Командиры, это что на самом деле? "На Львівщині через нестатки повісився військовослужбовець-контрактник Зарплати солдата не вистачало навіть на те, аби жити разом із дружиною та дитиною. Тому після свят із ріднею він вирішив не повертатися на службу, а повіситись. На Львівщині військовий контрактної служби покінчив життя самогубством через малу зарплату і відсутність власного життя. Він служив у 24-ій механізованій бригаді імені Данила Галицького, дислокованій в місті Яворові Львівської області. Молодий чоловік покінчив життя самогубством, перебуваючи вдома, на Вінничині. Про це повідомило компетентне джерело серед військовослужбовців. За словами джерела, цей солдат був порядною людиною, надійним товаришем, любив свою професію. Джерело стверджує, що чоловік повісився після сімейної сварки через нестатки. Адже в покійного були молода дружина, маленька дитина, а зарплатня сягала близько тисячі гривень. Аби сім’я жила разом в Яворові, з цих грошей треба було платити 500 грн за приватну квартиру. Нині в третьому військовому містечку Яворова мешканці з жалем обговорюють цю трагедію. Солдата, що повісився, люди не осуджують, а шкодують. Мовляв, не кожен може витримати убоге життя. Адже квартир для військових не будують, "продуктовий пайок" уже давно ліквідували, а за зарплатню в тисячу гривень сім’ю не прогодуєш. "Звичайно, – кажуть яворівці, – можна звільнитися з війська, але хіба що на біржу праці, бо влаштуватися на роботу з нормальною зарплатнею – ніде". Нагадаємо, що цього року серед призовників до ЗСУ вишикувалася справжня черга. Правда, це хлопці неодружені, ому сім'ю їм годувати поки не доведеться." http://tsn.ua/chorna-hronika/na-lvi...visivsya-viiskovosluzhbovets-kontraktnik.html Коментувати Виталий (Бывший контрактник)/ Сьогодні, 21:47 Парня жаль и я его понимаю ведь сам был в этой шкуре 3 года.Жизнь военного кажеться сладкой только гражданскому человеку. Как можно жить ели зарплата до 1000 гр. (квартира 400-600 гр.) а еще купи продукты на месяц,сдай на ремонт,бумагу,раз в пол года купи форму,раз в год берцы вот и вся зарплата. Государство хочет получать много а вкладывать мизер. Они еще думали почему провалился эксперимент по 100% комплектованию частей МОУ военнослужащими контрактной службы. Пока там на верху не будет порядка люди будут умирать как мухи. Воин (теперишний)/ Сьогодні, 21:44 Согласен в чем-то с Контрактником (В прошлом). Да, зарплата мала, да, квартиры не дают, да, Государство бесплатно не учит. А кто говорил что будет легко. Сам я служу, дай Бог, уже 16 годок - все на своей шкуре перепробовал - и невыплату зарплаты по 3-4 месяца, и приостановку выдачи продпайков и даже замену их на деньги (на бумаге), невыплату вообще командировочных и т.д. и т.п. Но я с детства знал и знаю что Жизнь у меня Одна, и лишить жизни может только Господь Бог! А теперь из-за одного малодушного полетят головы многих его командиров. Спрашивается, за что? И совет Контрактнику (В прошлом): не суди командиров - им еще хуже чем простому водителю-электрику (например). Бумага, запчасти к машине - это мелочи. А шакалы вонючие - это в основном те, кто исподтишка гадят независимо от звания и выслуги. Контрактник (У минулому)/ Сьогодні, 21:41 Контрактник, що ти там ляпнув з дуру? Ти кажеш:"По-перше: продпайки неліквідовували" ,А ти їх отримуєш йолоп?, може і отримуєш, якщо ти прапорщик на продовольчому складі! Так дійсно у законі чітко написано, що повинні пайки бути, але життя показує інше! Так, дійсно житло повинно бути, але ти напевно закон не читав, що спочатку треба відслужити 25 років щоб отримати право ним володіти, та й то якщо отримаєш йго. Ти ЙО.ОП! - жити 25 років на ганебну заробітню платню Контрактник (У минулому)/ Сьогодні, 21:12 Так, дійсно ситуація просто жахлива, бо зарплатня солдата контрактника першого року служби (Наприклад водія-єлектрика) становить 840грн. - це нормально як ви вважаєте? Я не дивуюсь тому, що Грузинську армію РФ розбила за 3 дні, бо хто буде воювати за копійки, коли їсти нема за що? Всі соціальні гарантії просто маячня повна повірте мені (лікування, харчування, проїзд у транспорті, екіперування, житлові гарантії, гарантована освіта за бажанням по вислузі 3 років, і т. ін.) Що можна казати якщо заходить командир і каже: " немає паперу на принтер, або ремонтуйте машину своїм коштом, купіть це, потім те" Шакали вонючі!!! Приведу приклад: зарплатня водія-єлектрика - 840грн. На солдата строкової служби на добу тьльки на харчування витрачаеться 25грн., ( складайте подумки грощі на утримання солдата строкової служби) потім обмундирування, воно видаеться двічі на рік (2 пари взуття з високим берцем, 2 комплекти польової форми, бушлат, шапка, ремінь і т. ін. ) КОНТРАКТНИК ДЕШЕВШЕ КОШТУЄ,ГАНЬБА!
Саме смішне, (хоч тут не до сміху) контрактнику навіть вкрасти нічого... Повірте мені на слово... А на нього, бідаку, "навішають" техніки і матзасобів на пару мільйонів, і він відповідає за неї перед державою... Це в "кастрованих" (неповного складу) військах. А в ОСШРах свої приколи... Правду казав з коментаторів: - постійні побори на фарбу, тонери, картріджі, папір, скотч, пензлі... та на все, чого держава забуває дати... Сам іноді "закривав" очі на порушення за пачку паперу... Одне слово - козли!!! Сраний штаб верхнього ешелону, типу корпусу, набито паркетниками з зарплатньою більшою від комполка майже вдвічі... А у нього крім ноутбука і телефона на два кабінета (і сейф з написом "При пожежі виносити в останню чергу, якщо буде бажання!") нічого немає... І Прищавий надавав генералів, як у "сучки блох"... А генерал - це щастя, а не посада... І цей уряд виділив війську таку ж саму суму, як і в минулому році... Мені їх шкода... Але позбавляти себе життя... Маючи (най вже жінка... то теке, вона не рідна... Невдалий жарт...) дитину яку треба ростити... Як каже моя мама. Ветерани війни мають і те, і те, і пільги, і допомоги.... А МИ!!! Сироти! Батько (мій дідо) загинув! Що нам "Родина" дала??? Нічого... Так і цьому контрабасу... Якби про жінку-діти думав, то покінчив би життя в частині, в службовий час, і при виконанні службових обов"язків... Сім"я хоч страхівку би отримали...
а набіса нам армія ? у нас є олігархи і їх приручені охоронні фірми - які професійно захоплять чи відібють атаку на бюдь-яку комерційну нерухомість. а деякі охоронні фірми , навіть мають вогнепальну зброю , не зважаючи на заборону законодавством... набіса нам армія .... як буде агресія, всім селом підемо до пана...тобто олігарха і будемо просити захистити нас ... оскільки платити особливо нічим, можна запропонувати пану право " першо ночі " - досить популярний сервіс в часи середньовіччя.
Я думаю, якщо в ти сирота сім'ї не маєш, хочеш вішайся, хочеш стріляйся, можеш навіть на склад зброї залізти тебе солдатик застрілить і відпуск на кілька днів отримає, ніхто за тобою сумувати не буде. Але якщо маєш дітей дружину то корми їх, без тебе їм ще складніше буде. Безгрошів'я не тільки в армії, в мене теща все життя вчителем працює, вже виходить на пенсію, має 1500 грн. (це зі всіми регаліями, стажем, вислугою і т.д.), а молодий спеціаліст після інституту може мати менше 1000,00 грн. Йти добровільно в сферу де вже купу років платять мізер, а потім плакати що грошей мало - це як їхати танцівницею в ресторан в турцію, а потім дивуватись що попала в бордель, це принаймі смішно.
Справа не у факті самогубства одного лабільного екземпляру. У рівні життя, котрий забезпечує держава рядовим у силових структурах.
Землячка! Пам"ятаєте, ми з вами дооовго обговорювали цю тему на СФ? Згадали? Тим більше, що і Ви деяке відношення до ЗСУ маєте... Так ось про що я: контрактник на 95 відсотків служить в в/ч поблизу свого дому, має під боком батьків, родину... А лейтенанта (іноді до полковника включно) ніхто не питає... Фас і фсё... І він з двома дітьми і трьома валізами їде де "родіна" скаже... Ось мій замінщик приїхав за триста км з дружиною і двома дітьми, мусів зняти квартиру на Комарова, коли підйомні отримає не знає... А дітей ще в школу треба влаштувати... Так що всім "добре"... Але молодим офіцерам найбільше... От тому вони повально і тікають з війська навіть з штрафними санкціями за недослужений перший контракт... А зараз в час інтернету, вони відсуджують у держави своє право послати її подалі з її "заботой"... Модери! Закривайте тему... Нема про що говорити...
украинская армия наверно самое худшее из того перед чем можно поставить "украинская" не патриотично конечно но я не знаю примеров где "украинское" - служило б похвалой...
Пам"ятаю, звісно. І від слів своїх не відмовляюсь, ні тодішніх, ні сьогоднішніх. І таки переконуюсь, що сучасна професія мого колишнього чоловіка йому пасує більше, ніж мундир військового. В мене нема стереотипів щодо військових, я переконана, що не всі з них пішли за довгим рубльом, тому передчасно втікли на пенсію, коли перестали ті рублі світити. Що саме по собі не осуджую. Але воїн має бути ситий.
Оце мудро !!! І сім"я його має бути сита... І не повинен він думати що вдіти і що взути... І не повинен він "проситись" в ООНовські місії, на розмінування, поринання під воду, прижки з парашутом чи в відрядження, щоби "заробити" лишню копійку...
Мій батько майор у відставці. Пригадуються мені часи десь так 96 рік, коли зарплати близько року не платили, на мамину жили. А від батька було прихід, так це так званий пайок(продовольство різне). Пішов зі служби в 42 роки на пенсію і слава Богу. Відразу йому легше стало, морально і матеріально.
Це місячна норма продуктів на одного солдата, а саме м"ясо, риба, яйця, цекор, олія і крупа... Раніше давали повну норму - від чаю і лаврового листа до картоплі і хліба... З вислугою 20 років і з пенсією біля 1100 - 1300... Зараз трохі підняли. Цікаво, "ветерана" встиг отримати? Це вірно... Між відрядженнями мене шляки трафляли папір бруднити... Одна радість - розмінування... Поїхав на пів року і чистий спокій... Ще і грошей мало-мало заробиш...
Я не памятаю, яка пенсія була на той час. Зараз ніби доходить до 2000 грн. Служба в установі по виконанню покарань була, посада Головний механік на виробництві. Пайок давали якось несинхронно і різними речами: раз дадуть 2 ящики тушонки, раз масла, коли пряників цілу купу, коли крупи, цукор. Але ці пайки були суттєвими. А ще кмітливе керівництво створило кабак біля установи, випустило свої гроші "Фомінки"(назва від прізвища гол.бухгалтера (Фомін)) і на ті фомінки можна було гуляти в тому барі, ціни звісно ж високі. 1 фомінка - це 1 грн заборгованості по зарплаті. Отримати "Ветерана" не знаю що то таке. Тож ніби війну тре пройти, щоб ветераном стати. Але так знаю пізніше йшли майори і підполковники, полковники, хто йшов 2004-2006 рр - тепер мають 3000-5000грн
Що є, то є... Але я відповім словами анекдота: - Ви називаєте себе вегетаріянцем... Це тому, що Ви любите тварин? - Ні!!! Я просто сильно ненавиджу рослини... Так і мені набридала паперова рутина і дебільні "навчання" на картах, в яких за десять років не мінялося нічого, хіба дата... При нормальній організації ці командно-штабні навчання можна провести за робочий день (8 год). Тривали по троє діб, і все по ночах... Досвічені офіцери вже всі "болванки" мали під руками, 10-15 хв і готово, сержанта-солдата контрактника з фломастером посадив - той тупо перемальовує мапу комполка, або карту навчань... За той час (нічний) пулька-друга, водка-пиво... Бе-е-е... А ми з хіміком на посадах більше десяти років, і нічого нового... УПА, одне слово... ---------- Додано в 23:06 ---------- Попередній допис був написаний в 23:00 ---------- Ха-а! З цього і треба було починати... В тюремному бізнесі зарплати майже вдвічі більші за військові, тай пільгове обчислення рік за півтора, і забезпечення краще армійського... Бо солдат і голодним плац підмітати буде, а зек ні... А ветеран, це був період давали за 20 років вислуги при звільнені за скороченням, армійцям давало право на 50% знижку комунальних послуг, вертухаї і інші внутрішні органи і без цього мали пільги...
Я знаю... Армійцям дулю з маком, Прищавий як відмінив, так і з кінцями, а МВС, СБУ, податкова - ні... За МНС не знаю, треба в Артобстрєла спитати... Але здається мають і вони... Клаповухий ППСнік має пільги, а армію нафіг нікому не потрібна...
А чого бізнес? Ніби служба. Хоча, говорячи за конкретно цю зону, то зі сторони так виглядає, що там бізнес. Один, відсидівший срок, вязень почав писати на місцевому форумі. Тай щось там ніби зеків б'ють. А зеки чимось студентів ще нагадують - до них постійно приїжджають їхні близькі та привозять величезні сумки з їдлом. Ну геть як студенти. http://www.youtube.com/watch?v=_Q5UOtZGcF8
Я жартую... Два моїх дружбана в Департаменті виконання покарань... Вчора з одним по 150 коньяка випили... Тож я сміючись їхню службу називаю "тюремний бізнес"