"ОГО" + Лінукс !

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем Boris_Kiev, 31 гру 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Хто, у будь-якому місті України юзає "ОГО" + Лінукс - зголосіться !

• Подобається Подобається x 1
  2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

я :)
    прикілько - рекомендую :)

• Подобається Подобається x 7
  3. SatYr

SatYr Well-Known Member

Я теж. Не жаліюсь.

4. afterstep

слухай - а поки нас тут троє - тихенько.таємно признайся - ти скрипти час від часу пишеш?
    не переживай - все, що ти скажеш - будемо знати тільки ти, я і гугль. Ну, може ще й борис коли прочитає - але не зверне уваги...
    скажімо, такі безглузді штуки як
    Код:
    while [ 1 ]; do
      sudo /etc/init.d/networking restart
      sleep 3
      ip a
    done
    ну, чи для редхетівської лінійки
    Код:
    while [ 1 ]; do
      sudo /etc/init.d/network restart
      sleep 3
      /sbin/ip a
    done
    час від часу пробуєш?
    ну, суто для загального розвитку?

• Подобається Подобається x 4
  5. SatYr

SatYr Well-Known Member

Так пишу звісно. Я і під лінукс софт пишу на роботі.

6. afterstep

слухай, а таке... кгм... дещо інтимне запитання - а ти голосуєш?

7. olya_d

olya_d Well-Known Member

"ОГО" є, Лінукса - нема...але хочу! Хто поставить, зголосіться!

...так...хоч запитання і не до мене було...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

завтра їдемо у Яворів з Лінуксом.... тре то тре.....

• Подобається Подобається x 8
  9. olya_d

olya_d Well-Known Member

Буду чекати :) І невже я вас побачу?!!
    Миху, але як не приїдете, то..не знаю навіть, що вам зроблю.

• Подобається Подобається x 7
  10. afterstep

В принципі - є багато методичної літератури, беріть і читайте, доки чекаєте.
    ну, і практичні заняття - теж помічні - теорія без практики - нічого не варта...

Останнє редагування: 2 січ 2009
    • Подобається Подобається x 5
  11. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

не надійтеся на "спеціалістів", які тільки пальці гнути можуть.
    самі завантажте мандріву...
    встановлюється точно так само легко, як і вінда.
    все безплатне та україномовне.

• Подобається Подобається x 2
  12. olya_d

olya_d Well-Known Member

Дякую, я хотіла поставити Лінукс, просто щоб допомогти Нірванці голосувати.

13. afterstep

це наїзд? :)
    до речі - ти порадив якраз один з най-"пальцегнутих" дистрибутивів - імхо :)
    в тебе щось на лінуху не працювало? (крім звуку - але в шостій федорі дійсно слід було руками допилювати :) = в себе я допиляв, але "ремотно" так і не навчився клієнтам плеєри строїти:) )
    ==
    вже краще (на майбутнє) якщо радиш - радь кубунту :)
    а для справжніх мазохістів - генту чи слакваре :)
    тоді краще не ставити :)

• Подобається Подобається x 2
  14. duncan

на мандриві все працює... :dntknw:
    все стало з першого разу...
    хіба накосячив трохи з розбиттям харда, але це поправимо...

15. duncan

16. afterstep

кілька аргументів:
    1) ти все одно сидиш на вінді, тому що там в тебе стало на мандріві - то не суттєво
    2) те, що в сучасних дистрибутивах "стають" віндові кодеки нормально - так це не тільки на мандоіві, з того часу, як в тебе то не вийшло - всі дистрибутиви поправили цю незручність
    3) власне для того, щоб відчути всю пальцегнутість мандріви - на ній слід попрацювати. А "мишеводство" роботою не вважається :)
    ==
    на додачу мушу зауважити, що мандріва таки ніби не є безкоштовною?
    може, не варто тирити софт і закликати до того інших?

17. stan

stan миється в бані

Вже налаштований Лінукс

www.*******

Як зазвичай відбувається знайомство з Лінукс? Людина ставить один із найпопулярніших дистрибутивів. Запускає і що вона бачить? А те, що розкладки клавіатури не перемикаються, музичні файли не відтворюються, необхідних програм не вистачає тощо.

Дехто відразу після цього відкладає своє знайомство з Лінукс на довгий час. Дехто може ще декілька ночей попорпатися в смітниках форумів, щоб розібратися в нутрощах нової „чудової“ системи. І все заради того, щоб встановити якусь дрібничку чи налаштувати звук.

Питання, як правило, дуже тривіальні. Чи то розробники в цілях збереження ліцензійної чистоти не включили в дистрибутив аудіо-відео кодеки, чи ще щось подібне. І користувачі повинні додуматися (самі!), що подрібно з інтернету викачати певні файли і щось з ними зробити. Або десь в нутрощах розкопати потрібну „птаху“ в опціях налаштування.

Ось чому, власне, й було створено дану модифікацію існуючого дистрибутиву. Цей дистрибутив зроблено в першу чергу для новачків. Виготовлено його було на основі Лінукс Мінт з віконним менеджером KDE-3.5.
    Автори спробували зробити все можливе, щоб без додаткових танців з бубном можна було сісти і відразу почати працювати.

Доречі, дистрибутив буде корисним і для профі, які полюбляють KDE. Адже вони зможуть зекономити велику кількість свого дорогоцінного часу на встановлення та конфігурацію.

Встановлено всі доступні мультимедійні кодеки. Додано розширену підтримку Віндоус-файлів. Встановлено останню доступну версію українського та російського перекладів. Український переклад стоїть за умовчанням. У разі відсутності для конкретної програми українського перекладу автоматично вмикається російський інтерфейс. І лише у випадку відсутності перекладу для цих двох мов усі написи в програмі будуть відображатися англійською мовою. Всіх дрібничок і не перелічити. Хоча на деякі такі „дрібнички“ автори в свій час витратили дні і навіть тижні, щоб розібратися.

Ви можете задати будь-яке запитання стосовно цього дистрибутиву, чи Лінукса взагалі, на сайті в розділі для новачків або відправивши питання за адресою: ask[ гав]rusha.org.ua. Якщо питання доречне і коректно поставлене, то воно через досить короткий час з’явиться і на сайті.

Тут можна завантажити образ інсталяційного DVD диску Linux Mint Grusha Edition та файл з контрольною сумою (md5).

В додатку до повідомлення прикріплено чорновий (поки що) варіант інструкції зі встановлення.

Останнє редагування модератором: 19 лют 2009
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Йа!!! Але отдєльно........

19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

То питання вже неактуальне ;)

20. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Ги...
    Я коли раніше приймав участь в Форумі сидів на вінді, і про лінукс навіть не чув. Ось з нового року встановив собі мандріву, зайшов в цей розділ, щоб взнати чи користуєтся, ще хтось з форумчан, лінуксом, а тут майже весь форум на лінуксі сидить ;)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)