Найперший автомобільний досвід

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 4 бер 2013.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Свій перший раз за кермом напевно пам"ятають всі.

Давайте поділимося спогадами, хто як вперше в житті керував автом. Чиє це було авто? Одразу вийшло рушити з місця? Чим це закінчилось?

2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Це було авто ДОСААФу - його автошколу я відвідувала.

Москвич, у такому стані, що інколи клинило коробку передач, і мій інструктор, наказавши мені дивитись вперед, пірнав мені під спідницю (під сидінням водія мав якийсь реманент), витягував кувалду і бив нею на ходу.

З місця я рушила відразу чомусь.

Закінчилось це тим, що в мене 17 років водійського стажу. (З усіх курсантів єдина здавала на права без хабаря).

• Подобається Подобається x 2
  3. agent K

agent K Well-Known Member

1981г. ВАЗ-2101. Я. Пять лет. Летом у бабы с дедом. Обещали свозить на море. Не везут. День не везут. Два не везут. На третий день терпение лопается. Дед приезжает с тока на обед, машину во двор не загоняет. Мой звездный час. Дед ложится подремать. Залезаю, снимаю с передачи. Машина катится под уклон. Я умный, знаю понятие "уровень моря", значит к морю дорога всегда будет под уклон. Потихоньку доеду. Рулю. ВНЕЗАПНО! Дверь открывается, в салон прыгает сосед - по совместительству местный мильтон. Жмет на тормоз. Чувствую, что на море я сегодня опять не попаду. Вытряхиваюсь за шкирку из машины, под мышкой несусь в хату. Дед спит, бабушка в шоке. Сосед берет ключи, ставит машину на прежнее место. Консилиум решил никому ничего не рассказывать, с меня взято обещание самому не ездить. На следующий день деду было намекнуто, что неплохо бы внука поучить водить машину. Дед идею одобрил и вечером я рулил по проселку сидя у него на коленях и командуя: "Муфта! Перррвую!! Газку! Вторрррую! Торррмозим!!!!"
    В итоге автошколу я закончил на второй день после поступления с формулировкой: "Нехрена тебе тут делать, иди завтра в ГАИ сдавай".

• Подобається Подобається x 4
  4. Hyligan

Hyligan Іронічний

На "комбінаті" був перший досвід...Баба з сумкми таки встигла втекти, а "майстер" отримав благовидний привід більше на водіння мене не впускати.....козел :ireful1:

Тоді якраз на бензин дифіцит був, то вони уроди тільки думали як поменше їздити....

• Подобається Подобається x 1
  5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

У 1971 році батько (який жив у Туркменістані) купив Иж-412 і я терміново пішов до автошколи. Практична їзда була на вантажівці ГАЗ-51 (це на категорію В без права працювати водієм за наймом). Інструктор був рідкісний "матюгальник", але машина "їхала сама": можна було як завгодно кинути зчеплення і не тиснути на газ - і поїхали.
    Тільки жінкам дозволялося користуватися електростартером, а чоловіки мусили крутити ручку.
    Іспити склав баз проблем.
    Влітку зістрілися з батьком на Кавказі, поподорожували трохи вздовж моря (кермував батько - гори, серпантини, шалені водії). Потім - через Каспій на поромі і ось - Туркменістан. 500 км майже без доріг через Каракуми. Не пісками, а розтрісканим глинистим грунтом, місцева назва - такИр.
    Там я сів за кермо.
    Спокійно можна було їхати 70-80 км/год, вітер був попутнім, через що мотор іноді перегрівався (попри знятий термостат). Доводилося розвертатися носом до вітру, відкривати капот.
    Подекуди за кількасот метрів їхали вантажівки, зустрічні та попутні. Побачивши наш відкритий капот, тут же під"їжджали і питали "Памагат нада?" Закон пустелі.
    - Сагбол, йок! (дякую, ні).
    Оскільки це був мій основний пробіг, а потім - кілька років пішоходом та пасажиром, у 1997 ще раз закінчив автошколу.
    І влітку 1998 на ВАЗ-2106, придбаному в офіцера ДАІ (з його козирними номерами) виїхали з дружиною та другом на річку (40 км від Києва). Цю дорогу я вже проходив з родичем - досвідченим водієм.
    Біля річки нас накрив шалений град. Хотів накинути на вітрове скло покривало - градом набило синці на руках.
    Кажу - час валити додому, бо луг розмокне. І застрягли...
    Троса не було, двигун не хоче заводитися (полетів запобіжник вентилятора). Охолодили двигун, підрубали гілок під колеса, друг мужньо виштовхав (сам був по панамку у багнюці).
    Далі - слизький грунтовий підйом, на якому застряг Мерс. Водій викликав допомогу. Я його попросив - чи зможеш провести мою тачку повз твоєї, бо я новачок?
    - Я на "ручці" їздити не вмію. Їдь сам, але відповідальність на тобі. Продердлися. Наприкінці підйому мотор знову закипів. Довелося підлити води з криниці у радіатор. Розібрався із запобіжником, але двигун вперто не хотів заводитися. Якісь хлопці смикнули і ми доїхали додому. Перевдягли друга у мої шорти та футболку (завеликі йому на два розміри) і він поїхав додому на метро.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Форд Сієра - моє перше авто, на совку не їздив. Седан.

• Подобається Подобається x 3
  7. Hyligan

Hyligan Іронічний

Життя не знаєте ;) Ви певно навіть не в курсі шо таке "підсос" :haha:

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

в мого тата було жигулі і воно мало підсос...

9. Hyligan

Hyligan Іронічний

от коли я своїм Пасатом засідаю по самі дверки в снігу на не прогорнутій дорозі, я тоді з ніжністю згадую жигуля і його підсос....Тож запросто можна було поставити на підсос і самому випхати машину з кучугури :mocking:

Німаки навіть і додуматись не могли яка то може бути корисна функція :)))

• Подобається Подобається x 6
  10. MARTINI

А просто поставивши на першу передачу те саме не вийде зробити?

11. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

MARTINI, в бензиновому не вийде, в дизелю вийде, але на 2 передачі і то не при умові шо ти сів в багно по саме "пузо" :)

12. MARTINI

майже хокку вийшло :)

Я на совку їздив. Власне, мій перший раз був саме на совку. Років напевно 12 тому, ми з компанією приїхали відпочивати в Карпати на москвичу-універсалі. Спершу його власник довго вчив свою кобіту, у неї ніяк не виходило, при тому що права у неї давним давно були (куплені). Рушила з надцятого разу і ледь не втопила всю компанію в ріці. Тоді я кажу "давай я спробую". Надиво я рушив з першого разу, і поплив. Саме поплив, бо це не машина, а корабель. Я після того не їздив ні на чому зі схожою плавністю ходу.

Через кілька років я записався в автошколу. Коли дійшло до практичних занять, це знову був совок - вісімка. Пекельна машина. Всі 10 практичних занять до самого кінця у мене щоразу була проблема із рушанням з місця, не міг я ніяк з її зчепленням подружитись. Так і отримав права з думкою, що це я якийсь недолугий :) Коли дійшло до покупки першого авта, колєга порадив Гольф 2, який продавав його знайомий. Коли я сів в те авто, я з перших секунд зрозумів - моє. Я легко рушив і поїхав з першого ж разу. Наступного дня повернувся за ним з грішми. З того часу вже минуло 8 років, їжджу тільки на VAG :)

• Подобається Подобається x 5
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

а потім доганяй, як вийде...

Та німці є німці.

В машині мого батька крім підсосу була ше корба. Теж чудова річ. Вона легко заміняла важкий громісткий акумулятор, який на початку 90-х тре знімати на ніч, щоб не вкрали.

От з тою корбою у мене є своя історія. Був у мого батька автомобіль Мосвич 401. Заводився він з акумулятора, але не завше. Одного разу вирішили ми їхати в село, акумулятор здох, перейшли на корбу.
    Тато довго крутив і десь за півгодини ратного труда - завелась!!! Стільки радості було, що ніхто навіть вже не думав про те, що корбу тре витягнути. Поки ми їхали рівною дорогою все було гаразд, але коли виїхали на грунтову дорогу... О, диво!!! Тато на газ, перЕд машини підносить догори і не їде!!! Не зразу ми догадалися. що то коба вперла в горб і тримає машину.

• Подобається Подобається x 8
  14. MARTINI

на першій передачі при 1000 обертів можна догнати навіть з ногами в мішку :)

15. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Тоту корбу ше кривим стартером називают :)

16. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

А що таке VAG?

17. MARTINI

Volkswagen Audi Gruppe

Це німецький автомобільний концерн, до якого входять автовиробники Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Bentley,
    Bugatti, Lamborghini, Porsche. ще концерн VAG виробляє мотоцикли Ducati та вантажні автомобілі та автобуси MAN і Scania

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

О, я теж тоді в ту групу входжу !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не знав!

19. MARTINI

думали, то якась тарандайка з землі обітованної? :)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якби я не бачив...

440 конів... валить, як ракета....

а де твій аватар? :)