Для чого вони це вводять? Якщо мета наповнення бюджету, то очевидно що потрібно б було податки знизити і стригти на об'ємі. Значить мете підняти продажі нових вантажівок і автобусів, якщо Еталони в нас кліпають досить не погані (в порівнянні з китайцями) то українського вантажного буса я щось пригадати не можу.
Якщо мішок порожній і дирявий, то скільки туди не сип зерна, толку не буде. Вони, замість того, щоб дирку в мішку ліквідувати, вирішили за наш рахунок більше сипати зерна. А дирка хай буде, вона їх кормить. Вони нам кажуть: почни з себе, а насправді то вони мають почати з себе.
Це за європейським зразком. Було колись введене з екологічних мотивів, які ще і гроші в казну дають (хто знає, можливо ЕС вимагає). Ціль знизити кількість старих машин і збільшити к-сть нових, які екологічно кращі, чим старі,хоча хто знає, може помиляюсь. Загалом повинно би зменшити число машин. Не розумію, чому нововведення не пояснюються, думаю це розрядило би страхи людей. У нас ще є три зони у містах. В центр міста можуть вїжджати лише дуже екологічні машини. Іншим можна лише околицями рулювати. Це звісно коштує гроші (приклеїти наклейку), ну і штраф за непослуговування. І цього року ввели у нас ще обовязкову біосміттярку. Звісно її потрібно купити і кожен місяць окремо оплачувати, при тому сортувати сміття ще більше.
Це за совковим зразком. Не знаю жодної країни де авто стільки б коштували. Іноді здається, що українці найбагатіша держава у Світі. У мене є думки нафіга це потрібно владі, але ліньки в святкові дні постити.
Если все это история про экологию, почему тогда электромобили тоже решили обложить налогами? (в сравнении с ДВС конечно сумма смешная, но все же) Наоборот, электромобили должны без пошлин и налогов ввозиться/использоваться, еще и с льготным кредитованием на покупку и возможностями поменять бензиновую машину с доплатой на электромобиль...
По європах вже дотацію на електромобілі дають... ---------- Додано в 10:54 ---------- Попередній допис був написаний в 10:51 ---------- Думаю не треба бути шибко умному щоб зрозуміти що це приведе хіба то того що натод буде змушений їздити на старих ґратах "до скончанія вЄков", а сорокарічна "капЄйка" ше подорожчає...
У МІНФІНІ ПОЯСНИЛИ, НА ЯКІ АВТОМОБІЛІ ПОШИРЮЄТЬСЯ ДІЯ НОВОГО ПОДАТКУ Податок справлятиметься з автомобілів, які використовувались не більше 5 років та мають великий об’єм двигуна – понад 3 тис. куб см", - йдеться у повідомленні. Як зазначається, справляння будь-яких інших нових податків із транспортних засобів зазначеним Законом не передбачено.