NVidia vs ATI

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем comanche, 8 чер 2010.

?

ваша відеокарта

1. NVidia

55,6%
  2. ATI

44,4%
  3. Інше (бажано коментар)

0 голосів
    0,0%
  1. comanche

comanche знайшовся

Фурор навколо GF100 поступово вщухає... на Україну почали завозити GTX470 і вже зараз їх можна взяти хоч і по завищених але цінах в межах 430$. За місяць завезуть 465 і можливо з'являться 480-ті... Особисто я хочу взяти GTX 470 для 3D прискорення i 465-ту для фізики... в слі, це буде така собі міні атомна електро станція...

Отож, чому ви надаєте перевагу? в моєму житті так історично склалось що процесор Intel, відеокарта NVidia, антивірус Касперського :pardon: все решта - єресь...

NVidia по параметрах обходить ATI за рахунок своїх технологій, хоча ATI дешевші і займають усі цінові діапазони в розряді DX11 відеокарти... Але це сучасне... :preved: а як показує практика далеко не всі ганяються за новітнім апаратним забезпеченням... (для прикладу в мене на core i7 стоїть НеВідія 6600 дрееееевня... хоча та вже хочу міняти на ГТХ470)

2. sani

sani Well-Known Member

а мені на відеокарту пофіг, вона мені практично не потрібна, головне щоб було куда монітор втикнути :)

• Подобається Подобається x 1
  3. comanche

comanche знайшовся

ага, особливо коли монітор 22" або більше, і хочеться відео у 1080p подивитись. Тоді так вилазять такі косяки :)

4. syavych

syavych копач

Колись завше надавав перевагу АТІ, але останнім часом страшенно глючать їх дрова, особливо CCC :sad:. Доведеться таки на нвідю переходити...

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Думки зчитали ,але авірою обходжусь.

---------- Додано в 16:16 ---------- Попередній допис був написаний в 16:16 ----------

Варвар! ....:)

---------- Додано в 16:18 ---------- Попередній допис був написаний в 16:16 ----------

а кіко там ти мегатайт :preved:

6. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Це ж що за така фізика є у 465 моделі і нема у 470 ??

На даний час найшвидша карта у АТІшників - 5970. Технології Куда і т.п. приблуди від Нвідії у ними ж спонсорованих іграшках погоди не роблять.
    Стосовно технології, Дірект_11 з'явився у карток Нвідії лише у серії Фермі. АТІшники вже більше як півроку мали їх на картках п'ятої серії

Ставте потужніший ЦПУ. Дешевого двохядерного вистачить. Косяки бувають і від "кривих" драйверів або їх надмірної кількості в ОС.

Атішники завжди "славились" недоробленими та глюкавими драйверами. Особливо що стосувалось СЛІ підтримки у іграшках. Вам певно просто щастило. :)))

7. comanche

comanche знайшовся

Є звичайно, але технологія слі дозволяє перенести обчислення з одної картки на іншу, що вивільнить купу потенціалу. І вже той самий Метро 2033 буде видавати при 1920х1080 не 24 FPS а 35
    І 35 при нещасній GTS 250 не говорячи про 465-ту...
    Знаєте двохчіпові рішення, якби трохи не та парафія...
    Та сама звязка 470х460 і я думаю що 5970 залишиться далеко позаду, хоча не факт, треба буде дивитись ревю.

Нащо платити купу грошей за новий кпу якщо з тим же успіхом можна за гривень 400 взяти нормальну 9400 з 512-ма мб озу і забути про проблему відяхи.
    Для справки, на роботі стоїть Dual Core E5300 з інтегрованим відео 256 Мб Intel GMA.
    Розширення 1280х1024 і не тягне він навіть кліп на весь екран, тупо тормозить... 4Gb ОЗУ. сам КПУ не справиться, як не крутити а відяха йому треба

8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Спочатку здох Радеон 9200, потім 9550... На час придбаненя обидві були потужними відяхами... Коли взяв, здається х800, думав зловив Бога за бороду... Але вона здохла на третій день... Послав впихувача відях і взяв Джефорс... Чистий спокій. Але це моя особиста думка, що базується на МОЙОМУ компьютері...

9. Karmeluk

"Трошки" незвично ставити у СЛІ картки які працюють на різних частотах. Ну хазяін барін (с).

Ок забуваємо про Атішний двохчіповий текстоліт і тоді ...

:)

5970 також в кросс ніхто не боронить ставити.

Для чого купляти материнську плату з убогим інтегрованим графічним рішенням від Інтела. Хоча навіть на такому ПК

ХД ріпи мали б програватися без проблем. Хоча на 100% не впевнений.

10. comanche

comanche знайшовся

Ще раз кажу, для фізики друга - ідеальний варіант... скільки таких вже сконфігурували...
    цінааааааааааа :)
    по суті вийде однаково, але дві відяхи краще ніж одна :)
    тоді нащо взагалі потужніший кпу, якщо відяха все бере на себе.... А убоге рішення беруть на офісні компи, де перегляд ХД ріпів не передбачається і вроботі це ідеальний варіант... а от трішки мультимедіа і комп вмирає...

А проблеми таки є, причому не на одному компі... стільки компів аналогічних склав, та й ті що на роботі склав десь з 10... ніхто відео не програє нормально.... а коли справа доходить до декоду відео на свій кпк при розширенні останнього 640х480 то кліп 5хв цифрується близько години. (Вдома 30 сек)...

11. Karmeluk

Якщо про Куда і т.п. тоді для цього вистачає і затички за 40-50 умовних від Нвідія.
    Якщо повноцінний СЛІ, то його ставлять як правило з двох однакових карт.

Для чого купляти дискретне відео (затичку) коли можна взяти дешеві Х3 або Х4 Атлони навіть не Феномени від АМД і будь-який мультимедійний контент буде "літати" навіть під найгіршим інтегрованим рішенням від Інтел.

Якщо з такого розрахунку тоді беріть інтел.

Складіть ПК на АМДешному Х3 і відчуйте різницю.

ДЛя цього взагалі варто використовувати 4-6 ядерні ЦПУ якщо потрібна швидкість кодування.

• Подобається Подобається x 2
  12. comanche

comanche знайшовся

Безумовно :)
    Ну тут уже протистояння аля Intel vs AMD зовсім інша тема... і хоча я ярий приверженець Intel, погоджуюсь що в бюджетних рішеннях AMD в мультимедія обходить Intel, а також зараз в нетбуках, собі збираюсь брати Neo X2 бо поки Atom 2-ядерний вийде, то рак на горі свисне... :)

13. syavych

syavych копач

Залишилось Інтелу купити нВідю і замість двох протистоянь (АТІ vs nVidia, AMD vs Intel) буде одне :) Тоді взагалі відпаде проблема у виборі відяхи, бо будуть комплектуватись компи цілими відповідними системами (проц+відя).

а де твій аватар? :)