«Особливий статус» Донбасу: зрада, капітуляція чи стратегія?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Blaberus, 16 вер 2014.

1. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

Вважаю, пані та панове, що ви всі вже знаєте, про те, який закон я маю на увазі. І всі знаєте, як його приймали.
    Амністія, виплата репарацій та все інше.
    З іншого боку, війна для нас занадто важка.
    Але історія війн знає багато більш важких та принизливих капітуляцій.
    З цьго приводу існують різні думки:
    http://uainfo.org/blognews/396185-blogosfera-schodo-zakonv-poroshenka-pro-osobliviy.html

Є така думка:

https://www.facebook.com/pages/%D0%AD%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%B0/238703292929302?fref=ts

Також є така думка, зовсім протилежна:

http://npubop.livejournal.com/2292395.html

А як ви вважаєте, шановне товариство? Мені дуже цікаво, бо я ще не прийшов до тями.

• Подобається Подобається x 2
  2. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Хочу вірити, що то стратегія.
    З самого початку було зрозуміло, що шанси в України мінімальні, але побачимо, як воно буде. Зрештою, проблеми це не вирішить - колоради повзтимуть далі, і навіть відсічення Донбасу в окрему державу (теоретично) абсолютно нічого не дасть - адепти русского міра нікуди не зникнуть з інших областей, як і Рашка з наших кордонів не випарується.
    Я бачу вихід в побудові монолітної української держави в плані духу, навіть якщо ця побудова включатиме ненависть до Рашки - мені байдуже, ворог є ворог. І ще одне. Чому в тому ж Дніпрі сепаратизм не пройшов, хоча проросійських там багато (маю знайомих і рідню там, тому знаю з перших уст)? Це, по перше, і зростання свідомості населення, і, по друге, грамотна проукраїнська місцева влада. А на Донбас управляти завжди посилають якихось....дятлів. Регіон 23 роки був під владою бандитів та прорашистів, дивно було б очікувати там другої Галичини. Хоча, з іншого боку, той же Маріуполь як прозрів, Краматорськ - відео з їх параду на День незалежності просто вражає, особливо про слава нації та путін -х...ло

• Подобається Подобається x 8
  3. Blaberus

Це тому що вони були під владою сепаришів. Чого варта іторія про дічину, яка носила їжу бандитам на блокпост, а потім її згвалтував натовп Кадирівців!

4. burachekn

burachekn Well-Known Member

Відчуття дуже двуяке.
    З одного боку - це дуже схоже на малодушну угоду. Можливо ху"ло пригрозило атомною бомбою. Можливо щось пообіцяло Порошенку. Не знаю. Для злиття виглядає занадто просто, занадто банально. Він це міг зробити і раніше. Чому саме зараз?

З іншого боку - можливо у нашого президента є план Б. І ця угода є частиною того плану. А нам розповісти не може тому що то є стратегія плану.
    Я не знаю що думати. Я чекаю. Хоча для мене дуже важливо те, що ВО "Свобода" не голосувала. Я по цій партії міряю правильність рішень. Довіряю лише їм. Але знову ж таки, можливо ця партія і має репетувати аби замилити очі, бо якби всі одноголосно проголосували, то було б надто підозріло.

Поживемо, побачимо.

• Подобається Подобається x 1
  5. ollan

ollan Well-Known Member

Понравилось это мнение.
    Антон Геращенко.

• Подобається Подобається x 10
  6. prius

prius Well-Known Member

7. Blaberus

Для мене дуже важлива думка ворога. Це теж важливий індикатор. І справа в тому, що тут теж нічого не зрозуміло.
    А потвора Симоненко в захваті:
    http://uainfo.org/blognews/396202-frakcii-partiy-voyny-ne-smogli-sorvat-realizaciyu-mirnogo-plana-dlya-donbassa-simonenko.html

8. prius

prius Well-Known Member

Не буде ніякого особового статуса,тількі листя спаде з дерев і кацапи підуть далі в Україну

9. UNIA

UNIA Well-Known Member

Ну и что столько шума тогда?

Все прекрасно понимают, что этот закон "фиговый листок" и обе стороны будут готовиться к продолжению.

10. Blaberus

Тогда логичный вопрос: работает ли время на нас?

11. prius

prius Well-Known Member

Якщо наше керівництво буде тількі бла бла бла то нє

12. UNIA

UNIA Well-Known Member

Если шизик сдохнет скоро, то да. Если же его ещё больше переклинит от санкций и обиды на весь мир и он решит развязать полномасштабную войну, то нет.

Кто ж его знает, человек предполагает, а Бог располагает, как говорится.

13. prius

prius Well-Known Member

Якщо шизік сдохне,то у вас багато там шизікозаміників

14. UNIA

UNIA Well-Known Member

Как говорили на прошедших ранее президентских выборах верные холуи: "альтернативы путику нет!" :)

15. Blaberus

Тоді, як це не банально звучить, все залежить від нас. Я маю на увазі, що якби наші сьогодні не підпалили шини під Радою, навряд бів би прийнятий закон про люстрацію.

16. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Абсолютно точно. За Украину никакие иностранцы не пойдут отдавать жизни, а обложить свихнувшегося агрессора, задушить экономически и развалить рашу на части - так на это надо немного времени. Далі буде, панове.
    У нас всё равно выбора нет, несопоставимы наши возможности в войне с российскими регулярными войсками. Какое там предательство? Тимошенко и свободовцы уцепились за этот особый порядок как не за соломинку, а как за канат, чтоб вылезти на выборах повыше...Некрасиво.

Вот только финансировать те территории с особым статусом надо не спешить...Пусть бежит оттуда население. Кто в рашу, кто в Украину. На это, видимо, расчет тоже есть.

17. zet

zet Дуже важлива персона

По-моему противоречий нет.
    Первые наши враги - это террорсты, полностью подконтрольные РФ. Они не собираются здесь жить, а только зарабатывать. Нет войны - нет заработка.
    Вторые наши враги - это сепаратисты. Они не любят Украину, но хотят тут жить и зарабатывать. Им война мешает, как, например, тому же Ахметову.

18. ollan

ollan Well-Known Member

Ой, не кажи гоп...;)

19. Sivanmy

Sivanmy Well-Known Member

ребята, я склоняюсь к тому, что это всетаки стратегия. да - вынужденная, и да - рискованная. НО она дает Украине мир и время, чтобы более менее разрулить ситуацию. Время в данном случае работает всетаки на Украину. секторальные санкции против РФ действуют совсем не моментально... Кроме того, у Украины нет другого выхода...Давайте честно скажем - мы способны противостоять РФ в случае открытой военной агресси? наша армия лучше всего вооружена только патриотизмом, а сама появилась как таковая всего лишь за последние полгода. Кроме того - мы теряем лучших ребят в этой войне! лучших!!! целый пучек ватноголовых недограждан не стоит и мизинца каждого из них...
    Кроме того, ЕС и США ясно дали понять, что не пришлют свои войска защищать свои ценности с демократиями в Украине и высокоточное оружие тоже врядли дадут...да-да, вот такие они друзья не шуганные...как разоружить Украину в обмен на слово чести - дык подписались в первых рядах. как сдержать это слово - так всего лишь "дуже стурбовани", а как дать оружие, чтобы Украина могла хотя бы сама защитить ей обещанное - так "давайте решать мирным путем".... Порох наверняка долго просил ЕС и США дать хотя бы оружие...и раз он всетаки подписал этот закон - значит ему реально в этом отказали...

• Подобається Подобається x 7
  20. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)