Параноя - чи потрібна хвороба?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем vasili, 23 жов 2007.

1. vasili

vasili Well-Known Member

Ось маю для спостереження навколо, параноїків різного віку, цілком успішні люди, прагматичні, серйозні, інтелігентні, розсудливі...але всім за 30 років...
    Думаю для нормальної фунціональності у сучасному світі, добре мати легку форму параної...Як найскорше, якісно, можна стати параноїком?
    ЗІ : не про шизофренію зарез...

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Параноя - чи потрібна хвороба?

1. Підіть на якийсь психологічний тренінг, наприклад "Крок у майбітнє" (приклад - мій колишній директор).
    2. Вступіть до компартії
    3. До ФСБ Росії :)

3. vasili

vasili Well-Known Member

він мав статус директора, то його нормального не пропустили б на таку посаду...

4. spm1950

spm1950 Well-Known Member

Вона не потрібна , але тим не меньше є присутня у більшості населення.

5. vasili

vasili Well-Known Member

spm1950 так і та більшість часто фактично цього не помічає.

6. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

доктор, навколо - самі параноїки! і всі хочуть мене вбити!!!!!

• Подобається Подобається x 2
  7. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

Спрбуйте не думати про розових слоненят...[​IMG]

• Подобається Подобається x 1
  8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Паранойя - це патологія. Обговорювати її не потрібно. На цьому форумі...

9. Boris_Kiev

В нього зародки параної, виявляється, були з дитинства.
    А після тренінгу з"явилася носорогова "психопатоїдність".
    Я викликав інкогніто фахівця до офісу. :)

А взагалі в ряді випадків параноїки можуть стати сильними програмістами або, наприклад, складати непогані "скелети" інструкцій

Якщо я бачу документ типу

§1
    п. 1.1
    пп 1.1.01-а ...

- це згенерував на 90% параноїк.

10. vasili

vasili Well-Known Member

afterstep'е Ви перший хто вирішив жартувати.
    Степаныч коли я створював цю гілку мета ідеї полягала в тому,якраз протистояти впливам параноїдальних концепцій, деяких представників цього патологічного явища.
    ЗІ : Доречі пост №1 містить всі вихідні данні, цього питання.

+117

11. natty

natty Well-Known Member

З цього місця детальніше. плз! Як вона допомагає "нормальній функціональності"?

Здається. ви щось плутаєте. Хто для вас "параноїки"? Бо параноя - серйозне психічне захворювання, наскільки я знаю...

12. vasili

vasili Well-Known Member

На мою думку деяким людям просто конче потрібна параноя для нормального функційонування мозку...
    ось з хочаб для правильного відношення до дистрибюторів , чи до якихось рекламних психилогічних блоків, та куди не глянь битову стадію параної залюбки тре мати всім домогосподаркам та бізнесмєнам наприклад, середній та мілкий бізнес, де без психічних розладів у виді параної взагалі не ма що робити. Прикладів скільке завгодно, ось Пан Борис_Києва, підтвердив, що керівник без параної, то поганий менеджер, та не прибуткова справа.
    Знаєте можливо, а Ви впевнені, що Ви не плутаєте?
    Параноя серйозне, але легка форма параної деяким людям не завадить.

13. Boris_Kiev

Резюме: часто в команді треба мати одного параноїка, тримати його на ланцюгу, не давати влади, а в певних випадках спускати - "Ищи, Муха! Хорошая собака!"

Додано через 37 хвилин
    До речі !!!
    В пісеньці з телесеріалу про Мухтара ("Четыре лапы, влажный нос") проскокує дуже характерна фраза:
    "Он след найдёт, где следа нет..."

Мабуть це підтверджує мій допис. :)

14. natty

natty Well-Known Member

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Параноя - психічне порушення, що характеризується підозрілістю і добре обґрунтованою системою надцінних ідей, що набувають при надмірній вираженості характер марення. Ця система звичайно не міняється; вона була б абсолютно логічна, якби початкові патологічні ідеї були правильні.
    Багато хто з них здатний підтримувати, хоча б поверхнево, економічну і соціальну адаптацію. Тільки коли їх дії приходять в конфлікт з суспільним благополуччям, стає очевидно, що необхідна госпіталізація. З іншого боку, зустрічаються випадки параної, коли хворий виражає дивні ідеї: наприклад, одна пацієнтка стверджувала, що знаходиться заміжня за Богом. Історія рясніє параноїками.

Кажуть, параноїком був Фройд.

Як на мене, людині бізнесу для успіху як нікому іншому потрібний тверезий, не затьмарений ніякими "бредовими" ідеями розум. Як йому може допомогти параноя? Як вона може бути потрібна домогосподарці?

Самі ж дали відповідь:

Оточення багато в чому формує людину. Так що ви на правильному шляху. Ваша параноя не за горами :)

15. afterstep

ви напевно сплутали два психічних порушення - параною та звичайну свідому передбачливість та віповідальність.
    Друге психічне порушення - те, яке ви описали як
    виникає в незначної частини людей з віком. Але таких людей мало.
    змініть роботу - і з високою ймовірністю ви з цим психічним розладом вже більше не зустрінетеся...

16. vasili

vasili Well-Known Member

1. Кожний господарник на підприємстві повинен мати маніакальну параною...досвідчені керівники із давніх параноїків, завше шукаю такого господарника, злучення та ідентифікація відбуваютьсяна тонкому підсвідомому рівні, їм вистарчає декілької хвилин розмови, для повної ясної картини, так скажемо сканування підсвідомого "вогника" ...
    2. З домогосподаркою ситуація інша, хорошу з молодих, домогосподарку зарез не знайдеш, зустрів одну, ото справжня господарка, все в хаті тримала в ідеальному стані, абсолютно все, навіть іноді перевіряв чи ходить вона по слідах моїх та не перевіряє часом все замною, виявилось так, всі дорослі на дворі ходили по стійці струнко, в неї на першому поверсі були чудові вазонки з гарнющими квітками, які іноді роздивлялись перехожі, Валентіна узрівши когось біля вікна розсувала штори і показувала дулі та фіги прицьому фізія шкірилась та показувала язика!!!, тим самим приносила таким чином собі задоволення та обурення іншим, всіх хлопців на вулиці вона вважала наркоманами а дівчат повіями, що в деяких випадках було правдиво,...
    ще вона любила під настрій, піднімати продукти своєї творчості, і чекати декламацій на честь авторки, не заважало їй виступати в ефірі на радіопередачі, україномовної станції.

Он был замечателен тем, что всегда, даже в очень хорошую погоду, выходил в калошах и с зонтиком и непременно в теплом пальто на вате. И зонтик у него был в чехле, и часы в чехле из серой замши, и когда вынимал перочинный нож, чтобы очинить карандаш, то и нож у него был в чехольчике; и лицо, казалось, тоже было в чехле, так как он всё время прятал его в поднятый воротник. Он носил темные очки, фуфайку, уши закладывал ватой, и когда садился на извозчика, то приказывал поднимать верх. Одним словом, у этого человека наблюдалось постоянное и непреодолимое стремление окружить себя оболочкой, создать себе, так сказать, футляр, который уединил бы его, защитил бы от внешних влияний.Действительность раздражала его, пугала, держала в постоянной тревоге, и, быть может, для того, чтобы оправдать эту свою робость, свое отвращение к настоящему, он всегда хвалил прошлое и то, чего никогда не было; и древние языки, которые он преподавал, были для него, в сущности, те же калоши и зонтик, куда он прятался от действительной жизни.
    Чехов

Додано через 8 хвилин
    Я в цьому житті, не путаю нічого.
    а мені подобається варитися з такими овочами.

17. afterstep

все одно - то не параноя, а життєвий досвід.
    І той досвід свідчить, що більшість людей - безкорисні.
    Але тільки в одному питанні - в робленні "западла" ближньому.
    У всіх інших питаннях - винахідливо брехливі дрібні злодюжки ;)
    При такому підході (що подібний на параною) - мінімізуються збитки ;)

18. natty

natty Well-Known Member

дуже самонадіяно. обережно з такими заявами :)

По-суті: все одно я думаю, що йдеться не про параною. І що назва теми не відповідає змісту. Але це моє імхо.

19. vasili

vasili Well-Known Member

1. А чим воно так "дуже", це просто впевнено?
    2. Чому обережно, що може моїй особі загрожувати, га?
    :)

afterstep та я й кажу що той досвід часто-густо асоціюється у мене з параноєю, знаєте починаючи від секретаря закінчуючи охороцем всі, в більшій або меншій мірі ...
    Знаєте була керівник відділу в прошлому році так вона в офісі по смітникам рискала шукала, хто зайвий папірець використає, директора жінку побачила в місті, тут же позвонила йому і сказала, що та необмінно з коханцем...
    ... а прикол був знаєте, була кобіта гуляюча до піздна на днях народженнях, то та прийшла з ранку після вечєрінки, голову опустила і сидить хвилин 15, потім встає й каже: " Ой дєвачки Я с такого будуна", і виходить , а хора керівничка потім : "Ну вьі посмотрите на нее, ей наших русских мало, она себе кагогото Будуна нашла"!!!???

20. шахрай

шахрай Well-Known Member

Васілі,не грузіть людей,Ви ж не знаєте ,шо таке за поняття параноя:radist: .
    Міркує,наче великий спец по психіатрії:8: ...

а де твій аватар? :)