Найкращий футболіст всіх часів і народів.

Тема у розділі 'Спорт', створена користувачем Samojlovu4, 17 лис 2008.

?

Найкращий футболіст світу:

1. Пеле

32,6%
  2. Марадона

20,9%
  3. З. Зідан

14,0%
  4. Інший

32,6%
  1. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Дозволив собі окрему тему відкрити, бо в гілці "Футбол" то б напевно загубилося.

Хто для вас найкращий футболіст світу? За ігровими, життєвими, людськими тощо критеріями...
    Той котрий Етсон Аарандос Дунасіменту(Пеле), чи Платіні, чи може Шацкіх...

2. Samojlovu4

Особисто для мене це напевно всетаки Марадона.
    Мегапопулярність, існує навіть церква його імені(дурка звичайно), неординарний хлопака поза футболом, симпатичний скандаліст. Мені симпатичні деякі риси його характеру, ну і звичайно гра.
    Чоловік, який не встидається своїх сліз.

На другому місці в моєму хіт-параді - Зідан. Мега футболіст і просто шикарна людина.

Ну а Пеле хіба аж на третьому, і то ще подумати треба...

• Подобається Подобається x 3
  3. thinkers

thinkers Well-Known Member

Несправедливе опитування...:sad:. Чому нема Брандао в списку кандидатів?:cool:

• Подобається Подобається x 2
  4. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

И Бангуру Великолепный

5. А я знаю, кто самый лучший футболист.
    Самойлович!
    Серьёзно, нельзя определить самого-самого.

• Подобається Подобається x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Важке запитання....

Скажімо Герд Мюллер.... Коли мяч йому попадав в ноги, а він знаходився у штрафній суперника.... гол неминучий.... Симпатизую Бекенбауеру.... А Блохін? при всьому його скверному характері.......вражала його швидкість... він мяч прокидав вперед і першим його доганяв... ривок неймовірний. А Зіко? Едер? професори у футболі. Мені ще Ромаріо подобався... А Давід Кіпіані? В центрі півзахисту йому рівних не було. Хто памятає, як Ліверпуль приїхав у Тбілісі і отримав шість сухих мячів? Шенгелія, Дараселія....

А тепер, Марко ван Бастен та Рууд Гулід.... Марадона.... Платіні....
    Пригадую, коли про Зідана майже ніхто не говорив, Лобановського запитали: як вам Рональдо(зубастик). На що Лобановський сказав: не дуже, інша справа - Зідан.

У Карпатах грав Янош Габовда, який за сезон забив 24 голи і всі лише головою!!!!

• Подобається Подобається x 4
  7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Проголосувала спершу за Зідана, а потім...
    Після фільму Кустуріци про Марадону...
    Віддаю голос за нього. :)

8. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Зубастик (Рональдо) the best! :radist: Правда футбол останнім часом геть паскудно шпіляє;), але ж...яка "мілашка":girl_in_love:

Ну, і ще воротар італійської команди Буффон подобається - класно м'ячі ловить!!!

Останнє редагування: 17 лис 2008
  9. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Ікер Касільяс:blush::blush::girl_in_love::girl_in_love:

• Подобається Подобається x 5
  10. Samojlovu4

Франц Бекенбауер, Левко Яшин, Ґарінча, Олі Кан.
    Тих ще можна також номінувати, хоча до рівня Пеле з Марадоною не дотягують.

• Подобається Подобається x 2
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гарінча - да....
    читав про нього.У нього одна нога була довша і він цим вміло користувався, хоча й шкутильгав через те. Бразильська проф. команда набирала щороку новачків наступним чином: виставляли основний склад проти новачків-екзаменантів. От основні легко вигравали, а молодого Гарінчу випустили за 15 хв докінця матчу і той умудрився забити 2 голи, виставивши на посміховисько захисника основи. Після матчу до нього підійшли і запитали: та ти знаєш кого ти виставив на сміх? На що Гарінча відповів: а що він образився? Дивно, я постійно обігрував свого товариша (з яким пас корови) і він ніколи не ображався.... Гарінча був неперевершений. У свій час він світився краще, ніж Пеле. Був випадок, коли він вийшов сам на сам на ворота, йшла остання хвилина, гра Кубок Бразилії, тре було виграти обовязково, а Гарінча вийшов до воріт став перед мячом і стоїть, стояв і воротар, та Гарінча не бив по воротах, суддя поглядував на годинник, трибуни кричали від жаху... чому він не б"є? Тим часом до воріт біг захисник, Гарінча ще раз обвів захисника, а потім воротарю між ноги забив гол. Коли його запитали чому він не бив зразу, Гарінча сказав, що хотів забити гол між ноги, а воротар не розставляв......
    Було ще багато цікового про Гарінчу, та закінчилося все тим, що він просто спився... тому, можливо і слава прийшла Пелє.

От що до Яшина - не люблю....
    У мене все складалося враження, що його постійно висували, як доярку-передовика.
    Тобто... треба було зробити героя-воротаря с Маскви - от і зробили. Блохін знаачно більший за Яшина у футболі... але "біда" Блохіна і Лобановського, що вони не хотіли стати москвичами.... на відміну від полковника нашого.

Останнє редагування модератором: 18 лис 2008
    • Подобається Подобається x 6
  12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

В той час був такий жарт про Габовду...
    Грає збірна Бразилії проти Англії. Пеле забиває гол. Головою. Після чого схватився за голову, бігає по полі і кричить - Я Габовда! Я Габовда! Я Габовда!

До речі, чомусь ніхто не згадав про Бишовця. Був чудовий дриблер. Випускали на останні 15 хвилин на поле і майже завжди забивав.
    На жаль, закінчив в 24... Гравцям подобалося більше бити його по ногах ніж по мячу.

13. Персі

Персі La mafia è immortale!

Найкращого важко визначити... у кожного ж якісь свої критерії. А от улюбленого - запросто. :) Баджо. :) З нині діючих - Пірло, Неста, Тотті, Буфон, де Россі...
    Щодо Зідана - футболіст він безумовно неймовірно талановитий, але трохи неврівноважений, як на мене. ;)

14. мамочка

мамочка Well-Known Member

Лобановський

15. Samojlovu4

Не згоден.
    Він якраз врівноважений, не варто робити висновки за однією ситуацією, брудно спровокованою Матерацці(не гнівайтесь, але я до італійців, італійського футболу і італійського чемпіонату м"яко кажучи не дуже...:pardon:)
    Зідан може бути прикладом для багатьох - як футбальор і як гідна, шляхетна, тверезомисляча людина поза полем.
    Він і розумний, на відміну від деяких інших футболістів. :)

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А мені чомусь більше подобалися європейські фатболісти. Марадону я ніколи не любив. Хоча Пеле, Ґаррінча, Зіко і інші футболісти з Бразилії мені подобались, я чомусь завжди вболівав проти цієї команди.
    А ось європейські футболісти були завжди мені до вподоби. Для мене футболіст номер один завжди буде Круіфф(Кройф). І команда Голландії 70-х. Це щось було близьким до фантастики.
    Звичайно німці (Беккенбауер), англійці (Боббі Чарлтон і вже покійний Боббі Мур). Французи (Платіні, Тіґана). І, накінець, трагічна фіґура Джорджа Беста. Він міг бути світовим номером один. Алкоголь, жінки і... походження.
    Не тому що він був ірландцем, а тому, що граючи за Північну Ірландію він не мав ніяких шансів проявити себе на рівні збірної.

17. illia

illia Well-Known Member

однозначно - зізу. мабуть єдина особистість, яку я міг би назвати "кумиром"...
    щодо порівняння сучасних майстрів з "тодішніми"... складне завдання.
    безперечно, не оцінити геній Пеле, Марадонни і т.д. неможливо...
    проте, особисто мені здається, що демонструвати фантастичний дриблінг при сучасному "фізичному" футболі ну дуууже важко. не хочу образити прихильників попередніх "епох", але "той" футбол в порівнянні з сьогоднішнім - просто стоячий. не думаю, що, наприклад, той же Рональдіньо програвав би чимось Пеле, якби грав в той час. хоча таке порівняння не може бути об"єктивним - кожен виступав тоді, коли виступав і в кожного були свої труднощі (зараз, наприклад, так не косять як це було тоді. дивлюсь "легенди" - прозріваю - зараз мінімум жовта, тоді - навіть порушення нема!).
    ...щодо інших улюбленців - Гігз, Р.Баджо

18. Персі

А я якраз далеко не за однією ситуацією сужу. Чемпіонат світу - 1998 рік, не пам'ятаю точно, з ким тоді грали французи, але добре запам'яталось, як тоді Зідан просто топтався ногами по лежачому противнику. Мені стало страшно. Тим більше, що то був перший турнір, який я дивилась і з якого почала цікавитись футболом. :smile:
    Або випадок, коли Зідан копав гравця Гамбурга... :sad: Як на мене, такі "спалахи" не є показником великої врівноваженості. До речі, про те, що на Зідана "періодично находить" і він втрачає над собою контроль, пишуть, в тому числі, і французькі спортивні ресурси.
    А що такого брудного зробив Матерацці? :) Зідан досить часу пограв в італійському чемпіонаті, з Матерацці, його манерою гри і поведінки познайомився не в день фіналу - 06. Якби він був як ви кажете, "врівноважений", то він дочекався би закінчення матчу і після того чи боднув би Матерацці чи зробив би щось інше, аби відстояти свою ображену честь. :) Особливо враховуючи те, що він як капітан ніс подвоєну відповідальність за свою команду. І враховуючи те, яке значення він мав для тої збірної в ігровому плані. А так, він просто підвів свою команду, залишивши її в меншості.
    До речі, Зідан і сам визнав, що був неправий в тій ситуації. :smile: А щодо "гарного слівця", які вживають футболісти на полі, то скажімо, коли Шева грав в Челсі, воротар чи то МЮ чи то якоїсь іншої команди (точно не пам'ятаю) сказав, що стільки брудних матів і образ на свою адресу, як від Шеви і Лемпарда, йому не доводилось чути більше ні від кого за всю свою кар'єру. Тим не менше, не бився же він з ними.
    Це нічого. :) Кожний вибирає те, що йому по душі. Головне, щоб нелюбов до когось не заважала об'єктивно і справедливо оцінювати ситуацію. :)

19. illia

illia Well-Known Member

Ох і не погоджуюсь ж я з Вами Персі... ух... )

20. Персі

:pardon: Ви не подумайте, що я Матерацці вигороджую. Просто я вважаю, що кожен має нести відповідальність за свої вчинки + терпіти не можу фізичного насилля (всякі бійки, розпускання кулаків і т.д. і т.п.) :nea: А то так, знаєте, "піддався на провокацію" можна далеко дійти... можна взагалі когось вбити, а потім сказати, упс, соррі, мене спровокували.
    Шо таке є Матерацці - всі знають і Зідан добре знав. (Ви ж розумієте, що я, насамперед як вболівальниця Мілана, не палаю пристрастю до Матраса). Так, Матерацці не дуже чистоплотний футболіст, але то не знімає відповідальності за застосування фізичної сили кимось іншим. Мудрішим треба бути. Тим більше, у найбільш відповідальні моменти, як на мене, неприпустимо давати волю емоціям. Через те бодання чи не вся Франція плакала. Нічого особистого до Зідана, як футболіста я його дуже поважаю. Просто в мене є свій погляд на ситуації такого типу. Пам'ятаю, коли Тотті розплювався, як верблюд і залишив збірну в меншості, мені його прибити хотілось. І ніяка провокація не змінить того, що одна людина підводить весь колектив.

а де твій аватар? :)