Обсесивно-компульсивний розлад

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Сергій аспірант, 5 лип 2011.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Обсесивно-компульсивний розлад (від англ. obsession - «одержимість ідеєю» і англ. compulsion - «примус»);Невроз нав'язливих станів- психічний розлад. Може мати хронічний, прогресуючий або епізодичний характер. При ОКР у хворого мимоволі з'являються нав'язливі, заважаючi або лякаючі думки (обсессії). Він постійно і безуспішно намагається позбутися від викликаної думками тривоги за допомогою настільки ж нав'язливих і утомливих дій (компульсія). Іноді окремо виділяються обсессивное (переважно нав'язливі думки - F42.0) і компульсівное (переважно нав'язливі дії - F42.1) розлади.

ОКР характеризується розвитком нав'язливi думок, спогадів, рухів і дій, а також різноманітними патологічними страхами (фобіями).

Чи доводилось комусь с форумлян переживати подібні симптоми чи помічати їх в родиів чи знайомих?

---------- Додано в 15:25 ---------- Попередній допис був написаний в 15:24 ----------

Які є методи допомоги таким людям?

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Краще не чіпати.
    Бо скажуть, що харкаєте і "без мила" лізете.

3. - хвалить.

• Подобається Подобається x 2
  4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Воно приємно.
    А чи допоможе?

5. - должно бы. Только у кого терпения хватит делать это долго? :sad: На
    сгодится...

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Типу - людина сама себе накручує?
    (Коли був менший - п'ять раз міг дещо уточняти, не вірячи, чи я правильно засвоїв інформацію. Не вірив, чи я в той автобус сів, чи правильно почув час відправлення...
    До речі одного разу навіть не встиг на потяг на 2 години. Свято вірив, що час є :))) )
    Іноді краще сумніватися, якщо є час ;)

Так загрузити роботою, щоб в людини не було "дурного" часу...

Прочитав, що значить F42.0. Так - то саме те - втомлена людина вже нічого не хоче. Нема адреналіну - нема!

7. Gron

Gron тафгай

Ги.
    Уявив собі людину з окр яка, наприклад, миє руки в кров.
    З таким діагнозом прямий шлях до психотерапевта, бо психолог може і не допомогти.

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ги. Точно. Як це мені знайоме :))) Ніколи не знав, чи руки вже чисті чи ні :haha:

Я то думаю, чому в мене вдома круцьок немає - все на цифри! Ніколи не міг в'їхати в термін - додай трішки більше (підкрути-скрути). Навіть не знав, що це психоз.

П.С. Раджу обставити усе давачами, які постійно повторюють - усе в нормі, погода така то, вітер такий то.

9. Сергій аспірант

Це невоз, а не психоз.
    Доречі реакція суспільства на таких людей примушую їх приховувати свої проблеми і не звертатись за допомогою.
    В кінемотаграфі ОКР показаний у фільмах Авіатор та детектив Монк.

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Недавно одну передачку бачив, там помістили електроди в мозок людини, в якої не було емоцій.
    "Заработало!"
    Кількома словами - я би перевів харчування хворої людини на морепродукти, рибу наприклад. Брак деяких металів, наприклад цинку сильно псує роботу мозкових клітин - вони зациклюються, або слабіють.

Але тема таки медична. Раджу пошукати дослідження якихось іноземних спеціалістів або полазити по їхніх форумах.

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Мені відоме подібне відчуття.

12. Сергій аспірант

Невротики зазвичай так і реагують, або взагалі заперечують наявність проблеми.

13. Gron

Gron тафгай

У випадку з окр хворий розуміє проблему, але не розуміє глубинних причин, його, поганий фахівець, медикаментами навіть може позбавити конкретної проблеми, але швико знайдеться заміна.
    Як правило процес лікування не швидкий.

Останнє редагування: 5 лип 2011
    • Подобається Подобається x 1
  14. Сергій аспірант

Згодний, для лікування використовують антидепресанти, хоч їх механізм дії при ОКР не зясований. У 55-65% випадків вони є ефективними.
    Щодо заміни ви праві - орисані випадки коли виліковування від ОКР призводило до розвитку психозів.
    В 2000 було показано, що в розвитку закоханості і ОКР лежать подібні механізми.

---------- Додано в 18:44 ---------- Попередній допис був написаний в 18:38 ----------

Існує шкала оцінки ОКР - шкала Йеля-Брауна

---------- Додано в 18:46 ---------- Попередній допис був написаний в 18:44 ----------

Ось зсилка на онлайн тест
    https://spreadsheets.google.com/embeddedform?formkey=dGowZ19UeEhTVFI1R2d3cFBpTjR3SVE6MA

15. Gron

Gron тафгай

Нмд, тільки глубинний психоаналіз у фахівця може усунути першопричину та дасть змогу вилікувати ОКР.
    Атнтидепресанти позбавлять від проблеми тимчасовo, але залишиться коріння яке треба знайти та позбутися.

16. Сергій аспірант

Здебільшого використовуюють когнітивно-біхевіоральний підхід, але він мені нагадує швидше усунення проявів а не причини.
    Цікаво чи мможе людина плутати із закоханістю чи коханням прояви ОКР - бажати бути поряд з обєктом захоплення, навязливе переслідуування тощо.

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

:)))

Я заповнив практично усі пункти - (перша п'ятірка для якихось маніяків :))) )

18. ОКР может проявляться в настойчивых попытках вывести "формулу любви"? ;)

19. Nevermind

Nevermind Просто персона

Певно, я якась несерйозна, бо поставила плюс тільки останнього пункту.

А так - мені чоловік іноді навіть кричить: "Вимий руки" як дитині, а то я сама забуваю... :crazy:

Хоча все залежить від обставин. Наприклад, в Індії я постійно дезінфікувала свої руки спеціальним гелем. Тому що в Індії все моторошно брудне.

:)

• Подобається Подобається x 3
  20. Wiktor

Wiktor Active Member

"Для лікування використовують антидепресанти"

Наївні люди думають, що ці ліки лікують цей діагноз

Але насправді є так, що цей діагноз придумали, щоб продавати ці антидепресанти

http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3278428

а де твій аватар? :)