наслідки моїх вчинків

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем klzpteqa, 4 лют 2011.

1. klzpteqa

klzpteqa Member

Життя людини утворює наслідки. Це до чого? Та просто слово карма сподобалося. Ви чули такі слова: Якими грошми або монетою платиш, такими і отримаєш? Так оце воно і є. Наприклад, коли плювати під ноги людям, то скоро почнуть тобі це робити незалежно від коліна - син, онук правнук.... Нічого нікуди не дівається. І якщо комусь зараз дуже добре це значить, що колись було дуже погано. ну як цей механізм діє?
    мені відомо, що механізм цей постійно балансує весь світ, щоб було 50\50. Ви себе не запитували, як організовуються події навколо вас самих? Просто так нічого не буває? Наприклад, :"Ну якщо я йому так зробив, значить йому так і нада" ;такі роздуми не змивають вчинки, ні в осені, ні в зимку, літку або навесні. чи пробував хто, кому цікава така сфера розвитку, відстежувати хронологію поведінки, вчинки тієї чи іншої людини. Легше таке робити з близькими, які розповідали або можуть розповісти про своє життя....

2. Василь

Василь Well-Known Member

Якщо жити в єдності з самим собою та іншими людьми, то ніякої карми не буде...

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не зрозумів... буває, що органи автономні?:))

• Подобається Подобається x 3
  4. klzpteqa

klzpteqa Member

навіть у Боголудей є карма, так говорить історія і Фільм Повелитель стихій, якась така назва. Не всяка казка то брехня, так як і кіно. Та ще краще, коли розумієш те, що говориш, і як є насправді.

---------- Додано в 00:26 ---------- Попередній допис був написаний в 00:23 ----------

Тримай хвилю, говорите :haha:

5. majolika

majolika Well-Known Member

аксіома, спору нєт

чому такі висновки?

• Подобається Подобається x 2
  6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я вірю що є родова карма - гріхи батьків падають на потомків. Людина деколи мучиться і навіть не знає за що.

• Подобається Подобається x 5
  7. Василь

Василь Well-Known Member

Які органи? До чого тут автономні органи?

---------- Додано в 02:12 ---------- Попередній допис був написаний в 02:07 ----------

У боголюдей є, а у людей, що живуть в єдності немає! Бо люди, що живуть в єдності, не розпинають себе та інших на хресті.

8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Карма тут ні при чім, просто "яблучко від яблуні недалеко котиться..."

Найлегше виховати власним прикладом, без особливих зусиль - дитина в себе втягує стиль, манери найближчих людей, відповідно, так само буде поводитись в майбутньому.
    Не обов’язково. Просто людина приклала сили для того. Чи все в неї є для відчуття щастя - це вже інше питання. Ніхто не має усього, що б бажав. Вселенська гармонія...

Хоча наслідки вчинків, як системи дій, як стилю життя до цього мать пряме відношення. Коли я тільки приїхала до Чехії, сподобалась мені пісенька якогось барда, сенс приблизно такий:"Той, хто є сам, хоче, аби його любили. Той, кого люблять, хоче мати багато грошей. Багатий хоче спокою. Той, хто має спокій, хоче бурхливого життя. Власник бурхливого життя хоче трохи самоти. А той, хто є самотній, хоче, аби його любили..."

Тобто, досягнути гармонії дуже важко, бо дуже важко кожного дня давати на шальки рівною мірою вчинки, спрямовані на її досягення. Важко заробляти гроші, не втрачаючи голову, виховуючи дітей, не обділяючи увагою коханих, люблячи себе при цьому(!), тобто даючи тілу і душі можливість відпочити, очиститись...

9. dorino

dorino Well-Known Member

Цілком ніколи не люблю змагатися в суперечках – тому і тут собі відпущу...
    Просто, коли ведуться навіть розмови якісь «біляфілософські» то доречно домовитися про однаково зрозумілі Дефініції! Тут я ще не зрозумів.
    1.–Життя людини–це про яке життя будемо розмірковувати, ну хоча би в примітивно-загальновідомій структурі:–чи фізичного тіла як біофізичної системи?, чи ментального, чи поступків-діл.
    2.–слово карма сподобалося– а це слово тут чиєї філософської концепції чи вірування?
    Це: з Бхагавад-гіти, чи народне – Доля– судь-ба /як Суд Божий/, чи філософсько-богословської позиції Larry Gordon, чи як в Старому Заповіті, може з Томи Аквінського? і т.д.–і т.д.
    3.–мені відомо, що механізм– а з якого джерела це Вам відомо і де знаходиться цей «механізм», і що маємо розуміти під «механізм»?

Усі дописувачі тут, виглядає, що в тій самій «ополонці» – кожен створює свою власну креаційну модель і важко порозумітися.
    Вірогідно, що і я можу не доганяти теми...

10. Shine

Shine Well-Known Member

А як же "В сім"ї не без виродка"?
    На рахунок "Яблучко від яблуньки..." я маю іншу думку, закріплену не одним прикладом. Знаю багатьох людей в яких, делікатно кажучи, гарного прикладу взагалі не було, а вони виросли чудовими людьми, а дехто і дуже успішними. І знаю особисто тих, хто з гарного прикладу батьків не взяв нічого...
    А ще я переконувалася не раз, що нічого не проходить просто так і за все прийдеться заплатити рано, чи пізно але "рахунок прийде" і не дітям, чи внукам, а вам...

• Подобається Подобається x 6
  11. nikolas

nikolas Well-Known Member

Та по всякому,кожен наш вчинок записується.Будемо говорити про те,що добрі вчинки,
    в залежності від їх ваги,поліпшать ваше життя чи ваших нащадків,а погані так само вплинуть в негативному плані.Людина дуже поєднана з нематеріальним світом,це вона собі так думає,шо "я всьо сам", насправді все набагато складніше.Але по вірі вашій станеться вам... .

12. dorino

dorino Well-Known Member

Shine+nikolas! Святі ваші слова і мудрі.
    nikolas – виглядає, що стоїте добре на якомусь камені – філософія, теологія, психологія чи мудрий генофонд...? ну засвітіться, ну просто так нічого не буває – тут така аксіома прозвучала...

Це ваше, увесь контекст – «....це вона собі так думає,шо "я всьо сам...", » мені страшенно рідне!
    І як це люди пруться на "я всьо сам", – щоб гулі набивати, всіх звинувачувати, витісняти, оббріхувати, обкрадати, об................, а якщо «Нагорі» попустять, то можна і карк скрутити собі. Чому ні?

13. nikolas

nikolas Well-Known Member

Та нє,все надзвичайно банально,ну може не без генофонду.Моє світосприйняття змінила страшенна депресія з якої я виліз завдяки одній книзі - "Псалми".Коли її читав - я просто прозрівав,там закладено стільки мудрості і стільки правди життя,що це перевернуло весь мій внутрішній світ.Я зрозумів - Бог таки є,він справжній і тільки сліпий(духовно) цього не бачить.Віра - ось мій камінь.

14. Un.Known

І так буває. Я не вірю у чорнобілість життя. Чи характеру.
    І з цим погоджуюсь. Але не впевнена в оцьому:
    Хоча б тому, що ми не можемо знати, скільки часу нам Господь відпустить.

• Подобається Подобається x 4
  15. Shine

Shine Well-Known Member

Моя думка, НАМ "платити по рахунках" тому, що Господь - це любов і не може Він карати невинних наших дітей чи онуків за НАШІ провини.

16. Un.Known

Я гріхи не мала на увазі.

Але, наприклад, істерична поведінка мами у сім'ї накладає відбиток на модель поведінки її доньки. Неповага цієї жінки до своїх батьків чи просто старших людей спричинить те, що їй самій колись не буде кому води подати...

17. dorino

dorino Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

У Нього нема потреби нас карати, ми самі чудово це робимо.

Про батьків і дітей маю один приклад. Поділилася зі мною вже старша жіночка.
    Її батько був алкоголіком, безпросвітньо залежним алкоголіком. Але що він зробив для неї - не має ціни, як на мене. Коли їй було тринадцять, налив їй горілки й сказав "пий!"

Вона скуштувала трошки, яких півковтка. "Ні, - сказав їй батько. - До дна і залпом." Вона випила й кілька хвилин кривилася та плювалася. Коли вона нарешті заспокоїлася й ошелешено подивилася татові в очі, а на його питання, чи то гидота, схвально закивала головою, він сказав: "от-от, я хочу, аби ти це запам'ятала".
    Цим учинком він її зцілив. Вона ніколи не мала бажання до алкоголю й ніколи не впала у зловживання.

19. мені б хотілось, щоб цю тему з філософії та релігії поставили на матеріальне підгрунття. ось, наприклад, щоб побачити причинно-наслідковий зв'язок. бо, хтось же колись перший сказав фразу, яку багато хто повторює: "хотілось, як краще, а вийшло - як завше".
    а "про карму до сьомого коліна" чула нераз, але я в те не вірю. не хочу вірити. хочеш змін у житті - міняйся сам. моя філософія )

• Подобається Подобається x 6
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

а шо таке єдність з собою?

у вас були проблеми розділеності у собі?

а де твій аватар? :)