Пані, панно, дівчино чи громадянко?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 лис 2008.

1. Мне это слово не нравится. Скоро ещё мадам назовут.

Останнє редагування модератором: 18 лис 2008
  2. Городецький

Городецький Well-Known Member

Мадам - заміжня - станеться, то й назвуть. А наразі, не переймайтеся, мадмуазель :)

• Подобається Подобається x 10
  3. Лиля, не знала, что вы филолог!

Не знаю, как в Днепропетровске, но в Киеве говорить мадмузель, мисс и т.д. не принято.

Останнє редагування модератором: 17 лис 2008
  4. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

А мне нравится слово "мадам". Очень сексуальное обращение к женщине. Может потому что французское. Но в повседневной жизни конечно же не подходят ни мадам, ни мисс, ни фройляйн:smile:. Здесь уж нужно по своему.

• Подобається Подобається x 3
  5. Ко мне так не обращайтесь! Накажу!

• Подобається Подобається x 2
  6. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

ОК ;) Не буду. Здесь не совсем интимная обстановка.

7. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

"female human" в Америці звучить дуже, дуже образливо. Майже як жінко-людина. :)))

"human;female" зазвичай вживається в морзі і в інших подібних інституціях.:))

• Подобається Подобається x 10
  8. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

А как, на Ваш взгляд, следует обращаться к незнакомой женщине ( тут - имею в виду - пол)? От совдеповского "женщина!" или "девушка!" - просто коробит... Сударыня - или панi - пока кажется слишком вычурным...:dntknw:

9. А меня коробит от "мадам". А "девушка" воспринимаю нормально.

• Подобається Подобається x 1
  10. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Еще бы - Вы очень молоды :)
    Я спросил у дочки по аське - она, правда, на 6 лет старше - и уже замужем - понравится ли ей обращение "мадам" (согласитесь - статус позволяет!) - получил ответ - конечно НЕТ! Правда, и она не сформулировала - как бы ей хотелось, что бы к ней обращались...:give_rose:

• Подобається Подобається x 1
  11. bora

bora Well-Known Member

У Львові питання звертання не стоїть - пані, панянко, панночко. А в Луганську дійсно так не говорять? Але ж зручно і не образливо. ІМХО. Приміром звертання "дівчино" у нас чую дуже рідко.

• Подобається Подобається x 14
  12. о_Оо_О
    А у нас только так и обращаются.

13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Не люблять ТАКого звертання...:pardon:

14. Господин, не острите!

15. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А й справді, немає у нас якогось стандврту звертання.У Львові простіше.Там нормально звернутись ПАН, ПАНІ ..ну і дівчина ..У нас я тільки й чую"женщіна, дєвущка"при тому, що тій "дєвушкє"може бути 50 років:))Може тьоті й приємно , але ж сміхота та й годі!
    А все через те, що не говорять українською.:)Наскільки все було б простіше..

• Подобається Подобається x 9
  16. Мне рассказывала случай моя учительница. Ехала она в транспорте. Спрашивает женщину лет 45:
    - Женщина, вы не выходите?
    - Я не женщина, я девушка! Я, между прочим, ещё не замужем!

• Подобається Подобається x 9
  17. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Ще б довідку від лікаря показа!:)))

• Подобається Подобається x 8
  18. Чупага

Чупага Well-Known Member

Мені подобається ( жёно-чисто эстетически ) Господиня тис не зле .

Родовити москали вважають что "женщчына" в Москву завезли украинцы .

Такі дуже активні и гучнi - покорители столицы.

19. Багіра

Багіра Well-Known Member

я найнормалніше сприймаю, коли до мене звертаються дівчино... пані, панно теж прийнятні.. а от коли мій одноліток до своєї подруги сказав "пропусти женщину", бо в мене було небагато речей, то я чуть не впала під ту касу)))) ну яка я йому женщина якщо вдвічі-втричі від мене старших дівчатами називають... може через те, що я була одягнута елегантно, а не як підліток...)))

• Подобається Подобається x 2
  20. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Кранти пацанчику, якби був ваш знайомий... Це всеодно що дівчині на перші зморшки увагу звернути. Непоправима, дитяча помилка...
    Жінка може зробити вигляд що простила, але не забуде це йому ніколи.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)