Знаю, що у спортивному харчуванні якісь такі амінокислотні напої є, а от нащо препарати-амінокислотні комплекси призначають з лікувальною метою? Може хто пояснити? Моїй подрузі оце на днях лікар призначив такий препарат (вона на огляді була, і оце він наче для загального зміцнення чи щось таке виписав). А вона ж теля таке (при всій любві))), навіть не розпитала в нього, нащо то конкретно і яка по суті з нього користь. І оце дзвонить до мене й питає, чи в неї м'язи від нього рости не почнуть і нащо воно взагалі треба. А я по суті й не знаю, що їй відповісти. То може хто знає, розкажіть, а то Гугл мене теж тільки на якісь "спортивні" сайти посилає
у спортхарчуванні то трошка не то там вони з протеїнами, справді, для нарощення білкової маси, тобто збільшення м'язів. а мені теж виписували ліки, комплекс амінокислот і вітамінів моріамін. але то я була дуже ослаблена після хвороби і треба було організму підкріплення. його також після операцій назначають не раз. хоча, здається, і так теж рекомендують вживати. а користь з амінокислот така, що якщо їх недостатньо в організмі, то він (організм) не може нормально працювати, звідси - послаблення імунітету, порушення обміну речовин, випадання волосся, погіршення розумової діяльності і таке різне. звичайно, це коли вже ситуація геть погана. просто фішка в тому, що частина амінокислот в організмі не виробляється і мусить надходити ззовні - з білковою їжею зокрема.
Ой, на той моріамін мене Гугл теж посилав, але я думала, то теж щось із серії спортивної їжі. Окей, а від чого та нестача амінокислот наступає? Якщо погано харчуватися чи як? Вона, до речі, посту дотримується досить суворо...
протеїни - тобто прості білки. А амінокислоти це цеглинки з яких складаються ці самі білки. без синтезу амінокислот неможливе нормальне функціонування організму. ---------- Додано в 17:06 ---------- Попередній допис був написаний в 17:05 ---------- ні не почнуть
ні, якщо не помиляюсь, він як лікарський препарат сертифікований. ну от, постування може бути одним із факторів. більшість амінокислот містяться у білковій їжі - м'ясі, рибі, бобових, горіхах. Якщо вона зовсім не їсть м'яса і риби, то треба налягати на боби в горіхи.
Тобто амінокислоти - то складові протеїнів? Чи як? Чи то трохи різні речі? Я заплуталася Киньте в мене підручником з біохімії! (в якій я все одно не розбираюся)) ---------- Додано в 12:21 ---------- Попередній допис був написаний в 12:19 ---------- Так власне, в чому його лікувальний ефект?
лікувальний ефект, мовою інструкції, визначається властивостями складників якщо простими словами, то моріамін (ну чи якийсь інший препарат, який містить незамінні амінокислоти в необхідній кількості), компенсує їхню нестачу в організмі, в результаті чого нормалізується обмін речовин (як наслідок - будуються здорові клітинки, вивільняється більше енергії), зміцнюється імунітет, покращуються зв'язки між нейронами (а це покращує розумову діяльність) і так далі. Можете почитати конкретно по амінокислотах, яка за що відповідає.
Тепер трохи прояснюється картинка А, ще подруга просила запитати, оцей лікувальний ефект якось відчутний? Тобто ви п'єте амінокислоти, бо знаєте, що так треба, чи що лікар призначив, випиваєте певну дозу, і все? Чи відчуваєте якісь позитивні зміни в організмі?
звичайно зміни відчуваються, хоча звичайно вони не можуть бути миттєвими. загалом самопочуття поліпшилося, з'явилося більше енергії, шкіра здоровішою виглядає і відчуваються. просто це відбувається поступово.
Зрозуміло, дякую. Та я й не мала на увазі про миттєвий ефект, мені йшлося про те, чи взагалі він помітний. Раз помітний, значить гуд. Так і передам
відкрила для себе ще одну відповідь на це питаня "навіщо..." зараз знову п'ю якийсь такий стресовий період почався, що це жах - і на роботі, і в особистому (якщо це так можна назвати) житті, а в мене сил - тільки сісти (а ліпше лягти), скласти ручки і відключитися. думаю, може допоможе дійти до тями
та те саме п'ю. не бачу сенсу міняти перевірений засіб, який вже допомагав. приймати можна періодично декілька разів на рік, якщо є потреба, тільки робити перерву в 1 місяць, але, як для мене, то мені двічі а рік, в такі перехідні періоди - оптимальний варіант. зрештою, не було би потреби, то й не пила би зараз, відсунула б,може, на зиму.
ги в сенсі сезону, а не віку, звісно тобто осінь і весна, коли організм адаптується від тепла до холоду (або навпаки) і його при цьому страшенно плющить. принаймні, мій справді плющить. хоча в перехідні фізіологічні пераоди (підлітковий вік, вагітність етс.) амінокислоти з вітамінами теж будуть доречні. як і будь-яка інша підтримка організму
та призначають, чого ні. там же нічого шкідливого нема. ну і плюс ще амінокислоти сприяють кращому розвитку плоду (майбутньої дитинки). а вітаміни то вагітним в обов'язковому порядку радять пити, бо як би не налягала на овочі й фрукти, а на, фактично, двох людей цього недостатньо.
А, точно. З них де м'язова і сполучна тканина будується, так? ---------- Додано в 21:11 ---------- Попередній допис був написаний в 21:02 ---------- вирішила ще погуглити, знайшла цікавий списочок: у яких конкретно продуктах яка конкретно із незамінних амінокислот міститься. Думаю, вивішу тут, може, знадобиться кому:
угу, то основний будматеріал. а списочок справді хороший і корисний. хай не зі всіх продуктів і не настільки, місцями, ефективно, як з препаратів, амінокислоти засвоюються, але якщо максимально своє меню збагатити цими продуктами, то принаймні гострого дефіциту не буде.