Нестандартні релігії і філософії

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Dao, 16 сер 2010.

1. Dao

Dao Люблю.

Якщо так почитати по темах, то виходить, що всі тут християни.... Цікаво, а як багато у Львові є представників "нестандартних" релігій, таких що аж дивно як їх сюди занесло? Ну себто будистів,даосів,індуїстів,мусульман,ну і євреїв (щось теж мало). І взагалі як ви до того всього ставитеся? Бо я от знайома з львівськими індуїстом і даосом.... цікаві люди!!!=).

• Подобається Подобається x 3
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви у релігії що шукаєте? Цікавих людей, чи Бога?

3. majolika

majolika Well-Known Member

А мені, наприклад, цікаво - чому і як люди звертаються до таких релігій? (у нас є тема про чому і як, але там пишуть лише християни...)
    Ваші друзі українці, чи приїхали із відрповідних країн?

4. Dao

Dao Люблю.

Хм... власне я не мала на увазі,що релігія хороша, бо люди які вірять в неї цікаві. То скорше констатація факту:).
    Важливе інше - спосіб життя тої людини,її моральність/аморальність,бо представник релігії є ніби її лицем...тому часто прикро дивитися на багатьох "християн". До слова, мій знайомий даос є мало не найкращим християнином,якого я знаю - ось такий от парадокс :)

Українці). Один був ревним християнином спершу,потім розчарувався...
    Мені здається,що звертаються через те,що це - нове.Незіпсоване людьми,які причисляють себе до цієї релігї,а насправді....Коли людина обирає щось геть чуже для її оточення,то вже ревно дотримується цього,і це заслуговує на повагу (імхо).

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

А то конче необхідно:щиро віруючи в Бога,приєднуватись до якоїсь релігії?
    Секти?
    Чи Богу потрібно,щоб людина молилась до нього в певному місці...позі...певними словами...в певному одязі?
    Щоб хлопи мали обрізані(необрізані) тіїво?
    Щоб жінки носили паранджу(хустку)?....

• Подобається Подобається x 2
  6. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Я є тойво львів’янином (медаль є за народження) і тепер Ню-Йоркчанином. Сповідую Шинто але не фанатично (не визнаю імператора Японії за Бога). Як то сталось, у підлітковому і пост підлітковому віці більшість моїх коханок були японками і сповідували Шинто (не будизм або християнство, то від кланів здебільше залежить). Чоловіки зазвичай беруть реліґію від жінок або взагалі не беруть. Тому воно так є як є. :pardon:

---------- Додано в 21:27 ---------- Попередній допис був написаний в 21:26 ----------

Стьобник то файне місто. :good:

• Подобається Подобається x 1
  7. Dao

Dao Люблю.

та ні необовязково звісно. Звідки нам знати яка релігія самому Богу більше подобається?))

Ух ти який допис :)

Оу єєєєс

8. ovod

ovod Well-Known Member

якщо якась релігія пропонує вирішення проблем, то люди і пробують.

9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Dao, чому Ви вжили слово "нестандартні"?
    Що передбачає поняття "стандарт" у світській державі?
    "Стандарт породи" був при совку - всі атеїсти, піонери, комсомольці, комуняки, мир, дружба, шоколад.

Перші джерела Cанатана-дхарми (індуїзму) датуються приблизно 1700—1100 р. до н.е.
    Третя за поширеністю світова релігія навряд чи відноситься до "нестандартних".

Формування Buddha dharma - 4 ст. до н.е.

Сучасна людина, якщо шукає шлях до Істини, повинна перш за все врахувати свої психологічні, навіть нейрофізіологічні особливості, естетичні вподобання і багато чого іншого.
    А не йти "дружными рядами и с песней", перепрошую.

Шукайте цікавих людей, знайомтеся з "нестандартними" практиками, але не потрапляйте під чужий вплив.

• Подобається Подобається x 5
  10. Dao

Dao Люблю.

Нестандартні для нашого суспільства,для України.Ви ж не будете цього заперечувати?

11. Boris_Kiev

Малопоширені - то не є "нестандартні".
    Ось зараз у Києві активізувалися мормони - у людних місцях втомлюють вже не американські, а українські "старійшини". Ну і нехай собі швендяють. "Стандартні" вони чи "нестандартні" - мене не хвилює. :)

12. Huru

Huru Well-Known Member

Є нестандартні:))) Але це скоріше не релігії а вчення. Я займаюсь даоськими практиками, маю конкретний результат. Повірте, якщо релігія чи духовна практика не дає результату, то ліпше знайти щось корисніше (дерево пізнається по плоду, а якщо не плодоносить то зрізають;)) А людину яка сама нічого не досягла але розказує що головне роби як я а все решта прийде можете відправляти до психолога

13. Dao

Dao Люблю.

ух ти круто! а можна поцікавитися які саме результати?))

14. Boris_Kiev

До психіатра.
    Я знаю людей, у минулому - життєрадісних, із шансами на успіх, які "раптом" потрапили під вплив церкви або секти (і православні, і свідки і не тільки...), через слово - цитати з Писання, а об"єктивно - істероневроз або невроз нав"язливих станів. Бо "не своїми" практиками зайнялися. Точніше, не "приміряли" релігію на свій психотип.

15. Huru

Huru Well-Known Member

З того що можуть побачити всі - залізна сорочка (згинаю спис який вістрям впертий в горло, після ударів по корпусу не лишається синяків). Велике спасибі ВЧИТЕЛЮ, хоча я зараз і не тренуюсь під його наглядом, але зустріти таку людину бажаю всім.
    А от такі здібності як зупинка потоку думок під час медитації я продемонструвати не зможу.
    А взагалі, дворічна щоденна практика повністю мене змінила, тепер практично ніщо не може порушити мій хороший настрій. Зруйновано рамки які накладені на людину суспільством (мрія побувати в Тибеті збулась коли я вирішив що це бажання важливіше за диплом бакалавра:) ) На собі переконався що досягнути можна будь-чого, головне правильні зусилля і залізна сила волі

---------- Додано в 23:29 ---------- Попередній допис був написаний в 23:23 ----------

При правильній підготовці і з компетентним інструктором таке не трапляється. Бажаючих заробити на тязі людей до надзвичайного зараз дуже багато. Якщо ж Ви бачите що Ваш інструктор не може вирішити таких елементарних помилок як синдром кундаліні і т.п., шукайте далі.
    Звичайно, є люди яким щось дається важче, але навчити можна будь-кого, когось за рік, когось за 10

16. ovod

ovod Well-Known Member

а як відноситеся до добра і зла? Тобто когось б'ють - ваші дії.

а що вам дає та зупинка думок?
    а ви можете в реальній ситуації якось використати чи для цього потрібно час на концентрацію?

17. Boris_Kiev

Я мабуть не зовсім коректно вжив слово "практики". Точніше - "практикування обрядів".

18. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Сподіваюся, не для цього прийшли на ЛФ..?

19. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А навіщо Вам це?

20. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Цікаво а що є мірилом стандартності? традиційності тощо?
    Щодо буддизму, індуїзму чи даосисзму в Україні практично відсутні представники цих релігй і часто люди мають справу не з представниками цих традиційних рухів,
    а з новими релігійними рухами які виникли на базі цих учень. Приклад - Товариство свідомості Крішни, яке виникло на базі індуїзму. Више згадані релігії не займаються активною місіонерською діяльністю, і тому коли людина називає себе індуїстом, даосом тощо в Україні, швидше за все що перед вами людина яка чогось начиталась, або ж член якогось нового релігійного руху.

а де твій аватар? :)