Юзьо Обсерватор (Юрій Винничук), POST-Поступ №1(7) 12-19 січня 2007 р. ЮЗЬО ЛЮТУЄ Я б із великим задоволенням засудив усіх членів Національної ради до розстрілу. За зраду державних інтересів. Ну, є в мене така скромна мрія. Крім них, я б ще з не меншим задоволенням перекоцав усіх власників псевдоукраїнських телеканалів. Остання крапля, яка вивела мене з рівноваги і викликала дуже агресивні наміри, - це новорічні телепрограми. Ну такої нахабної московської окупації я ще не переживав. І як тут не стати ксенофобом, скінхедом і прихильником товариша Ґеббельса? Навіть телеведучі на Першому,який невідомо чому названий національним", цвенькали на общєпонятном. Потворно роздута Руслана Писанка, насилу протискаючи бюст в екран телевізора, поганою московською мовою з поганою дикцією силкувалася потішити нас тупими жартами. Дивитися на цю бридоту було сумно, і я перемкнув на "1+1". А там ведучі ТСН теж намагалися розсмішити глядачів якимись фантазійними новинами, не так смішними, як безглуздими. Який чудик писав їм ті текстові прокладки, важко сказати. Ну, а на "1+1" співали тільки двома мовами — російською та англійською. Навіть частіше англійською. Українською, мов на сміх, заспівав лише негр!!! Так що дивуватися з російської попси на "Інтері" уже й не пасувало. Бо де ж, як не тут, нє? Хоча були й винятки. Уявіть собі, що Наташа Маґілєвская заспівала білоруською, а Людмила Гурченко одну строфу пісні "П'ять мінут" заспівала українською: "п'ять хвилин... п'ять хвилин...". Інші нафталінові співачки демонстрували великі успіхи пластичної хірургії. На "Інтері" взагалі видали першоквітневий жарт: показали уже не раз прокручений телефільм з Вєркою Сердючкою "Первьій скорьій Москва — Петербург", але цього разу вирішили поміняти назву на "Перший скорий Москва - Київ". Така, бачите, легка українізація московських відходів. От тільки інтерівські кацапи забули ще й у сам фільм внести корективи, бо коли звучить запитання "Какой следующий год?", то у відповідь: "Год Собаки". А все це робиться тільки для того, аби задемонструвати підсліпуватим чиновникам Національної ради "український" телепродукт. Ловкость рук і нікакого мошенства. Тільки й поміняли, що одне слово "Петербург" на "Київ", а вже процентна норма заповнення телеефіру вітчизняним продуктом виконана. Ну а підсліпуватість чиновників Нацради має свої вагомі причини. Кажуть, що "ко Дню работников телевидения уважаемьім чиновникам Нацсовета от всего сердца (как тут не взять?) подносятся телеканалами "подношения" ("Оглядач"). І ось отак поволеньки дійшло до крайнього маразму: із понад двох десятків українських телеканалів тільки на чотирьох перед початком Нового року звучав Державний Гімн України (УТ-1, 5-й, Тоніс, ТЕТ). Вочевидь "вузький прошарок україномовної інтелігенції" ще не дістав такого дзвінкого і безпрецедентного ляпаса від куди вужчого прошарку російськомовної неросійської інтелігенції. Хамство антиукраїнських каналів перейшло всі межі. І якщо Президент і далі не помічає цього духовного геноциду нації, то на дідька мені такий Президент, який не захищає моїх інтересів! Він же ж, курва маць, має на смерть стояти за наш гімн і прапор, якщо вже йому начхати на все інше. Нас так зухвало повертають у лоно матушкі Расєї, що вже пора кричати СОС на повен голос, щоб чув цілий світ. Навіть за часів Кучми не було ще такої сваволі. Відчувається єзуїтська рука табачніків-прутніків! У Києві якийсь будівельник-табачнік зруйнував стару фортецю. І що? Відбудеться легким штрафом, а фортецю вже не відновити. Найгірше те, що наші телеканали, якими заправляють моральні потвори, повними жменями черпають російський секонд-генд, який, між іншим, до російської культури має дуже приблизний стосунок. Бо ж хіба "Крівоє зєркало", несмак і примітивізм Петросяна чи безконечні жарти Задорнова про "русскую смєкалку" і "тупих амєріканцев" — це російська культура? Хіба ці відходи шоу-бізнесу - культура? Це абсолютне безкультур'я. І якщо його навіть перекласти українською, то воно все одно українським не стане. А причина оцього засилля псевдоросійської естради на наших каналах криється в тому, що у Росії уже кілька років податкова тримає шоу-бізнес за "це самоє" так моцно, що там не так просто розжитися налічманом. А у нас ще з тієї пори, як мадам Туманова, вона ж Кучма, стала виспівувати в дуеті з Кобзоном, для московських пісьнярів відкриті всі можливості для наживи. Причому тут є глибока зацікавленість з обох сторін, бо гонорари звіздунів навмисне значно завищені, аби ті могли потім віддячити організаторам. Тим більше, що левову частину гонорару вони отримують готівкою.
Відповідь: Новий рік на українському TV Проблема не в наличии кривого зеркала и Задорнова и не в маскальских новогоднихь программах. Их низкий уровень известен давно. Беда в отсутствии как таковых украинских программ. Иди они новогодней ночью, на Украине люди уже после обращения президента выключали телевизоры ибо смотреть было бы нечего. Повышать необходимо уровень как украинских, так и российских программ, тогда бы такие калометатели как Юрий Винничук сидели бы без работы.
Відповідь: Новий рік на українському TV 8-го числа в "Обозревателе" о том же было. "Украинский Геббельс, где ты?" http://obozrevatel.com/news/2007/1/3/150829.htm
Відповідь: Новий рік на українському TV Юзю - респект! Дякую, Мартіні, що Ви потішили форумчан цим непересічним матеріалом. Хоч це, як кажуть американці, not funny. Золота орда знову наступає. І це відчувається і на ЛФ. Особливо останнім часом. Мартіні, я люблю ЛФ і перебував тут майже 2 роки. Але зараз це робити стає все важче і важче. Боротися з північно-східними козачками і з їх місцевою 5-ю колоною - безнадійна робота. Ми не так погано виховані і опускатися до їх рівня - це не в нашому національному характері. А я не думаю, що в Ваших інтересах, Мартіні, втратити всіх нормальних форумчан і читати ахінею тої екзоти. Тому я б щиросердечно пропонував змінити одне-єдине правило, яке я цитую з сусіднього форуму (ЛФ) Прийнятими тут мовами ведення дискусій є українська й/або англійська. Використання інших іноземних мова також трансліту на цьому форумі є порушенням Правил. Це не буде якась дискримінація. Хто живе в Україні, 15 років був достатній термін, щоб вивчити мову народу серед якого вони живуть. Щодо інших країн, то люди щиро зацікавлені в житті України, тобто діаспоряни (в т.ч. східні) знають українську мову. То ж я дуже надіюсь на Ваш здоровий глузд, Мартіні, що поступаючи таким чином ми відродимо славний, патріотичний ЛФ, а заклики пана Юзя відгукнуться в наших серцях і поступках.
Відповідь: Новий рік на українському TV Цікаво, а якщо б ті самі новорічні програми були виключно української мовою, то всі були б задоволені? ЗІ. Виявляється деякі люди заходять на форум не спілкуватися, а боротись. ЛОЛ
Відповідь: Новий рік на українському TV Педро, а справді, чому обов"язково боротись? Форум великий, і у багатьох розділах ті, хто у Салуні "боряться" між собою, цілком нормально, приязно і цікаво спілкуються. Тільки заходимо у Салун , починаємо чубитися Щодо мови. Насамперед, заборона російської мови нічого не змінить. На форумі багато ваших опонентів спілкуються чистою українською мовою (подекуди, демонструючи навіть краще її знання). Натомість є і російськомовні, які за своїм патріотизмом можуть дати фору будь-якому патрійотові з відомої львівшької клюмби Якщо внести таку зміну в правила, то з форуму зникнуть декілька цікавих особистостей, натомість "розклад сил" пропорційно залишиться тим же самим. Проблема далеко не в мові, а в тому, що люди думають по різному, по різному сприймають світ і ідентифікують себе в ньому, і по різному уявляють собі якою має бути держава, у якій ми живемо. Заборонивши російську мову, ми не змінимо свідомість українців. Ви називаєте тих, хто думає інакше - екзотами. Хоча екзотика - це щось незвичне, щось, що рідко зустрічається. Але подивіться хоча би на результати виборів, не можна половину українців називати екзотами. Насправді екзоти , одіозні особистості, зустрічаються з обох боків (хоча мені не подобається, що на форумі споруджено віртуальні барикади, на яких "правильні" протистоять "неправильним") і найчастіше вони закінчують у "Бані" . Якщо людина не хам і не фашист, то з ЛФ її виганяти нема підстав. Лише хами і радикали псують форумну атмосферу, ось із ким треба боротися. А розумним людям треба обмінюватися думками, дискутувати, вчитися чогось один від одного і намагатися зрозуміти один одного. Така моя позиція.
Відповідь: Новий рік на українському TV А мене, як це недивно, порадувала Вєрка Сердючка :D, з піснею "Схід і Захід разом" (ремікс Rammstein'у Du hast)
Відповідь: Новий рік на українському TV Моисеевич, ну, а английская мова при чём??? Почему не немецкая или польская? Меня этот вопрос очень волнует. Почему именно английская?
Відповідь: Новий рік на українському TV Чому англійська, питаєте? Відповідаю по пунктам. 1. Я зробив копію з іншого ЛФ 2. Це є справді міжнародна мова, якою повинні володіти всі більш-менш освічені люди 3. Я зустрів кількох росіян, які осилили цю мову. З українською в них туговато. Якогось гена для її засвоєння бракує. Навіть 3-4 покоління іммігрантів в Україні не може її засвоїти. Ще питання є?
Відповідь: Новий рік на українському TV You know Pedro.... I tend to agree with you with only one exception. It would not be bad idea to allow English as a language for discussions. Meanwhile, please do not forget, that Nevstranets, Peresvet, myself know English also. The only problem that not everybody will be able to understand our discussions. But, my pleasure. But it is up to Martini to decide. Мартини, респект за ваш ответ.
Відповідь: Новий рік на українському TV Возвращаясь к теме. Задолбали эти новогодние передачи. С канала на канал - одни и те же морды с тупыми шутками. Посмотрел юбилей Альтова в воскресенье, немного отошел. Старые добрые фильмы - одна отдушина. Ну и куранты еще под шампанское. А Эрнста - гнать, пока все не затоптал, что до его рождения было создано.
Траслейшн Згідно правил форуму чималі за обсягом фраґменти текстів иноземною мовою слід переповідати українською. Чорнобилец'ю, чиню це востаннє замість Вас: - Я знаю, Петре... Обіцяю Вам, що Пересвет, Невстранец'ь а також я у дотижневий термін перейдемо на дописування українською мовою. У противному випадку MARTINI слід нас забанити. :cool:
Відповідь: Траслейшн Навіщо звужувати коло спілкування штучно? Є якась висока мета? Типу - російській мові ГАНЬБА! Невже це рівень спілкування елементарно вихованих людей? Нє постігаю!:cool: :confused:
Відповідь: Траслейшн «You got me, partner !».-Кхе-кхе... (Видаю сухі кашляючі звуки смертельно пораненої людини..) Пам'ятаєте епізод з «Маски» ? Тільки тепер у виконанні Чорнобильця. Коментар. Ну ви і шкідливий, Piepie ! Пам'ятаєте, я просив вас, ви на російськом, а я у відповідь на українськом. Не захотіли ж ! Але правила є правила. Двох тижнів чекати не буду. Русские не сдаются. Но пассаран. Венсеромос. Переклад. «Ви знаєте Pedro.... Я прагну погодитися з вами, тільки з одним виключенням. Це не погана ідея, щоб дозволити англійську мову як ще одну мову для обговорень. Тим часом, не забувайте, що Невстранец, Пересвет знають англійську мову також. Тільки проблема, що не кожен зможе зрозуміти наші обговорення. Але, з великим задоволенням. Но це - Мартіні вирішит.»
Відповідь: Траслейшн Міняю фразу на об'єднуючу. Рускie з часів Київської Русі і до того просто не здаються.