом

13. Templar

Ну не знаю, хто може повестись на развод, що парковки ледве виживають, всі і так знають, що прибуток там "огого"
    Просто не в усіх є гроші на ті парковки, тому вони і не плодяться так сильно...

14. night

night Well-Known Member

А Ви зверніть увагу як паркуються більшість людей в центрі. Платна зона (для прикладу проспект Шевченка), так більшість водіїв або стараються втекти непоміченими парковщиком або ж розказують що вони на 5 хвилин. І більшість таких водіїв власники геть не дешевих авто.
    Наші водії готові кинути машину будь де, загородити машиною проїзд, виїзд лиш би не заплатити 2чи 5 грн. Культури нема і не буде поки не введуть максимально високі штрафи за паркування.

15. Templar

Ну це в центрі, а у житлових районах? Вони теж такі хоробрі?

16. sani

sani Well-Known Member

а на сихові є проблема з парковкою?? :)
    не платять, тому що немає елементарного, навіть ВІДПОВІДНОЇ розмітки для парковки... гроші збирати усі люблять, а зробити НОРМАЛЬНІ УМОВИ, і вкласти на це гроші ніхто. Тільки понаставлять бидлоту, яка колядує, чи попрошайнічає...

А чому я маю платити за парковку під домом?

П.С. за парковку грошей не даю, і не збираюсь!

• Подобається Подобається x 2
  17. night

night Well-Known Member

Не даремно кажуть "Бідність породжує бідність".
    Для кого будувати паркінги якщо водії керуються улюбленим правилом українця "Моя хата з краю". Ну набудують паркінги і почнуть наші 'умніки' нити що задорого платити, навіщо взагалі платити, а я знаю де можна поставити машину безкоштовно (комусь під вікна і загородити дорогу пішоходам).
    У всьому цивілізованому світі платити за пакромісце це нормально. Тільки чомусь для нас це дико. Я згідна що нема таких умов. Але якщо стоїть знак парковка платна то або хай людина платить або котиться подальше і потім ніжками пересувається від місця безкоштовної парковки.
    і хоробрі і тупі. Бо люди не рахують що подряпана машина чи вибита шибка в результаті коштує дорожче ніж заплатити за стоянку пару гривень. І так ті гроші успішно профукуються на пиво, каву і т.д.
    а що для Вас означають нормальні умови?
    Тобто людина в спецодязі, з касовим апаратом і в зоні де вказано парковка платна для Вас бидлота і попрошайнічає?
    А чому не маєте? :) У Вас приватизована територія?

• Подобається Подобається x 3
  18. Templar

Ви не зобов'язані, але допустимо у Вас Прадо, йде якийсь п'яний, впаде на машину, дзеркало зламає...
    Або якась шпана візьме і стікло розіб'є... Ну це все байки
    Але тримати машину у сухому, земою теплому, літом прохолодному місці Ви б не хотіли?
    Рахуйте скільки проблем зимою зійде з вашої голови, не треба раніше виходити щоб почистити і прогріти машину, не треба розчищати проїзд....
    А літом Ви сідаєте у машину, а там нормально темпаратура, а не як у духовці..
    ІМХО

---------- Додано в 10:55 ---------- Попередній допис був написаний в 10:47 ----------

Сані мабуть говорив парковку під під"їздом....

Нормальні умови, це коли на машину не срут голуби (сліди остаються, бодай би їх), не падає град, не падає дощ, не стоїть в снігу, не накаляється на сонці, нормальна охорона, ціни як і на звичайних стоянках.

Думаєте люди не будуть ставити машину у таку парковку?
    Якщо ціна така сама як і у відкритій

19. sani

sani Well-Known Member

у всьому цивілізованому світі парковка під домом, навіть якщо і платна для інших, для жильців безкоштовна ;)

ну не зустрічав я ще парко місця щоб були дотримані усі законні вимоги, і щоб паркувальник міг доступно пояснити за що саме, кому і згідно чого я маю платити. Крім як якихось ксерокопій пошарпаних і незрозумілих та слів, що то він на якогось там місцевого дУпутата працює, мені ніхто не показав...

В Грецї, наприклад, люди нормально заїзджають на пляж машинами і культурно відпочивають і ні один попрошайка за в"їзд(вхід) на пляж не клянчить гроші... а в Криму колись мені абореген колядував, що "парковка" на узбіччі дороги під скалою без розмітки і без документів і тп платна. :)

для кожного прадо є каско, вигідніше за будь яку платну стоянку ;)

20. Templar

:crazy::haha::haha::haha::haha:
    Ой насмішили, КАСКО, ржу нємагу

а де твій аватар? :)