Охорона праці та техніка безпеки по Українськи

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Wili, 24 вер 2014.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Wili

Wili Well-Known Member

Недавно на роботі утепляли фасади, риштовка стояла просто під вікнами, декілька днів спостерігав за молодими хлопцями які працювали. Виникло питання, чому в нас так не цінують здоров'я та життя, хлопаки порушили не тільки писані норми охорони праці ( написані кров'ю - як любив повторювати мій викладач по БЖД) , вони і норми продиктовані здоровим глуздом порушували. От і виникло питання чому так?

• Подобається Подобається x 1
  2. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Якщо хлопаки не вжили навіть тих заходів безпеки, які диктував здоровий глузд, то, вочевидь, вони бевзі, які уявляють себе Дунканами Маклаудами, плюс їх роботодавець плює на охорону праці, плюс відповідні органи/інспекції теж.

• Подобається Подобається x 1
  3. Wili

Wili Well-Known Member

ну інспекції в нас це тема окрема, в основному на час інспекції якраз всі забезпечуються індивідуальними засобами захисту, всюди чистота і порядок, цікаво як донести людям щоб почали самі про себе дбати.

4. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

А як це донести? Якщо людина не цінує свого здоров'я та життя сама, Ви не змусите її дбайливіше до себе ставитись.
    Тут хіба гіркий досвід навчить - коли, не дай Бог, хтось зірветься з тих риштувань чи не витримають неправильно та недбало встановлені кріплення.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

не плює, тут ви неправі.

Органи були, своє отримали і пішли. Органи не такі дурні, як ви собі думаєте... На то вони й органи...

---------- Додано в 18:07 ---------- Попередній допис був написаний в 18:05 ----------

Людина нічого тут не зробить. Адміністрація хабар оплатила, а не хочеш - гуляй, а сімю кормити тре.

6. coolzak

coolzak Well-Known Member

За кордонм всі повязані в систему, наприклад виплати по травмам звязаних з виробництвом йдуть з окремого фонду в який платять відсоток від зарплати і цей відсоток залежить від рівня травматизму на підприємстві, тобто різниця може бути в рази і підприємству пряма вигода інвестувати в безпеку.Крім того статистику травм враховують при підписанні контрактів при участі в різних цікавих пректах.

• Подобається Подобається x 2
  7. Grek

Grek Well-Known Member

8. Grek

Grek Well-Known Member

9. Grek

Grek Well-Known Member

10. manur

manur Well-Known Member

Хто собі як думає? Невже за СРСР могли при розслідуванні переплутати ногу?:)))

З іншого боку, сам потерпілий 25 років знав, що переплутали ногу, але задумався лише через 25 років???

Попахує службовим підробленням. ;) Шо нє?

DSCN1414 2.jpg

11. Hyligan

Hyligan Іронічний

-Петров, ампутація лівої ноги.
    Тюк
    -Я сказав ноги
    Тюк
    -Я сказав лівої.
    Тюк

12. manur

manur Well-Known Member

Анекдот анекдотом, але я навів реальний документ за реальним фактом......

а де твій аватар? :)