Накопичувальне страхування - реалії життя

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем zolotoy, 5 кві 2007.

1. zolotoy

zolotoy Well-Known Member

Ця гілка створена для того, щоб ви могли висловити всі за і проти накопичувального стархування. Задати питання та отримати відповіді. Поділитись своїм досвідом та чутками.

2. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Відповідь: Накопичувальне страхування - реалії життя

правила страхування в студію. Коли прочитаєм зможемо говорити більш предметно

3. Thror

Thror Well-Known Member

Коротко правила страхування життя можна описати так:
    (чи може мається на увазі повний текст страхового договору?)

Ми щорічно вносим на свій рахунок у СК (страховій компанії) страхову премію у розмірі який ми самі обираємо виходячи з власних фінансових можливостей зараз та сподівань у майбутньому. Мінімум знаходиться десь на рівні 300 у.о. на рік. Верхньої межі ніби не має, єдине що процедура перевірки при великих сумах ускладнюється (наприклад стане обовязковим медичний огляд у рекомендованій компанією клініці).

На протязі терміну дії страхового договору сума накопичується, крім того на суму нараховується інвестиційний дохід у розмірі який залежить від того наскільки успішними були вкладення СК у поточному році (зараз це порядка 9-16 відсотків річних).

Наприкінці терміну ви обираєте форму за якою будете отримувати гроші:
    - всією сумою відразу
    - певними частками через рівні проміжки часу, які самі обираєте
    - пожиттєва пенсія (приблизно як попередній варіант, але якщо проживете довше, то СК буде продовжувати виплачувати пенсію, якщо ж
    менше, то гроші відходять до нащадків)

Для прикладу. Договір на 20 років. Щорічна премія 5000 грн. Річний відсоток 14.
    Через двадцять років буде вкладено 100000 грн. Якщо врахувати складний процент на протязі всього цього періоду, то повна сума виходить 523842 грн, що є досить приємним результатом:)

І власне про те чому це називається страхуванням.
    На протязі всього періоду діє страховий захист у випадках смерті, хвороби, часткової або повної непрацездатності.
    У різних СК по різному, але переважно схема однакова:
    Смерть по хворобі - відразу виплачують повну страхову суму
    Смерть від нещасного випадку - відразу виплачують подвійну повну страхову суму
    Повна непрацездатність - повна сума відразу, та ще раз повна сума при закінченні терміну договору.

У договорі Аліко, наприклад, описано достатньо ситуацій яки не призводять до страхових випадків. Скажімо в разі приймання участі у бойових діях. Але виходячи з кількості страхових шахрайств, багато з тих пунктів є абсолютно доцільними.

Особисто я обрав для себе поліси у СК Аліко та у Граве Україна (за ними більше 60% українського ринку)

Тема відсотків які отримують страхові агенти відношення безпосредньо до теми страхування немає.

Ну і наостанок. Наразі, усе, що відбувається в Україні, вже відбулося колись у більш розвинених країнах. Така сама ситуація з страхуванням.
    70% коштів громадяни зберігають в СК, майже всі мають страхування, натовпи стареньких американців чи японців у туристичних мекках наслідок виключно системи страхування життя.
    Бум в Україні, ще не почався, але вже досить близький. А починати чим раніше є найкращим варіантом (адже грошей збереться більше:)

4. Forpost

Forpost Стоїк

Ех зачепили Ви за живе...а жаль...

5. Forpost

Forpost Стоїк

zolotoy не ображайтесь

6. Forpost

Forpost Стоїк

І так америкоси,наші завжди проговоряться http://sobol.biz/
    Чергова фінансова піраміда.В белых тапочках я вас видал!!!!!!!!!!

7. Forpost

Forpost Стоїк

Пів -життя працював на комуняків ,а тепер на старості Thror хоче щоб я працював на америкосів? ну вже дутки!!!!

• Подобається Подобається x 1
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

В мене на роботу вже два рази агенти приходили, що до такого страхування. Я ніяк не міг зрозуміти: на чому заробляє страхувальна фірма. І поки я цього не зрозумію - не піддамся. Двоє мені пояснювали, але їх аргументи виявилися слабкими і не впевненими.

9. Оля

Оля Старожилка форуму

А ми тут таким не користуємося. Хіба в нас є пенсійні вклади і то вони ще мене не зацікавили. Я собі чесним сплачуванням займів заробила добру кредитну історію, то краще хату куплю, здам в аренду, а ще при рості цін на хати, то нащо мені їхні всі фонди, які не можна чіпати! А хату при потребі можна продати і гроші мати готівкою. ;)

• Подобається Подобається x 2
  10. Forpost

Forpost Стоїк

Дякую .,цілую Ваші руки!Неочікував ,що поможете.Поясню :туть у Львові один щирий ,хотів мою дочку застрахувати по Аліко.Вона каже :тату! ,в тебе старческий маразм. Я проковтнув. А наш щирий приходить і приходить...Чесно признаюсь .послав на три веселі букви...Навіть свідки приходять один чи два рази максимум ,а він мене місяць окучував

11. Полковник

Полковник миється в бані

Очень тезисно!
    Допустим ОСАГО!
    Тарифы у всех страх. фирм. ОДИНАКОВЫЕ, но, если Вы молодой агент, то Ваше вознаграждение от сделки - 5%, а если Вы брокер, до почти до 30%!!!! Про добровольное страхование даже говорить не хочу!

12. Ума

Ума Well-Known Member

Я ще за совєтів була застрахована і на заміжжя і на 16-ти річчя (бабці постаралися). І що тепер мені з цього і 16 давно минуло і заміж вийшла, а тих СК давно нема :sad:

• Подобається Подобається x 2
  13. Полковник

Полковник миється в бані

Да, ладно прикалываться - "давно минуло"!:D

14. Оля

Оля Старожилка форуму

У нас ще є страхування в УС на випадок смерті. Я сама застрахувалася і дітей застрахувала. І вони, ніби, кажуть, що то теж якесь накопичення. Але ще чомусь нікому не віддали, як хотів то порвати. ;) Але мені й про то не ходить. Там суми невеликі, хай буде на всяк випадок, щоб мати собі спокій. :) Бо знаю, що такі страхівки люди проігнорували, а як помер жінці чоловік 40-річний, то "с миру по нитке" збирали на похорон. :sad:

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Може то зять, а може свідок, нє?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Може ще не минуло?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

О! прошу дуже, а мені він повідав, що в Гамериці всі тутО мают окрім пенсії.

18. mota_boy

Та ні не текст договору а дещо ширше, ось витяг з закону про страхування

Стаття 6. Добровільне страхування та його види

Добровільне страхування - це страхування, яке здійснюється на
    основі договору між страхувальником і страховиком. Загальні умови
    і порядок здійснення добровільного страхування визначаються
    правилами страхування, що встановлюються страховиком самостійно (правила реєструються в міністерстві фінансів)
    відповідно до вимог цього Закону. Конкретні умови страхування
    визначаються при укладенні договору страхування відповідно до
    законодавства.

А договір це тільки витяги з правил. І якщо в договорі якесь положення не вказане це ще не означає що воно не діє, і Вам його не потрібно дотримуватись.

Має, оскільки на цей відсоток йде з Ваших коштів. Ринок у нас є ще зовсім не розвинений (в плані лайфового страхування), тому компаніям доводиться велику частину отриманих страхових премій віддавати у вигляді комісій, а це впливає на стабільність компанії. Особисто я нічого проти лайфового страхування немаю, хоч і не застрахований

19. mota_boy

Вони отримують від Вас кошти які і інвестують в інший бізнес, тобто надійність компанії напряму залежить від того куда вони вкладають гроші.
    В розвинених країнах кошти як правило інвестуються в акції потужних компаній, що дає не малий прибуток

20. mota_boy

Можете подивитись сюди (досить цікавий сайт про страхування) http://forinsurer.com/ratings/life/06/9/6
    це суми виплачені за 9 міс минулого року українськими лайфовими компаніями.

726 - страхових випадків на всю Україну - виглядає доволі смішно, тому говорити про надійність будь-якої компанії ще дуже рано, треба хоча б 10-20 років щоб почали закінчуватись перші укладіні договори тоді буде видно хто є хто

а де твій аватар? :)