Обережно - їжа або що ми їмо

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем zirka, 9 тра 2008.

?

Чи намагаєтесь ви їсти корисну їжу, а не тільки смачну

1. Так (корисна і безпечна - це головне)

37 голосів
    68,5%
  2. Ні (так легше жити)

8 голосів
    14,8%
  3. Це даремна справа

9 голосів
    16,7%
  1. zirka

zirka Well-Known Member

Чи слідкуєте ви за тим, що їсте і навіщо це потрібно? Ось привід для обговорення. В опитуванні хотіла запитати "чи читаєте ви те що їсте", а потім сама собі відповіла, що це даремна справа, бо ніде не буде написані ті складники, які заборонені, але це не значить, що їх там немає. Це те саме, як "сік без консервантів" якій містить лимону кислоту. Мені здається, що всі домогосподарки добре знають, що лимона кислота и оцет є взаємозамінниками, що як і оцет, лимона кислота є добрим консервантом для домашніх консервів, саме тому цей сік і зберігається відкритим кілька тижнів.

В цій темі пропоную обговорити і ваше ставлення до генетично-модіфікованих продуктів, якими ми зараз харчуємось не перший рік.

• Подобається Подобається x 6
  2. Dr. Alex

Dr. Alex Well-Known Member

Відповідь: Обережно - їжа або що ми їмо

Во Львове все таки эта проблема обстоит немного проще чем в Киеве...
    Тут 80% имеют дачи, что позволяет немного вырастить себе на стол... Да и консервации еще не разучились делать... (помидорчики салёные, агурчики...мммм смакота..)
    А в Киеве битва за выживание не сильно то и позволяет по дачам пошастать.. (В большинстве своем если и есть у кого дача - так это водочки попить, да в пруду поплавать...)

• Подобається Подобається x 4
  3. dimalozz

dimalozz Member

Іноді їм наприклад пару грамів купленої шинки — щоб імунітет не пропав )))
    А вцілому стараюсь не купувати відверто шкідливої їжі. І більша частина раціону — продукти домашнього господарства.

• Подобається Подобається x 6
  4. Xomka

Xomka Well-Known Member

А не можна якось опитування розширити? п.1 і 2 - це не про мене, а п.3 - якось узагальнено... про мене - це намагаюсь, але не так часто/постійно, як би хотілось:)

• Подобається Подобається x 1
  5. Муму

Муму Well-Known Member

Маєте дома курей, корову, кабанчика? Саджаєте картоплю, вирощууюте огірки та помідори? Якщо так, то дійсно більщість того, що ви їсте - то здорова їжа, а як нє - хто його зна де і в яких умовах росло те, що ми до рота тягнемо:shutup:

• Подобається Подобається x 5
  6. fuxx

fuxx Member

Звісно що намагаюся їсти щось корисне. Але в нас час то не тек просто, та й не завжди в курсі чим себе більше труїш - соком з консервантами чи "домашніми огірочками".

• Подобається Подобається x 2
  7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Який кошмаррр!:eek:
    Всьо ГЕНЕТИЧНОМОДИФІКОВАНЕЗКОНСЕРВАНТАМИЗНЕБЕЗПЕЧНИМИБАРВНИКАМИІСКЛАДНИКАМИ!!!:eek:
    І ще й курити шкодит...
    І кава шкодит...
    І овочі підспані...ЯДОМ!!!:eek:
    Висновок один...печальний...:sad:
    Наїстисі БАДІВ...намаститисі травами(чи шо там з ними роблят?),загорнутися в біле простирадло і помаленько чвалати на цментаж...Куда сі спішити?:cowboy:
    Але обов’язково натще!

• Подобається Подобається x 13
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

особливо нАніч, нє?

9. Натася

Натася Well-Known Member

ой, це важка тема.
    зараз, щоб їсти корисне і натуральне - треба переселятись в село і все собі вирощувати самому. тоді будеш точно знати, яке воно.
    а коли купуєш в магазині/на базарі, ніколи не можеш бути впевнений в тому, що їш.
    бо навіть ті бабусі, котрі на базарах продають зелень, мають два городи - один для себе, інший - на продаж... це вже багато про що говорить.

але я намагаюсь купувати і їсти якомога менш шкідливе.

• Подобається Подобається x 7
  10. fuxx

fuxx Member

Не факт! Ти не можеш знати що домашні огірочки тягнуть з землі, та й з дощем що потрапляє.

Вихід один:

11. Натася

Натася Well-Known Member

ну і це теж:)
    але в такому випадку (зі всіх можливих) впевненість буде найбільшою

12. smeet

smeet просто спілкуюсь

Та й вдома без хімії виростити ті самі огірки і помідори неможливо.Ростуть вроді би добре нав"яжуться,а перший дощ і всі пожовкли і почорніли-можна викидати.Я знаю бо сам вирощую.Отож хто хоче хоч трохи свого поїсти повинен десь рази три чотири полити огірки або помідори яким-небудь препаратом.Бо інакше все пропаде.Це так само як картоплю-не побризкаєш від жуків,з"їдять все.Так що в Україні вже давно не існує екологічно чистих продуктів.Немає ні однієї картофелини,небризканої від жуків,так як немає ніодного огірка або помідора,не бризканого бордоською рідиною-а це мідний купорос(важкі метали),радоміл(теж хімія).Якби ж тільки це.А декотрі бізнесмени від сільського господарства шприцом вводять в помідори спеціальну рідину,від якої помідори скоріше червоніють.Ходить напіванекдот як жінка у Львові купила помідорів вранці,поставила в холодильник,а вони через годину позеленіли.Вона їх в сумку,і на базар до продавців,поки донесла вони почервоніли,вже не було чим аргументувати продавцям.В холодильнику знову позеленіли-прямо хамелеони якісь.Така дія тої рідини.

• Подобається Подобається x 2
  13. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

страшнувата картина,але правдива:sad:

14. smeet

smeet просто спілкуюсь

В принципі людський організм має здатність призвичаюватись до обставин і не звертати увагу на подразники.Років через 100 миш"як буде необхідним компонентом продуктового набору(жарт, але недалекий від істини).Згадайте як вмирали люди зі знайденого племені від наих звичайних вірусів грипу.

• Подобається Подобається x 3
  15. Мія

Мія Well-Known Member

Французи заборонили в себе продаж на вирощування генномодифікованих продуктів навідь для тварин, а в нас з входом в ВТО заборонили їх маркувати... де справедливість?!

16. nastinka

nastinka відсутня

Я всього що написано перед тим не читала....ну читала, але не все...
    Так от що я можу сказати на рахунок цього....ну якщо подивитись, то ми вже звикла купляти усі продукти в супермаркетах...нда...в що з того випвливає...
    наприклад яблука обмазані воском...а чому?а для того щоб могли пролежати на вітрині місяць і не зіпсуватись при тому не втрачаючи смаку))
    а що ж тоду говорити про трварин?
    курок взагалі м'ясом годують..до отгож недавно винайшли таку технологію як клонування і саме головне що у нас це не заборонено ( а ви думаю знаєте, що першим клоном була овечка Доллі...і її клон помер приблихно якщо не помиляюсь через два дні після клонування)
    значить можна думати що наше м'яєсо саме таке, хоча ми поки що про це не дізналичь і на 1+1 про це не повідомили...

17. Мія

Мія Well-Known Member

ще не таке але близьке до цього... де Ви бачили щоб свиня за 3-4 місяці виросла до розміру в 120-200 кг? то ж рік треба годувати...

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я б отих усіх...хто сильно переймається тим,чи продукти модифіковані,чи ні посадив би’м на СТРОГУ дієту....Недовго,місяців так на десять....
    Щоб забули навіть запах.Продуктів.
    А тоді подивився б,чи дуже вони б звертали увагу на модифікції.
    В нас кажуть
    -Хто знає біду.той ковбасу і без хліба з’їсть

19. Мія

Мія Well-Known Member

Я незвертала абсолютно... головне щоб смачно було... але тепер не можу не звертати, все на дитині видно... а що далі?

• Подобається Подобається x 3
  20. smeet

smeet просто спілкуюсь

Нічого ми не зробимо,будемо привикати і будемо їсти.На Марс не полетимо.

а де твій аватар? :)