Пані Ука, Перепрошую за оффтоп, але це ви написали... Таке з'ясування мають ідентичну вартість як польське (глибоке!!!) переконання що в Україні досі в головах сидить "смерть ляхам ітд...". Ви знайдете ссилкі на свое, я на свое, і що ? І ніщо. Вічная їм пам\ять.... стереотипам...
Про "Львів польське място"... Ще 4 роки тому мені це саме говорили мої ровесники на заході (!) Польщі. 5 років тому мені про конфлікт з цвинтарем орльонт сказали на тому ж заході Польщі, що "Україна мала би тихо мовчати в цьому випадку, бо ми для неї вікно в Європу". Переконана, що й досі на автобусному вокзалі в Катовіцах Львів є серед внутрішніх рейсів, а не в міжнародних, як Київ.
якби ж їх самі поляки не підтримували. Ледь не щодня бачу екскурсії у Львові. Послухали б ви їхні розмови між собою... впринципі, Ви праві. Я теж вважаю лемківщину і пряшівщину етнічно-українською територією. як і кубань. але це справді нічого не означає.
Украина НИКОГДА больше не будет польской! Я буду её защищать! Украина - украинская! Хватит смотреть на неё, как на лакомый кусок! Хватит! Вам мало того, что было - крови?! Завоевателями! И что ж они там говорят? Интересненько...
Та ні, я там не раз чула, що Львів польське място. 1387 року відбулося приєднання Галичини і Львова до Польського королівства. Це зробило Львів ніби польським. І багато було доброго зроблено для Львова, він був свого часу осередком культури й науки, але... Найстаріші пам'ятки Львова, як церква св. Миколая, свідчать про те, що Львів не мусить аж надто сильно кланятися полякам у подяці за свій розвиток... Знаєте, Рибко, ви даремно так виступаєте, зі знаками оклику... Моїх родичів розстріляли (ні за що при тому) зовсім не німці, поляки чи українці... І бабусю мою, коли татові лише 8 місяців було, теж отруїли не поляки і навіть не українці... Але подивіться на колишніх загарбників поляків, а на загарбників по інший бік кордону і зробіть висновки. Поляки люблять казати, що Львів польський, але ніколи не говорять, аби їм його віддати. Зрештою, завжди можна нагадати їм, на чию честь названий Ярослав, чиїм був Холм... Такого багато. Але з ними (в основному) говорити легко. Не зі старшими очевидно. Старші лише про різунів та сокири говорять. Але молодші, котрі знають історію, дуже спокійні. А молоді взагалі по нашому боці в усьому.
А за что им кланяться? Спасибо огромное - поубивали тысячи украинцев, заставляли принимать свою веру, сделали из нас рабов. Спасибо!
Чув, скоріше ми Вільно повернемо, українці занадто патріотічни, ну їх ... Інших турбот вистачає. На мене законна влада буде та що поверне майно власникам (спадкоємцям) під яким прапором чи гербом це станеться не так важне.
А може тим, хто Православ'я накинув подякувати? Особливо за те, що всі наші пам'ятки язичницькі понищили і ніц не лишили?
я думаю спроби реституції до добра не приведуль-після того як минуло стільки часу це створить тільки більше зла ніж направить старі кривди
Чому не я? Чому грецькі, римські міфи та культуру не знищили? Могли ж ні? Зате тепер у школах вивчаємо їхнє поганство. А те, що нам знищили, то ми маємо тішитися? Якби не знищили, не було би всіляких спекуляцій зараз і фальсифікацій а-ля "велесова книга".
Може i так Але тоді можна подумати що латиші краще українців , бо змогли залатвiть цю справу. Й у питанні про зброю вважаю якщо молдаваніну можна ,а українцю не треба, то що з цього випливає? PS Гельсінкі в архітектурному сенсі російське місто, і це не привід для війни. Ще ми не пам'ятаємо Австрійського Львiва, наскільки він був польський 150 років тому.
Можно и мне - в Ваш междусобойчик? Я с большим интересом читаю старые хроники - из газеты «Lwowski kurjer poranny»... http://www.zaxid.net/article/29123/ Очень, очень любопытно... Приведу одну цитатку - из газеты 1929 года Если указываю на всем известное - ну простите, мы сами не местные...
Жовтневу революцію чи перше мая теж 40 років без дурників у Львові святкували і не в одного комуніста сльози би навернулись читаючи підшивку Вільної України-але це теж тільки сторінка в історії УКРАЇНСЬКОГО Львова
Не совсем понял - к чему вспомнили коммуняк - в разговоре о польской истории Львова...Но вот что интересно - они гнобили, а газетка была - как там - "Вільна Україна"? За Польщі кажуть - краще було...Но газетка - "Lwowski kurjer poranny".... P.S. из той-же газеты - о коммуняках (1929 год)