Хто зайде на цю гілку,буду вельми вдячна. А ще попрошу, не вживати слова інвалід,то вже за союзу протерлось........... В Європі таких людей називають альтернативно наділеними,у нас - неповносправними,суто з етичних міркувань. Якщо серед вас є такі люди,поділіться своєю проблемою. Може у когось є такі дітки,то відгукніться. ДОЛАТИ ПРОБЛЕМИ ЛЕГШЕ РАЗОМ!!!!!!!
Сестричка як почуж це слово , плаче і каже, що вона не інвалід.Якесь образливе слово. У моєї сестри ДЦП , правосотронній геміпарез і епілепсія. Проблем дуже багато і насамперед це як не банально-гроші.А ще у нас проблеми з взуттям.Те, що пропонують в ортопедичних майстернях ніяк не підходить.
А чи є у вас реабілітаційні центри? У нас є Джерело,де спонсори в принципі можуть чимось допомогти,правда не грішми,а речами і т.д.(щоправда також рідко і не всім).Але люди котрі там працюють незламні духом.МОЛОДЦІ!!!
У нас немає.Щось було зробили в дитсадочку таку групу, але тож для малих дітей, а нашій вже 13 років.реабілітаційний центр аж в Миколаєві, 120 км від нас. та й не візьмуть таку дитину з такими нападами .Самі собі залишились з своїми проблемами.Добре, що хоч деякі ліки почала безкоштовно давати.
Мусимо вижити,щоб протриматись і не занепадати духом. ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ!!!!!!! (може колись,але неодмінно буде) ---------- Додано в 21:55 ---------- Попередній допис був написаний в 21:53 ---------- Я шось не той смайлик поставила,а може той..........бо вже так сумно,шо аж самій з того смішно...........Чи,МОЖЕ Я ТОЙВО!!!!!!!!!!
Напишіть,будь-ласка,як кожен з Вас відноситься до неповносправний людей на візках,генетично неповн. іт.д. Я опишу своє ставлення у вигляді фільму,не сприймайте не правильно...........фільм-танець дууууууууууууууже душевний,відповідає моєму настрою: http://www.youtube.com/watch?v=WC2x7-7iLDo&feature=related
Наше Міністерство Освіти зараз активно запроваджує інклюзивне навчання. Проводяться семінари, розробляються методики і т.п. А пандусів у під"їздах як не було, так і нема.
poetka, ну все одно, наскільки я розумію, якщо батьки здорових учнів проти інклюзивного навчання, то його в цій школі не буде.
Гарно напичали.............. Але знаєте,що мене найбільше хвилює,чи дивує? Байдужість наших людей до проблеми неповносправности інших людей,мабуть швидше навіть бездушність по відношенню до них........................ А коли нам звичайним людям доводиться пернесікатись з неповносправними,реакція більшості вкрай двояка..............Хтось сміється (а це жахливо),хтось відвертається,уникає,а ще гірше,коли принижує(немає нічого ціннішого за здоров"я і власну гідність). І мені всього-навсього цікавить,принаймні ставлення невеликої кількості людей (форумчан)до цієї проблеми.............Але я бачу ,що так само,як у житті,точно і на форумі такими питаннями цікавляться тільки дотичні до цього люди.................. І це зайвий раз доводить,що кожен неповносправний залишається один на одинці із своєю проблемою і суспільству його проблеми абсолютно байдужі.