Пам"ятаймо, йде зима!

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 20 жов 2007.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Будьмо обережними, пора потроху змінювати гуму на зимову, і манеру водіння також.
    [youtube]npTRXr4Sgxg[/youtube]

• Подобається Подобається x 3
  2. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Відповідь: Пам"ятаймо, йде зима!

Ну, дійсно... Я вже не жартую з тим... минулої зими одного разу виїхав лише, почало майже так само носити...:8: :scare: вернувся зразу додому, на роботу не поїхав...:no:
    Нині якраз, як на мене, досить вдало купив комплект зимової гуми - мало користована, Контіненталь, глибокий профіль, з дисками і мерседесовськими ковпаками... 70€...:y: :dance:
    Нині поставлю, чи в понеділок... тим більше в Німеції це вже обов"язок - гуму на зиму міняти...

• Подобається Подобається x 1
  3. Полковник

Полковник миється в бані

Резина без шипов?

4. Samojlovu4

Металічних шипів?! Нєа, без шипів... тут такі зими... добре, якщо взагалі сніг випаде...

5. Полковник

Полковник миється в бані

Угу. Я тоже без шипов беру. Мягкую с "ресничками". Лучше всяких шипов. Мне нравится - никогда не подводила.

6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

І не тільки гума… Акумулятор, стартер, паливна апаратура у всіх в нормі ?
    Ось вчора перевірив падіння напруги на “масовому” дроті – один щуп звичайного китайського мультиметра на мінус акумулятора (не на накидну клему !), а другий – на болт на блоку двигуна, куди підходить клема “маси”. Товариш прокрутив стартер – падіння майже 1 вольт! Корозія в місцях “заділки” клем (сталь-мідь).
    Це тільки на “мінусі”. Терміново міняти !
    Взагалі треба перевірити падіння напруги як по мінусу - від акумулятора до корпусу стартера, так і по плюсу - від акумулятора до клеми на стартері.

В продажу часто буває китайский “продукт” – сталеві оміднені дроти. Треба буде взяти магнітик та компас, щоби розпізнати.
    Щільність електроліту всі перевірили ? Норма – 1,28. “На зарядку становись!” Тобто зарядним пристроєм, бо генератор заряджає десь на 75%.

А яку напругу видає генератор ?
    В ідеалі має бути близько 14,2 V при 2000 об/хв.
    В тому числі при ввімкнених фарах.

7. Полковник

Полковник миється в бані

А если "глазок" зелёный?
    Можно не волноваться?

8. Samojlovu4

А щільність як перевірити?

9. Полковник

Полковник миється в бані

Думаю, на язык!
    Не?

10. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

"Глазок" міряє тільки ОДНУ банку. Часто один бік акумулятора гріється, інший – обдувається. І тому щільність з часом стає різною.

Щільність міряється ареометром, в комплекті є два поплавки – для електроліту і для тосолу.

T _ _ _ _ Поправка до показників ареометра, г/см3

-30 _ _ _ (-0,03)
    -15 _ _ _ (-0,02)
    0 _ _ _ _ (-0,01)
    +15 _ _ _ (0)
    +30 _ _ _ (+0,02)

Якщо батарея необслугована, можна орієнтуватися на напругу холостого ходу акумулятора.

1,27 _ _ _ _ 12,66 _ _ _ _ _ _ _ _ 100%
    1,23 _ _ _ _ 12,44 _ _ _ _ _ _ _ _ 75%
    1,19 _ _ _ _ 12,20 _ _ _ _ _ _ _ _ 50%
    1,15 _ _ _ _ 11,95 _ _ _ _ _ _ _ _ 25%
    1,10 _ _ _ _ 11,65 _ _ _ _ _ _ _ _ 0%

Розрахунок щільності електроліту в АКБ:
    (U-5,04) : 6 = щільність
    (12,66-5,04) : 6 = 1,27 г/см3

Коли найкраще міряти напругу ?
    Приїхали додому, вимкнули двигун. Акумулятор гарячий, ще є ефект поляризації від роботи генератора. Поляризацію можна “збити”, увімукнувши фари на 10 секунд. Потім дочекайтеся охолодження батареї до “гостованих” 15 градусів і міряйте.

Чим міряти ? Найкраще китайським мультиметром серії 830-838. На ринку - 30 грн. Колись терміново знадобився такий у Львові - купив у магазині "Кадуцей" (в центрі) за 45 грн. Там ще була в комплекті термопара для вимірів температури (в тому числі - тосола, двигуна і т.п.).

11. MARTINI

70 євро за резину з дисками? Я буду брати NOKIAN 185\60\R15 по 70 доларів за колесо...

Зимову гуму б/у я б ніколи не брав. Невпевнено себе почуваю навіть коли одягаю ту саму резину на якій відкатав минулу зиму, на другий сезон. Оскільки зима не дуже сніжна, гума об асфальт за декілька місяців дуже стирається. І в ті рідкісні сніжні дні минулорічна резина стає малоефективною.

Рекомендовано на зиму одягати вужчу резину (краще гребе) і з вищим профілем (м"якше). Шипована - то на любителя. На львівській бруківці будеш як Тимошенко на ковзанці (с) Януковіч

Ще зимою короткий світловий день + мокра і блискуча текстура навколишнього середовище, тому на зиму бажано розібратися з фарами, оскільки на цей період особливо важливою є якість освітлення. Актуально для ненових авто. Перевірте напругу, яка подається на лампу. Я днями встановив на фари релюшки. Ефект просто вражаючий. До того на ближнє доходило 10 вольт, на дальнє 8 вольт. Після встановлення реле стало по 13 вольт.

12. Капітан

Капітан Well-Known Member

Я лично для себя выбрал на зиму Пирелли "ёлочка". Немного дороже правда, но зато выгребает - по полной. Для любителей шиповки есть спецотверстия, но я лично не рискнул портить резину. На гололеде конечно не очень, но для стандартной львовской каши такая резина очень подходит.

13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

+1.
    В Москві завжди одягав шиповану, а тут, у Львові... нє. Луччє хороший протектор.
    Коли проблеми з щільністю - просто зливаю електроліт.
    Не допомагає - "зливаю" акумулятор і беру новий.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та кіко тої зими, хлопці?

15. Ума

Ума Well-Known Member

я вже готова до зими :)

довелося, поставити стару зимову гуму (щось не хотіла на один рік нову купувати, а наступний рік все рівно продам бібіку). Але на ній ще точно можна безпечно зимку відкатати :)

16. dArt

dArt Well-Known Member

Заказал. На следующей неделе привезут или Нокию или Мишлен. 215/65/16 колесики. В раене 100-120 убитых енотов будут стоить наверное.
    Насчет шиповки. Если зима снежная очень прикольная штука. Однако с такими зимами, как у нас сейчас наблюдаются, очень не хочется постоянно клацать шипами по брусчатке. Да и за рубежь на такой резине не выпустят.

17. Samojlovu4

Згоден. На жаль, мені пощастило менше - на Україні я не живу, купувати собі колеса по 70 долярів за штуку дозволити не можу...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

А мені тре диски під резину 205*60 R16 - 4 шт.

19. MARTINI

http://www.volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1312 тут такі продаються, але не знаю чи вони до Рено пасують

20. MARTINI

Ще одна трагікомічна зимова історія :)

[youtube]e8IfPMSb_Yc&feature=related[/youtube]

а де твій аватар? :)