Наша філологічна освіта орієнтована на текст, а не на живе спілкування

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. gazeta

gazeta Well-Known Member

У складних умовах глобалізації важко самоідентифікуватися. Питання кордону нині постає як ніколи актуально. І лише мова може стати тим “внутрішнім” кордоном, перетнувши який, розумієш, що саме відрізняє англійця від француза. Міждисциплінарні дослідження, які стосуються міжкультурного діалогу, щойно ввійшли в українську гуманітаристику. Повний текст

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та який "рівень"? Про що мова? ЛГ це нещастя. Потенціял мала, але закопала. Далеко й глибоко.

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

скажімо так: допомогли закопати...

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Цікава стаття. Бацевич молодець. Чого не можна сказати про журналістку, яка написала передмову. Вже б краще нічого не писала.

5. Princess

Princess Well-Known Member

не знаю, читаючи статтю ДТ, я не "чула" Бацевича, а читаючи статтю ЛГ - аж мурашки по шкірі :) може то за рахунок фото, не знаю :) але присутність на парі відчула однозначно!

пассажі з попереднього інтерв*ю є, але ж є й новіші фрази, яких там не було... хоча це в будь-якому випадку негарно

6. Степаныч

Редакції
    Якщо Ваша ласка, яким чином передмова відповідає змісту інтерв"ю? Вона суперечить не тільки букві, а і духу сказаного вченим.

Останнє редагування: 30 жов 2008
    • Подобається Подобається x 1
  7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

ТАК там інша частина авторського права... журналістська...

• Подобається Подобається x 2
  8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Степанич, а чому Вас так схвилювала передмова журналістки? Думаю вона дуже актуальна. І приведені приклади дуже цивілізованих націй. Повірте, всюди в світі це практикується. І я глибоко переконаний, що це буде колись стосуватись України і її жителів.

9. Степаныч

Та не схвилювала. Просто вчений розповідає про те, як покращити і зробити більш ефективним спілкування між людьми, а в передмові про кордони, хоч і лінгвистично-психологічні на фоні глобалізації світу... Щодо прикладу: один із батьків англієць, другий француз. Хто їхні діти, між ким і ким їм ідентифікуватися, проводити "кордони"? А якщо ще сім"я при цьому проживає, наприклад, в Німеччині? Я вже не кажу взагалі про наявність потреби самоідентифікуватися. Тому що це за один крок від расизму.

а де твій аватар? :)