Населення скорочується, бо середня сім’я ледь може утримувати одну дитину

Тема у розділі 'Стрічка новин', створена користувачем Zoy, 9 кві 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Zoy

Zoy newsmaker

У 2006–2011 роках чисельність населення України скоротилася на 1,12 мільйонів осіб, такі дані оприлюднили в Міністерстві охорони здоров’я. Сьогодні коефіцієнт відтворення населення в цілому по Україні знизився нижче мінімуму необхідного для відтворення, — повідомляє новинна служба «Голос Америки».

«На відміну від розвинених країн, у нас зниження народжуваності не супроводжується підвищенням тривалості життя, що свідчить про не зовсім комфортні умови життя в Україні», — вважає директор соціальних програм Центру Разумкова Людмила Шангіна. — «У нас сім’я з двох осіб, які отримують середню зарплату, можуть утримати лише одну дитину на рівні прожиткового мінімуму».

До інших соціальних причин зменшення кількості населення та, як результату, старіння нації, належить розчарування серед молоді, спричинене відсутністю можливостей працевлаштування чи покупки житла. «Така ситуація впливає на те, що люди не можуть мати дітей. Ціни на житло абсолютно не співвідносні із зарплатами, хоч з офіційними, хоч із неофіційними. Тобто, будь-яка сім’я від початку розуміє, що вона не в змозі купити житло навіть за 30 років», — сказала пані Шангіна.

http://razumkov.org.ua

2. Nevermind

Nevermind Просто персона

Нічого дивного...

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

33 гривні дешевий підгузник, на день тре 4 штуки
    це майже 4000 гривень на місяць суто за какашки

4. tanna

tanna Дуже важлива персона

Та ну, що це за підгузник такий?

5. Nevermind

Nevermind Просто персона

1 підгузник - 33 гривні???? Та ну, 1 підгузник виходить десь 2-3 гривні, максимум 4 гривні.

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

тоді -- ой :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)