давно мене цікавило це питання: які діагнози ставляться і лікуються в країнах СНД всупереч Міжнародній класифікації хворіб знайшла список в інтернеті (може хтось доповнить) отже, неіснуючі діагнози: 1. ВСД(вегетососудистая дистония), также называемая НЦД(нейроциркуляторная дистония). В структуру "ВСД" включены самые разнородные состояния - от артериальной гипертензии до панических атак. 2. Дисбактериоз. Не существует такого диагноза, равно как и анализов на него. На самом деле у пациента может обнаружиться инфекционное заболевание, которое необходимо лечить в соответствии с общепринятой схемой, либо... норма. Единственное состояние, которое можно назвать дисбактериозом, и которое лечится пробиотиками - это осложнение антибиотикотерапии. 3. Повышенное ВЧД. Часто этот "диагноз" ставят детям. Пациенты, у которых действиельно этот симптом имеется, находятся в тяжелом состоянии и нуждаются в госпитализации. Обнаруживаемые педиатром "симптомы" во многих случаях являются нормой для ребенка данного возраста. Диагностировать достоверно повышенное ВЧД можно только с помощью люмбарной пункции или хирургического вмешательства. ЭхоЭГ, НСГ и прочие исследования для этой цели непригодны. На рентгене признаки повышения ВЧД появляются уже в поздних стадиях, когда состояние уже оценено клинически. 3. ПЭП(перинатальная энцефалопатия). Под этим термином понимают все поражения - от легких до потенциально смертельных. Также "симптомы" ПЭП могут обнаруживать врачи у здоровых детей, не учитывая особенности развития. 4. Синдром гиперактивности с дефицитом внимания. Это понятие может включать в себя и описание просто живого и активного ребенка, и страдающего хроническими болезнями,и страдающего депрессией. 5. Хронический гастрит. Этот диагноз верифицируется только на основании результатов биопсии слизистой желудка. Рентгенологически и при помощи ФЭГДС можно только предположить диагноз. Сразу оговорюсь - такой диагноз существует, но во многих случаях устанавливается ошибочно. 6. Иммунодефицит. Так же, как и предыдущий диагноз, часто ставится и лечится неоправданно. Для диагностики ИД необходимо сдавать анализы. 7.Тимомегалия. Увеличение вилочковой железы без признаков опухолевого роста - норма для детей первых месяцев и лет жизни. Не доказано также существование так называемого лимфатико-гипопластического диатеза. А причин СВДС(синдрома внезапной детской смерти), который часто списывают именно на ЛГД, много. взято звідси плюс 8. Дискінезія жовчовивідних шляхів _____________________________________ особливо мене цікавить думка лікарів присутніх на цьому форумі Додано через 12 хвилин афтерстеп, ваша думка мені не зовсім зрозуміла : )))
Відповідь: неіснуючі діагнози Гелено, мені здається, дуже хороша тема . Дійсно, наші реаліїї такі, що часто лікарі працюють всупереч міжнародним стандартам. Зокрема, виставляють не існуючи діагнози. І що дуже погано ще й лікують від них . І що теж дуже погано, через ті вигадані діагнози часто не помітні справжні проблеми. На РМС є чудова підбірка матеріалів з цього приводу. Адже на РМС консультують лікарі, які дотримуються міжнародних стандартів і принципів доказової медицини. Про дизбактеріоз http://forums.rusmedserv.com/showthread.php?t=25687 Про ПЕП http://forums.rusmedserv.com/showthread.php?t=27797 Про внутрішньочерепний тиск http://forums.rusmedserv.com/showthread.php?t=28268 Про ВСД http://forums.rusmedserv.com/showthread.php?t=35626 Думаю там є матеріали і по інших хворобах. Я навела те, що сама читала свого часу і знала де воно .
Відповідь: неіснуючі діагнози особливо тішать одкровення на медичних гілках - хоча то скорше проблеми не кульпара, а відсутності освіти (с)afterstep ну то просвітіть темних бо я наприклад, не розумуію чому такі популярні в нас діагнози хоча б як "дизбактеріоз" закордоном не існують те саме - "підвищений внутр.-череп. тиск" який дуже часто ставлять дітям, а д-р Комаровський каже, що це маразм, бо хвороба дуже рідкісна
Відповідь: неіснуючі діагнози враховуючи деякі особливості форуму - а також "групову" звичку "плюнути та піти" - чесно скажу: не маю бажєання пояснювати свою думку в "відкритому форматі". В деяких речах - ви помиляєтеся. Воно виглядає "гарно" - такі собі "смалені факти" - можливо, якщо б ви практикували як лікар з 1980-х - ви б відразу на 7 з 8-ми пунктів і відповідь написали. == А так.... Успіхів вам! у "войовничому" - "якщо я щось не розумію - знаця того не існує" а квантову механіку - або хоча б ядерну фізику - ви розумієте в подробицях? Чи також можете написати телеграфне рівняння і дати діаграму направленості телевізійних антен? або хоча б тривіально пояснити принципи роботи модему - бажано з точністю до "записів"? чи ви про такі дрібниці не задумуєтеся, використовуючи телевізор та інтернет? цікаво, чим то закінчилося вас не обтяжить дати прямий лінк на оце-от "далі буде"?
Відповідь: неіснуючі діагнози afterstep, я всеодно вас не розумію і не розумію чому дітей (і дорослих) лікують від неіснуючих хворіб тяжка доля лікарів - не дуже хороше пояснення, чи не так?
Відповідь: неіснуючі діагнози Гелено, але це пояснення найбільш реальне. Бо їх так вчили! І що найгірше - так продовжують вчити. То вони в тому винні?
Відповідь: неіснуючі діагнози я ще не бачила карточку замість безглуздих коментарів краще порадьте що робити якщо в карточці неправдиві відомості Додано через 2 хвилини я не знаю хто винен а хіба лікарі не читають медичну літературу? в смислі після навчання? вони ж постійно повинні підвищувати кваліфікаю, вдосконалюватися, зрештою як представники багатьох інших професій а найбільше мене цікавить що робити пацієнту з таким діагнозом?
Відповідь: неіснуючі діагнози Дозвольте, я запропоную свою думку. Дедушка Ленін (я серйозно). Ми розхльобуємо важкі наслідки багаторічної ізоляції від світу. Медицина - лише один з прикладів. Так, повинні. Але що вони можуть почитати? Переважна більшість україно/російськомовної літератури з медицини - то....сміття (думка кафедри, школи, особисто професора...). Англомовну літературу ніхто не читає! А вона разюче відрізняється. Оце питання по суті . В наших реаліях такі діагнози офіційно можуть бути. Для України - то не порушення. От куди треба енергію громадських активістів докласти (до речі). Якщо щось турбує дійсно - шукати адекватного лікаря, який не буде ставити таких діагнозів. І тим більше, їх лікувати. Піти на РМС і почерпнути зання і, можливо, чийсь досвід .
Відповідь: неіснуючі діагнози при слові "повинні" - почніть з себе. починавючи від зневаги з боку держави, і закінчуючи зневагою з вашого боку... == Зі старих анекдотів - що має робити працівник на з/п в 1000 грн? = Нічого. І трішки шкодити. == Якщо про якусь іншу спеціальність, особливо про "робочу" - будівельник, комунальник... смішно? == Ще раз повторю - ті діагнози не від лихої долі лікарів з'явилися - і та ж "вегетосудинна" - на моїй пам'яті, напевно в 70-ті. Теж - на брехні. І так і залишилася - бо все одно "загалу" пояснити нічого не вдасться. == Стосовно картки... гм... не знаю, чи маю бажання... якщо вже зовсім буде абсурд - можете надіслати в ПП == сподіваюся - ви зможете порозумітися - при умові, що віднесетеся до лікаря як до людтини, а не як до автомата "кава в одноразових стаканчиках за 1.50"
Відповідь: неіснуючі діагнози мені сподобались статті про діагнози, я їх переглянула але от вакцинація - камінь спотикання, хоча це офтоп, тому :shutup: Додано через 4 хвилини я відношуся до неї як до хорошої людини, про що я вже писала тут але не вважаю її професіоналом п.с. і перестаньте нити, противно
Відповідь: неіснуючі діагнози пропустив ви певні щодо "за кордоном"? як ви думаєте - проблеми ШКТ пов'язані з екологією та якістю продуктів? ну, вже не кажучи про те, що той же "дисбактеріоз" лікували тими ж імпортними препаратами Певно, захланний закордон для нас випускав ліки для хворіб, що не існують? Ну, найтривіальніше - біфідумбактерін? == Додано через 1 хвилину -1 - саме за це. Ви почитайте медичні гілки уважно
Відповідь: неіснуючі діагнози Шановна, Гелено. Ви маєте рацію, що є маса діагнозів, що у світі вже не ставиться. Та це не означає, що їх не ставилося в минулому. Світова медицина перейшла на доказову медицину - тобто лікується те, що дійсно вивчалося і до чого дійсно є ліки. Наукові здогадки залишились в середині 20 століття. У нас вони і далі мають місце через нашу відділеність від світу на час СССР. Советскі вчені і надалі продовжували розвивати різні медичні гіпотези, штампувати собі наукові роботи, посібники і на цих даних виросло пару поколінь наших лікарів. Приїзджаючи додому і розказуючи, що то і то не використовуєтться - це кидає в жах наших медиків, що в інститутах вивчили інше і у всій російськомовній літературі бачать інше. Окрім володіння іноз мовою потрібно мати і засоби доступу до сучасної мед літератури, що є дорого. А ще - потрібна сміливість відмовитись від частини свого досвіду, минулих знань, бо то не легко. Часто пацієнти задоволені чути, що у них вегето-судинна дистонія, а не невротичний стан, що ближче до реальності. А на слова лікаря, що медичного лікування не існує він найчастіше почує - та випишіть хоть шось, як то так, що за дохтір, мене болит, а він ніц не дає. Ті діагнози часто передбачають якесь вітамінне чи інше лікування, що не є дуже небезпечним для організму, та є непотрібним, враховуючи дані доказової медицини, що так еффективно працює не Заході.
Відповідь: неіснуючі діагнози О-о-о... Десь ТАКе читав... "Сємімільнимі шагамі наша наука шаґаєт..." Згадав, де. Афтере. Я ТАК підозрюю, що скоро форумляни, перш ніж пукнути, будуть перевіряти радіус 2 км, чи нема у тому напрямі, часом, лікаря. Щоб, часом, не рухнула вся медична система від зневажливої опінії. Жарти-жартами, але... Для осанни західній медицині є окрема гілка. Для оцінки нашої, злиденної - своя. Тут пропоную висловлюватися по конкретним діагнозам. По темі, що зазначена автором
Відповідь: неіснуючі діагнози Гелено, чи цікавить Вас чому такі діагнози ставлять у нас? Чи Ви лише хочете щоб їх перераховули в цій темі, без порівнянь із світовими стандартами МКБ10?
Відповідь: неіснуючі діагнози Нагадую свій попередній пост (з модераторським червоним виділенням). Чому - йожику понятно.(обговорюється в інших гілках) Що з тим робити - інша справа.
Відповідь: неіснуючі діагнози Мені був поставлений діагноз імунодефіциту після перенесененого мононуклеозу. Для цього здавалися ряд аналізів, на основі яких і поставили такий діагноз.
Відповідь: неіснуючі діагнози чому ставлять відомо... я хочу щоб перерахували, щоб знати на майбутнє що робити з таким діагнозом і ще цікаво як їх лікують, наскільке безпечне лікування тих "хворіб"? у випадку з дітьми до року наприклад те ж лікування дисбактеріозу часом протягом довгих місяців не вважаю безпечним - це втручання без потреби в дит організм який ще розвивається, як же це може бути безпечно? Додано через 4 хвилини а у випадку з немовлятами? наскільки це "не дуже небезпечно"?
Відповідь: неіснуючі діагнози Залежить що за аналізи ви здавали і які висновки з них зробив лікар. Діагноз імунодифіцит - це надзвичайно серйозний діагноз, зустрічається рідко, вимагає постійного нагляду та підтримуючого лікування. Додано через 3 хвилини Гелено, кожен випадок треба розглядати окремо. Адже і діагнози дуже різні. Буває, що лікар просто пише діагноз, лікування не призначає. Буває, що призначає лікування. Якщо це просто вітаміни, чи "солодкі шарікі" - то шкода хіба гаманцю. Але бувать випадки і неадекватного призначення ліків. Потрібні конкретні чіткі приклади (скарга, обстеження, діагноз, призначення), тоді можна аналізувати і складати план дій.
Хм..от глянув тему... Зоряні поставили діагноз Гіперпролінемія другого типу,тому,що наші лабораторії в генетичному центрі можуть визначити лише якісний склад проліну(є,чи нема). як казала професор Ева Проніцка.в них ці аналізи роблять більш,ніж по 40-ка пунктах.. В нас по 4-х... Але,знаючи це.нам на протязі 5-ти років з апломбом заявляли,що не варто нікуди їхати,наші не помиляються,що при тому діагнозі все так має бути... Ех... Тому й кажу... в тому,що ми зараз маєм.винен совок... Повністю згідний...