Кожен із нас рано чи пізно стикається з операціями з нерухомістю: купити/продати, взяти/здати в оренду. Яку роль при цьому відіграють посередники (ріелтори) і чим саме вони допомагають клієнтам, чи можна обійтись без них?
Відповідь: Нерухомість: для чого потрібні посередники? Посередник - має доступ до баз даних агенцій (більш інформативних, ніж газети та сайти); - знає (повинен знати) усі підзаконні акти та нормативи, правила оформлення документів; - має досвід укладання договорів, в тому числі договору авансу (з покупця); - допомагає швидше пройти через БТІ; записується, займає черги, щоби заощадити час клієнта; - мусить мати "своїх" нотаріусів, оцінювачів, банки, охоронців (для транспортування великих сум готівки); - як представник агенції, несе відповідальність за різні ризики під час купівлі-продажу; За великим рахунком, посередник буває потрібен ПОКУПЦЮ (шукає, підбирає варіанти); часто сам домовляється про час огляду квартири (і при цтому стежить, щоби продавець і покупець не замкнулися напряму) А ПРОДАВЕЦЬ цілком може обійтися без посередника. Платить посереднику ПОКУПЕЦЬ - 3-5% від ціни квартири. За оренду посередник зазвичай бере суму місячної оренди. При цьому (якщо він представляє інтереси наймача), підказує власнику квартири, яка здається, ЩО треба доробити, докупити, щоби швидше її здати. Звичайно, я щось не назвав - нехай інші підкажуть.
Відповідь: Нерухомість: для чого потрібні посередники? може щось помінялось,але брали з двох,і з того і з того Додано через 2 хвилини на якій підставі вся сума попадає до рук посередника,щось не вяжеться,тоді би були суцільні кидки
Відповідь: Нерухомість: для чого потрібні посередники? Моя мама вже 12 років працює в нерухомості. І завжди за послуги платив лише покупець. Сума 3-5 відсотків в залежності від вартості об"єкту. В ціну не входять послуги нотаріуса, але входить підбір того самого нотаріуса за бажанням. Плюс всі довідки зібрати, всі документи провірити, після оформлення забезпечити своєчасну виписку, погащення всіх комунальних боргів і т.д. То так коротко.
Відповідь: Нерухомість: для чого потрібні посередники? Ріелтерська агенція може запропонувати ту чи іншу безпечну схему передачі та перевірки грошей. В тому числі - інскасаторський автомобіль від охоронної фірми. Всю суму посередник в руках не тримає.
Відповідь: Нерухомість: для чого потрібні посередники? Може обійтись і один і другий.Але досить часто продавець також зацікавлений в послугах посередника. Якщо йому потрібно знайти заміну.Тобто маклер продає його квартиру,шукає йому іншу (більшу чи меншу) і робить знижку на свої послуги, так як продав квартиру продавця.Знову ж таки угода завдатку укладена через агенцію дає певну гарантію що угода купівлі-продажу відбудеться в заплановані терміни. Можна знайти ще ряд переваг у співпраці з посередником, просто існує думка що на нерухомості люди заробляють гроші з повітря, що не завжди відповідає дійсності. Формально ми могли б купувати хліб безпосередньо на пекарні,а одяг та взуття на фабриці, але ці речі ми купуємо через посередника,торгову мережу, і чомусь не переймаємся тим,що на нас хтось заробляє,бо це ми робимо щодня,чи щомісяця,а тут просто фігурують більші суми і в кожному з нас десь дрімає маленька жабка, яка душить. Врешті то Ваша особиста справа працювати на ринку нерухомості з посередником чи без.
Відповідь: Нерухомість: для чого потрібні посередники? я маю досвід тільки оренди житла і офісу, про купівлю-продаж знаю від інших і враження про посередників препаскудні: посередники в кожній рекламній газеті мють знайомих, які відразу кажуть їм про нові оголошення по нерухомості було таке, що газета ще не вийшла, а посередник вже дзвонить продавцям і орендоlавцям частіше посередники самі нав’язуються, вони їм не потрібні, але так як це безоплатно то чого відмовлятися? без посередника знайти щось тяжко, але все-таки реально мені як орендарю посередник не був потрібен: - говорити з власником про приміщення краще безпосередньо, посередник часто приходить разом з орендарями і перший раз бачить те приміщення. що він може про нього розказати? те що йому власник розказав про телефону, це я і без нього знати можу - швидше домовитися про зустріч виходить теж без посередника - посередники не говорять про недоліки приміщення, вони хвалять, бо вони його продають, хвалять кожне, навіть зовсім непідходяще для конкретного клієнта - пропонують власнику ставити вищу ціну, бо від того залежить сума їх заробітку, деколи так суттєво завищують, що аж не віриться. але говорила з власниками, знаю точно а покупець тим більше, бо платить то він часто нема за що платити, хіба за договір тякий-сякий скачаний з інтернету? деколи посередник нічого не робить тільки передзвонить по кількох оголошеннях, прийде познайомиться з обома сторонами договору, постоїть під час розмови (деколи навіть не знає що сказати, бо ще нічого не знає про приміщення) і за це він хоче досить значну суму "за роботу". мене таке бісить, чесне слово хоча звичайно посередники є різні, про всіх поганого не кажу але більшість шукають легкого заробітку і не сильно дбають про свою репутацію
Відповідь: Нерухомість: для чого потрібні посередники? Є різні посередники ,все добре коли чистий продаж ,але коли треба розселити 3 сімї тут потрібно спеціаліста (передусім,психолога людину ,яка повинна бути вище ніж просто купівля-продаж)
Відповідь: Нерухомість: для чого потрібні посередники? в принципі всі ті, хто працює з людьми мають бути трохи психологами, як ви кажете, я би сказала простіше - в них має бути життєва мудрість, але то... мечты мечты вам нет предела
Відповідь: Нерухомість: для чого потрібні посередники? Згоден з Вами на всі 100. Досить часто, ще до моменту підписання угоди, продавець з покупцем знаходяться в досить напружених стосунках, особливо коли йде не одинарна продажа, а складається,так званий ланцюжок, де задіяно в комбінації 4-5 і більше квартир. А напруження підтримується тим, що практично всі залежні від когось, і якщо десь йде збій врегулювати таку ситуацію досить складно, але можливо.Іноді напружені стосунки переростають мало не в холодну війну, тут значну роль грають терміни звільнення квартири, виписки і т.п. Так що психологом, і дипломатом в таких випадках бути просто необхідно, якщо є бажання, щоб вже фактично "склеєна" купівля-продаж не розвалилась.
Відповідь: Нерухомість: для чого потрібні посередники? Ось переживаю зараз саме за це,те що витрати зростають з кожним днем це так собі ,як для мене головне результат. Сам знайшов обєкт,і сам привів маклера щоб розселив 3 сімї.Во як.