Новини туризму

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Mike, 5 гру 2006.

1. Mike

Mike Well-Known Member

Новости туризма
    05 Декабря 2006

Новая система сканирования в аэропортах США покажет пассажиров голыми

В международном аэропорту Sky Harbor американского города Phoenix вскоре начнется тестовая эксплуатация новой системы безопасности. Специалисты утверждают, что она гораздо эффективнее обнаруживает скрытое оружие, взрывчатку и другие опасные вещества. Об этой разработке, названной методом обратного зондирования, говорится уже несколько лет, но она не внедрялась в США по причинам возможного нарушения прав человека.

Дело в том, что система просто "раздевала" человека, показывая его обнаженное тело на экране монитора. Как сообщает американская Транспортная Служба Безопасности TSA (Transportation Security Administration), теперь удалось найти способ получать изображение, при котором права человека не будут нарушены. Некоторые части тела будут специально замутнены. TSA уверяет, что пассажирам на первом этапе будет предложен выбор между новой и старой системой досмотра.

Первый прибор уже установлен в 4-ом терминале аэропорта Sky Harbor и начнет работать ближе к Рождеству. В рамках общенациональной программы борьбы с терроризмом, к началу 2007 года новая система появится еще в нескольких аэропортах США. Технология уже показала ранее свою эффективность в тюрьмах, в борьбе с контрабандой наркотиков, а также прошла успешное тестирование в Лондонском аэропорту Хитроу. Дело в том, что она обнаруживает пластиковую, жидкую взрывчатку и другие виды неметаллического оружия, в то время как стандартные приборы досмотра "не видят" их. Кроме подробностей человеческого тела, метод также выявляет все украшения и драгоценности на теле пассажира, что, по мнению защитников прав человека также недопустимо.

TSA заявило, что монитор будет находиться только у офицера охраны. Другие пассажиры, и даже агент на контрольно-пропускном пункте, не смогут заглянуть в него. Кроме того, изображение будет удаляться после выхода пассажира из зоны сканирования. Прибор не сможет сохранить, распечатать или передать изображение.
    http://travel.mail.ru/news/37863/

2. Michel

Michel Member

3. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Відповідь: Новости туризма

Через Варшаву летіти найгірше. Пам"ятаю часи коли видавали мішечок - в нього паспорт і гроші І ВСЕ!!! А пом в літаку така колізія - всім видали митні декларації, а писати ні у кого нема чим :) Хоча відразу після злету нам видали по 2 комплекти справдніх ножів і виделець для вечері :))

4. Forpost

Forpost Стоїк

Та вже досить би LOT користуватись,що нема в світі іших авіакомпаній

5. Zoryanazirka

В них сервіс непоганий, і летять зі Львова щодня.

6. Mariya

Mariya Well-Known Member

Відповідь: Новини туризму

Літаю через Варшаву тому, що квитки недорогі - раз, і тому, що Варшавський аеропорт в надцять разів кращий, ніж Бориспіль - два, бо до Львова прямих літаків зі Штатів нема (а шкода). А історія з прозорими кульочками була у всіх аеропортах світу на всі літаки, які летіли до Штатів у вересні.

7. Forpost

Forpost Стоїк

Може і основний квиток через з Варшави і не дорогий ,але LOT не надає скидок студентам.І аеропорт Мюнхен чи Хітроу нічим не гірший за Варшаву .І наскільки я розумію треба мати польську візу,хіба що Ви громадянка США ,то поляки Вам обцаси цілують

8. Doc.

Doc. Well-Known Member

Літав багатьма авіакомпаніями, різниці суттєвої в сервісі не бачу, крім того, що на одних потрібно платити за алкоголь на інших ні.
    Дратувала кількість чорних, коли летів з Франкфурту на Delta, про самі аеропорти говорити зайве. Минулого року літав через Бориспіль шість разів, і кожен раз було якесь нововведення при проходженні митниці.

9. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

А я до Львова зазвичай їжджу рейсовим автобусом Прага-Львів.:p Дорога триває якихось 16-18 годин, в залежності від затримки на кордоні та через який кордонно-пропускний пункт переїжджаємо. Найкраще для мене було в´їжджати через Краківець - швидко і без черги на паспортний контроль.

10. Mariya

Mariya Well-Known Member

Як вам так доступно пояснити, в Варшаві в аеропорту є одна послуга, яку не надають в жодному українському аеропорту, називається вона обслуговування людей в інвалідних візках. В літак ввозять вузенький візок, на нього милі, виховані хлопці садять мого брата, потім вивозять в "Тереску" чи "Пелікана", акуратно в візку на землі садять в автобус і з милою посмішкою везуть на термінал, де літак до Львова летить. Хлопці від чайових сахаються, тому їх і не даю. Потім так само безпроблемно нас завантажують в літак до Львова. Візи польської не треба, бо я транзитний пасажир. У Львові в літак заходять гружчики, які мого брата на руках виносять з салону, видовище не для людей зі слабкими нервами. Коли мого брата з літака так в Борисполі вивантажували, екіпаж AirFrance в мене без перерви вибачення просив за це.

11. Zoryanazirka

Прямих літаків до Львова і не буде :) У нас злітна смуга не дозволяє великим Боїнгам сідати. Я тут чула мер якийсь проект має побудови міжнародного супер-аеропорту поряд зі старим (колись новий здається планували будувати в Стрию). Вартість проекту 1 млрд. американських доларів. Згадується як Остап Бендер малював світле майбутнє жителям Нових Васюків :)

а де твій аватар? :)