Мордуюся цілий ранок із новою флешкою на 16 гіг. Уже чого не робила, а відформатувати її у форматі ntfs не можу. Вичитала, що ntfs можливий лише 32 гіг і більше. Не дуже віриться. Чи хтось може порадити щось більше, ніж я вже зробила? 1. Я вже поставила позначку на Optimize for performance. Шлях: My Computer --> Manage --> Device Manager --> Disk Drives --> Generic USB 2.0 USB Drive --> Properties --> Policies --> Optimize for performance 2. SP27213.exe - спробувала форматувати цією програмкою. Теж каже, що не можна. Щось іще можливо зробити? Чи дати собі з тим спокій і зробити FAT32?
Нема сенсу форматувати флешку у NTFS, матимете лише затримку у швидкості (індексація і інш.). Щодо FAT, або флешка бита (не дай Бог тої мороки), або треба десь відформатувати її низькорівневим форматуванням - тоді вже точно буде видно.
Залюбки! Зазвичай, Вінда форматує диски/флешки "нашвидку", тобто просто затирає таблицю розміщення файлів нулями, але самий зміст просто лишається на диску. Спеціальні ж програмки створюють файлову систему і таблицю поновій. До речі всілякі фотоапарати або ДВД-плейери, які розуміють USB-FlashDrive форматують по справжньому. Або скористайтеся загальними програмами типу PartitionMagic, або спробуйте пошукати програмку від виробника як от PQI утилітка, наприклад (вона, до речі, теж може згодитися). Успіху.
Мабуть щось схоже на те В мене була схожа ситуація, вже Левандівці переповідав, тому коротко: Вкупив в китайців флеху гнусмас на 8гіг, відформатував в вінді - все ок. Записав фільм на 7,5гіг і назад скопіював - проблем не виникало. Вирішив шо нормальна. Потім стрельнуло в голову попробувати запустити той скопійований фільм - дуля з маком. Початок є, далі нулики... Як потім вияснилось флеха 2-гігова, просто перепрошита під 8. вроді записуються всі 8, але всьо шо після 2 записується нулями
Мав колись мороку з флешкою .... частина файлів записаних з мого домашнього PC виявлялась битою, інші компи писали на неї без проблем, мій домашній комп на інші флешки писав без проблем. Рився по форумах довго, відповіді так і не знайшов. Чомусь флешка просто не дружила з конфігурацією заліза на мому РС. Потім в мене згоріла материнка, РС замінив і тепер проблем нема. Спробуйте писати на неї з іншої машинки... можливо вона з біополем Ваого РС не вживається (малоймовірно, але все ж таки) :smile:
Чому ж "малоймовірно"? Тільки фахівці називають "біополе" південним мостом (south bridge), тобто чіпом, який обслуговує зовнішні пристрої вводу-виводу. Трапляється так, що для певної флешки саме на даному компі не вистачає живлення або зависокий поріг імпульсу, інше. Такщо, маєте певну рацію, пане! Але, я гадаю, причина не в тому. Во-во, в мене така сама лежить, перешив їй контролер фірмовою утилітою і вона тихенько погодилася бути в 4 рази меншою. Але ліньки шукати продавця щоб встромити йому ту флешку в носа ...
Вирішили ми повернути ті флешки назад (ми собі дві купили). Уже зв"язалися з продавцем. Сказав, що повернен нам гроші. Отак, проекспериментували, купивши не ту фірму, що завжди. І облом вийшов... Ну, ці флешки ні з одним компом не вжилися. Ні з нашим домашнім (там хр), ні з моїм робочим (виста), ні з макбуком. А коли я скопіювала папку із кількома .avi файлами в ній, то зробилося взагалі щось несусвітнє. Після того ми й вирішили повернути флешки назад. І дуже дякую Сявичеві, бо саме його слова дали нам зрозуміти, що ж сталося. Флешки на 8 гіг насправді.
Ну, то й надобре. Маю звичку з досвіду - коли вже напочатку з обладнанням бодай щось не так - краще його зовсім позбутися, навіть полагоджене воно вже не викликає довіри.
До чого тут капіталісти? Чи в нас досі соціялізм з людською пикою? Винуватий в усьому глобальний і широковідомий китайський бренд NONAME.
Флешки нам із Азії прислали. Ми купували через ebay. Але таке ось вперше. Учора вже вислали назад. Вирішили більше Samsung не купувати. Із kingston у нас ніколи проблем іще не було.
раз на раз -- не випадає... у мене майже вся техніка самсунг, а флешки -- трансценд... (одна флешка давно здохла)
Так-так. Я от флешку до мобілки фотіком форматую і стає як нова. А телефоном як форматнути, то тільки глюки одні )))
Проблема не в виробку, а в тому що флешка або підробна, або контролер має погану прошивку, також часто бувають перешиті флешки наприклад 2ГБ перешивають та маркують як 4ГБ. Записати на неї файл можно, і зкопіювати, а вот відкрити навряд. Можно пробувати подивитись чіп, та повернути рідну прошивку, і хочаб зробити флешку робочою.
вскрити корпус, якщо Китайці не зтерли маркування є шанс, мали партію таких флешей, підняти невдалось. Викинули просто.