Одного телевізійного виступу недостатньо для діалогу президента і суспільства

Тема у розділі 'Стрічка новин', створена користувачем Zoy, 2 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Zoy

Zoy newsmaker

25*лютого 2011*року на телеканалах України був представлений проект «Розмова з країною» за участю Віктора Януковича. Ефір тривав чотири години, протягом яких президент говорив до народу, проте уникав принципових і гострих моментів,*— повідомляє мережеве видання*«КИД».

Заступник генерального директора Центру Разумкова Валерій Чалий вважає, що власне діалогу не відбулося, а формат був неоригінальний: «Перш за все, це формат, який фактично продублював спілкування колишнього президента Росії Владіміра Путіна. І він не дає можливості насправді оцінити реальні дії президента. Тобто, в принципі, я*б підтримав те, що такий монолог з народом місцями дійсно перетворюється на діалог, він корисний, але це аж ніяк не діалог президента з представниками громадянського суспільства України. Тому тут зворотний зв’язок навряд чи вийде. Швидше це звернення президента, який не звітував про зроблене, а просто звернувся до народу із закликом затягнути тугіше паски в надії на кращі часи».

На думку знавця, після року президентства, варто було*б відзвітуватися перед країною щодо виконання передвиборних обіцянок: «Що дивує: зазвичай після року президентства йде звіт, і я хотів би почути не тільки від Віктора Януковича, як президента, але і від Кабінету міністрів, який теж уже майже рік на своїх позиціях, про зроблене, про виконану роботу, від Партії регіонів про те, як виконані її передвиборні обіцянки. Особливо ті, які планувалися вже в 2010–2011 році. Я*б не хотів аналізувати всі обіцянки, все, що було сказано,*— щодо цього є чимало публікацій, і парадокс у тому, що особливо ніхто про це не переживає: що фактично багато цілей і намірів повністю провалено. Тобто одне з двох*— або це була передвиборча брехня для маніпулювання суспільною думкою, або Партії регіонів і Віктору Януковичу все-таки не вдалося виконати те, що вони задумували, за такий короткий період. Можливо, ми побачимо втілення цих намірів у майбутньому, але я в цьому, чесно кажучи, сумніваюся».

Про зміст виступу Валерій Чалий говорить: «Не було в цьому виступі фактично зовнішньополітичних питань. Тут два пояснення, два варіанти: або президент вирішив, що це не цікава частина для громадян, або зовнішня політика настільки неініціативна і не є частиною реформ, тому про це і не говорили. Хоча я думаю, що це недогляд, тому що насправді від зовнішньої політики, від її ефективності залежать навіть соціальні питання громадян».

Але загалом, експерт позитивно оцінив сам факт наявності такого проекту: «В принципі, позитив у тому, що ми побачили Віктора Януковича, який дійсно, незважаючи на поважний вже вік, і в першу чергу політичний, вчиться*— вчиться спілкуватися, вчиться говорити, вчиться реагувати на якісь питання, зауваження, але цього, звичайно, замало для того, щоб налагодити реальний продуктивний діалог з активною частиною суспільства, яка може впливати на ситуацію. Ну і, звичайно, хотілося*б, щоб поруч з президентом сиділи прем’єр і міністри, які відповідають за певні напрямки. Таким ефіром президент підкреслив, що бере на себе всю відповідальність за те, що буде відбуватися в країні найближчого року. І я думаю, що цей рік буде все-таки непростим, тому що доведеться відповідати за сказане. І я висловлю сьогодні сумнів*— ви можете це перевірити через рік: мені здається, через рік, коли буде два роки президентства Януковича, вже навряд чи буде настрій і намір йти навіть на таке спілкування з громадянами».

http://razumkov.org.ua

2. Heartland

Heartland Well-Known Member

а не поздовато учиться.Может нужно было учиться, перед тем как вылазить на олимп власти?
    а теперь нужно отвечать, а не умеешь-пшел вон!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)