Оподаткування виробництва і торгівлі-чому однаково?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Tehnar Lv, 4 тра 2013.

1. Tehnar Lv

Tehnar Lv Member

Вітаю всіх форумчан. Давно збирався підняти це питання для загального обговорення, та все не було відповідного місця, де б це можна було зробити. Думаю, тут буде доречно.
    Досить давно займаюся бізнесом в сфері виробництва і не дає спокою мені одне питання: чому в нас однаково оподатковують підприємства, що є виробниками і фірми, що займаються виключно торгівлею? Неозброєним оком видно, що затрати в одних і в других не співставні взагалі, а в податковому законодавстві це ніяк не враховано. Я вважаю, що виробник має сплачувати менше податків, причому суттєво менше.
    А яка думка форумчан?

• Подобається Подобається x 1
  2. Tehnar Lv

Tehnar Lv Member

Бачу,нікого не цікавить ця тема, нажаль. Переглядів багато і жодної відповіді. Невже нема що сказати? Чи тут лише представники торгівлі і жодного виробника? Напевне так і є, бо власників виробничого бізнесу ця тема зачепила б.
    Цікавий ми народ, українці, над нами знущаються, експериментують, а ми мовчимо і кажемо, що так має бути. Шкода.:dntknw:

3. Полковник

Полковник миється в бані

Эт точно.

4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Знаю чимало виробників, які тихо сидять під дахом "материнської" торгівельної компанії. І спокійно, і вигідно і в разі чого виробників зможуть швидко "зліквідувати" на папері і відродити під новою вивіскою.
    Я далекий від економіки та фінансів, але переконаний, що ці питання мають вирішувати немолоді євреї. Які пройшли совєтську школу "цеховиків", фарцування, кооперативів.
    Інженери розробляють, техніки виробляють, інші "рєшають".

Я цілком солідарний з Вашою думкою. Фіскали - вкрай аморальна професія. А нам ще треба дбати про те, щоби уникнути рейдерського захоплення фірми. Ми свідомо йдемо на звуження сфери поширення продукції, щоби підприємства, наближені до "ригів", не зацікавилися нами.

Останнє редагування: 9 тра 2013
  5. vodochnik

vodochnik New Member

Якщо, як ви написали, витрати у виробничого підприємства більше, то буде меншим податок на прибуток. І як наслідок - ПДВ до сплати буде меншим.
    Єдиний соціальний внесок залежить від суми зарплати та класа ризику (тобто в галузях, що є більш небезпечними дещо більше ставка податку: наприклад, шахтарі і травмуються частіше ніж працівники магазину, та мають втричі більшу гарантію мінімальної пенсії).
    Якщо не брати до уваги клас ризику, то для Пенсійного фонду (і пенсіонерів) неважливо - будете ви нараховувати єдиний внесок на зарплату 100000грн торгівельного чи виробничого персоналу.

Інші податки з підприємств є значно менше поширеними.

6. Tehnar Lv

Tehnar Lv Member

Все, що Ви написали- це чинне законодавство, а повинно бути так, щоб виробник сплачував суттєво менший податок (принаймі перші 3-5 років). Обладнання коштує дорого і окуповується не один рік. А при теперішній ситуації в державі, виробнику повинні ще доплачувати, аби він тільки займався виробничою діяльністю. У всіх цивілізованих країнах малий та середній бізнес дає левову частку поступлень в бюджет, за його рахунок створюється більшість робочих місць і т.п. А в нас виробник-другий сорт, на нього дивляться, як на недоумка і лоха: навіщо робити собі проблеми, якщо можна купити дешевше і продати дорожче, а різницю покласти в кишеню.
    Наш уряд цікавить тільки "видоювання" грошей з підприємця будь-якими способами, а що буде з цим підприємцем потім- їх не цікавить. Заплати всі податки і спи спокійно....

---------- Додано в 16:53 ---------- Попередній допис був написаний в 16:51 ----------

Ото ж бо й воно, замість того, щоб спокійно працювати і розвивати бізнес, маєш думати, як викрутитися. Ніякої цивілізації...

• Подобається Подобається x 1
  7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А її ніколи не було. Ще у совкові часи, займаючись кустарним виробництвом та ремонтом апаратури, я був змушений закладати певні "секретки", щоби запобігти "кидалову". І зараз доводиться винаходити подібні речі - вже на сучасному рівні.

8. Tehnar Lv

Tehnar Lv Member

Цілком з Вами згідний. Мені просто дуже образливо на нашу державу і за наших людей. Після розвалу Союзу в нас залишилося багато заводів, що працювали і мгли б далі працювати і наповнювати бюджет. Кому це заважало? Для чого було розвалювати такі гіганти, як "Електрон", який давав дохід за рік, як ціла республіка Узбекістан. А Автобусний, Конвеєрний, Автонавантажувач? І тепер наш "сиромудрий" азаров нагло втирає нам, що в нас "все харашо". Процвітає торгівля, але торгують закордонним, тобто валюта вивозиться з держави. Якби не заробітчани, ми б давно всі вимерли.

а де твій аватар? :)