Не хочу машину! Пересідаю на мопед (скутер, мотороллер...)!

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем VasMT, 2 сер 2009.

1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Не буду говорити про причини, їх багато, але є бажання придбати щось "межи ноги" до 50 куб.см...
    Які питаня цікавлят:
    - що краще "тоборик" типу колишньої "Вятки" чи мопед як "Верховина"
    - чие виробництво зі сторони експлуатація-ремонт-запасні частини
    - марка-фірма у відношенні ціна-якість
    - де придбати + сервіс...
    Хто має досвід, поділіться. Вдячний заздалегідь.
    ЗІ. Про права, шльоми, номерні знаки не пишіть, плз.

2. Patrick

Patrick Well-Known Member

В тому відношенні для мене є тільки Honda i Yamaha.Є ще звичайно інші марки , але це вже - або дорожчі , або гірші.

Тут Вже Вам рішати , де Ви на ньому будете їздити.
    Якщо тільки по асфальті , то тоді краще скутер - моторолер.Мягча хода і зручніший.

Якщо по пересічній польовій місцевості , в нормально допустимій - звичайно ( бо це не кросовий мотоцикл) , то тоді мопед.

Ну а якщо хочете екстріму "кросової" місцевості під кутом 60 -70 градусів , болота з під коліс і т.д. - ну то тоді кросовий байк.Іх теж роблять з обємом коло 50сс.
    То крім Honda i Yamaha в останньому випадку можна ще звернути увагу на Suzuki , або на австрійский КТМ.КТМ буде коштувати дорожче.

їзда по асфальті на останньому не буде така мягка як в скутера , будете відчувати кожний камінчик.

Останнє редагування модератором: 3 сер 2009
  3. консультант

консультант Дуже важлива персона

Patrick, Ви такі модеді вибрали, що люди подивляться і машини почнуть продавати.:)

• Подобається Подобається x 1
  4. Patrick

Сорі , я в українських цінах на них не орієнтуюся.Йдется тільки про моделі. Такі моторолери ,мопеди,байки в нас продаються в господарських "залізних" магазинах.

5. консультант

консультант Дуже важлива персона

Я мав на увазі не так ціни, як сам вигляд моделей. Якщо їм властиві ще й відповідні технічні характеристики, то дійсно - клас!

6. Patrick

Та ніби не погані.
    Останній кросовий , мій колєґа 16 річному синові купив.Ми(старі бики) взяли його на кузов пікап-траку і поїхали недалеко повозитися - де є ліс і після дощу було болото.То нічого - 50 кубиків але тягне дуже добре.
    Ціна нового з 5 річною гарантією -$700.

7. VasMT

Ось за такий і йдеться... Трохи асфальтом, трохи грунтовкою, трохи лісо, трохи полем... :)

8. Patrick

Сорі за ОФФтоп.

А ATV , або "QUAD" (не знаю української назви) популярні на Україні?
    Ідеальна машина для пересічної місцевості.Там правда "кубиків" побільше , ну і ціна відповідно більша.
    Ціна Polaris 4x4 може доходити і $5500 -$6000 за новий.
    Хто хоче його придбати набагато дешевше , той чекає коли місцевий армійський гарнізон буде мати розпродажу (garage sale) вживаних транспортних засобів (переважно 1раз/рік) , бо дістали нові.То такий армійський QUAD в досить доброму стані можна купити коло $1000.
    Ці гроші армія перечисляє для міста на різні добровільні нужди.

9. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

ой, блін. Я маю такого як на самій верхній фотці. Відразу даю пораду тим в кого широкі плечі- купляйте такий щоб довгі ніжки були у тримачів дзеркал (всі інші технічні нюанси по моторах, ходовій упускаю). Коли купив - то дзеркала дивились мені в груди, і навіть коли повідгинав через силу, всеодно потрібно було відхилятись трохи щоб побачити що позаду робиться :)

10. fuxx

fuxx Member

Квадроцикли - популярні але використовуються більш для екстримальних розваг ніж для поїздок з т.А в т.Б

11. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

1. Краще скутер, він буде зручніше.
    2. Немає різниці, тому що більшість китайців робляться маючи у основі двигун від Хонди. Моя тітка вже з 2 роки їздить на старому honda dio і нічого з ним не робила, навіть олію не змінювала.

12. VasMT

Я про такий можу тільки мріяти!...
    Але я закінчую служити всього навсього офіцером, хоч і старшим...
    А служу я не народу Польщи, Британії, Франції, а народу України...
    Не світить... (принаймі поки служу)
    Але Вам вдячний... Знаю до чого прагнути... :)

13. Patrick

Як дуже хочете то ОБОВЯЗКОВО збудеться.
    Головне , щоб це бажання коли збудеться , було таке саме актуальне як на початку.

14. Полковник

Полковник миється в бані

То, что мопед покупать НЕ НАДО - сомнению подлежать НЕ ДОЛЖНО!

15. mavka

mavka Well-Known Member

думаю, таку категоричність доведеться пом"якшити після роздумів на пропозицією вашої Татьяни Голікавай :

"Глава Минздравсоцразвития России Татьяна Голикова предлагает обязать водителей, помимо паспорта технического средства (ПТС), талона техосмотра и страховки ОСАГО, иметь при себе справку о состоянии здоровья.

Читати тут :
    " Москва пересідає на мопеди "
    http://autorambler.ru/journal/events/06.08.2009/560953073/?geo=0

(з коментів : "
    Вадим Макеев, Сегодня, 19:10
    Может ещё истории болезни и смирительные рубашки в комплекте 5 шт. для 5-ти местного аффто???
    Савсем й***бнулись!)
    :)

16. Полковник

Полковник миється в бані

Совершенно не вижу проблем.
    Для прохождения ТО такая справка обязательна.
    Для получения или продления срока действия прав тоже.
    Справка действительна 3 года.
    У любого водителя имеется.
    В чём проблема положить её в портмоне со всеми другими водительскими документами?
    Правильное решение.

ЗЫ. А как Вам наш министр?
    Красивая женщина (и умная).
    Не?

17. mavka

mavka Well-Known Member

ручки ключем складені - "сєбє на умє" :)
    а в Штатах не треба довідки. а в Росії висока смертність не через справки, а через пиятство й вседозволеність на дорогах. цього ж хочуть запобігти :)

18. Полковник

Полковник миється в бані

Да.
    Есть такое дело.
    В этом плане Украина давно нас оставила в аутсайдерах -не по наслышке знаю, что там ни пьяных, ни хулиганов на дорогах нет.

В России справку не получишь (если не покупаешь её :) )раз стоишь на учёте как алкаш или наркоман.
    Лично я справки покупаю :)

19. mavka

mavka Well-Known Member

20. Полковник

Полковник миється в бані

Нет.
    Там фотография приклеивается и печатью скрепляется.

а де твій аватар? :)