Настоятель Киево-Печерской Лавры назвал клинику для больных СПИДом "притоном"

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Stix, 9 лип 2010.

1. Stix

Stix Well-Known Member

Настоятель Киево-Печерской Лавры Павел назвал клинику для больных СПИДом на территории Лавры "притоном".

"Вы хотели бы, чтобы у вас в подъезде был притон? Чтобы в вашей в квартире, рядом или хотя бы на одной площадке жили люди со страшными заболеваниями?", - спросил он.

"Я их не осуждаю, но они должны находиться в том месте, где они должны быть, а не в центре вселенского православия - Киево-Печерской Лавре", - отметил Павел.

"Мне неприятно, например, что со мной живет человек, который гулял, получил все болезни, какие только можно получить. А я молюсь, прошу у Бога прощения... И чтобы меня кто-то наградил здесь, ходя по территории", - сказал владыка.

"Еще с 2005 священники обращались к властям с просьбой вернуть помещения, которые ранее принадлежали святыне. Исторически инфекционная клиника когда-то была лаврской", - пишет газета Новая.

"В планах монастыря - возродить больницу, которая исполняла бы социальную и благотворительную миссии. Там должны бесплатно лечиться священнослужители и прихожане", - отмечает издание.

Напомним, что Павел (в миру Петр Лебедь) является депутатом Киевсовета от Партии регионов.

Ранее Кабинет министров пообещал урегулировать вопрос перенесения в новое помещение клиники Института эпидемиологии и инфекционных болезней имени Громашевского, в которой лечат больных ВИЧ/СПИД.

2. ostrov_stranger

ostrov_stranger Well-Known Member

І перше місце за популярністю зайняв наступний коментар до цієї статті на Коррі:
    "Подонок. В ад. " 188 голосів.

3. kertis

kertis миється в бані

Да уж.Московский патриархат и набожность регианалов в действии. Каждый второй среди попов - мразь. Даже в Бога верить не хочется.

4. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Секта. Звичайна , велика сатанинська секта.

Особливо коли в "храмі" православному старі бабки як змії шиплять на якусь молодицю, що не вкриє волосся їх бабівською хусткою.:))

5. Luna

Luna Guest

Взагалі-то молодиці було б корисно прислуховуватись до того, що їй кажуть. Бо в наш час дотримуються дрес-коду в офісі, на пляжі та дискотеці. а хустка в Храмі дуже заважає. А ще необхідно навазькати губи яскраво та по телефону тріщати саме коли служба йде.
    Вибачте, але навіщо прийшли тоді? Хіба ті бабки старі біля церкви за руки тягнули?

6. Luna

Luna Guest

По темі - дивна річ....Звичайно, дивно таке чути від людей, які мають бути взірцем милосердя.

7. ГРАНД

Та ніяких телефонів та намазюканих вуст. просто молодиця в джинсах прийшла поставити свічку і раптом бабівська атака. Вона нещасна втікла звідти. А старі бабки наче прописались там і диктують свою (а не божу волю) встановлюють дрескод і т.ін. Це не їх собаче діло. Дівчина прийшла спілкуватись сам на сам з Тим в кого вірить, а натрапила на свору злобних бабок.

8. Luna

Luna Guest

В такому випадку згодна. В церкві, в якій ми вінчані з чоловіком, священник не дозволяє робити зауваження. І сам не робить...Але коли я на Маковія приїхала з густо нафарбованими віями, він мені так "висвятив" водичкою свяченою, навмисне бризкав прямо у вічі, а потмі показав, де мило та криниця на подвір"ї, бо обличчя було чорним)) Мені було 19 років, але запам"ятала назавжди, і образи не було - він вірно вчинив, всьому своє місце. Потім привів до мене в школу своїх дітей, багато спілкується с дітьми взагалі. Суворий, але справедливий.

9. ГРАНД

Чоловікові можна. Бо він від Бога. Але якимсь бабкам - зась. релігія та віра справа глибоко інтимна. а православ"я в його московському варіянті (з його дрескодами, та іншими забобонами, і особливо з проповідями які місцевий попик строчить як з кулемета, що і слів не розбереш) вже нічим не відрізняється від звичайного мракобісся. Тому цілком природньо православ"я відходить в забуття і втрачає паству на користь католицизму, протестанству та іншим християнським течіям здатним до реформування у відповідності до плину часу і в цьому напрямку удосконалює свою філософію, що не людина для церкви, а навпаки.

10. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Ндя...Навіть слів не можу підібрати. :sad:

11. Маджентис

Маджентис Главный Бухгалтер

По хорошему, больные ВИЧ инфекцией должны находиться в специально оборудованном медицинском учреждении. А не в монастырских кельях или что там у них есть.
    Сомневаюсь, что они получают в этом монастыре должный уход с точки зрения медицинских показаний.

12. Luna

Luna Guest

И тем не менее - получают. И результаты лечения там есть - во всяком случае, на тренинге по работе с ВИЧ - инфицироваными нам приводили довольно внушительные цифры.
    Речь же идет об иммунитете. А он тесно связан с психосоматикой, поэтому верующие люди получают там больше, чем в самой современной клинике.

13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

По сути прав. Но по должности не к лицу. Очень даже не к лицу.

14. Luna

Luna Guest

Да что такое сегодня...
    Процент заболевших вполне нормальных, адекватных, воспитанных - но оступившихся - от случайной связи, детей, инфицированных от матерей, пациентов, заразившихся в конце прошлого столетия от медицинских манипуляций, Вам известен?

15. Маджентис

Я придерживаюсь традиционных взглядов - людей надо лечить в больницах по методикам, установленным ВОЗ.
    И мне не нравится клерикализация процессов в обучении, в медицине и т.д.

16. ГРАНД

По суті так можна назвати і будь який протитуберкульозний медичний заклад, не кажучі вже про наркологічні, а то і психіатричні. Нацисти саме так і вчиняли на окупованих територіях винищуючі в першу чергу психіатричні заклади (яскравий приклад Харків) а також інші заклади що лікували інфекційні хвороби, та і взагалі такі хвороби здебільшого і є соціальними. А винищивши заклади (як це робить московська поповня) обректи на поступове вимирання захворівших як зайвий людський елемент. аналогія цілком очевидна з нацистською доктриною. МПЦ це профашистська (закамуфльована) окультна, повністю мракобісна секта, що давно не має нічого спільного з християнством.

17. Степаныч

Именно потому, что контингент ОЧЕНЬ известен, я так и написал. А Вам, Луна, известно, какой процент ВИЧ- инфицированных умирает от СПИДа, а какой от передозы, суицидов, интеркурентных заболеваний? Вы действительно верите в ЭПИДЕМИЮ СПИДа???

18. Маджентис

У этой клиники вообще есть сайт ?
    Она входит в число официальным образом оформленных медицинских учреждений ?

Приведу вам такой пример из нашей жизни. У нас в Петербурге очень долго шла реклама о медицинском центре "Колыбелька". Помошь при рождении детей. Тоже психологическая помощь, плюс верующие там все были, плюс отказ от традиционалистских взглядов в медицине на процесс родов и т.д. И очень популярно было.
    Потом человек пять-семь младенцев, родившихся в этом центре, померли. То при родах самих, то потом от инфекционых болезнях. И т.д. Сейчас идут суды всякие. Кое кто выступает за этих "докторов", кое кто против.

19. Степаныч

По суті - так. Але це ніяк не значить, що цими людьми не повинна опікуватися церква.

20. ГРАНД

Во-во. Мракобіси із МПЦ що осіли в україській лаврі вважають що для їхньої "церкви" (а на справді сатанинського капища) піклування хворими на соціальні хвороби єнедоречним і ганебним. Бо то не їх паства. Їх паства цілком визначена і критерії їх визначення вимірюються рахунками в банках та вкладеннями на забаганки попів-олігархів.

а де твій аватар? :)