Надмірна волога у ванній кімнаті

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Nikusik, 25 жов 2012.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Nikusik

Nikusik Well-Known Member

У ванній кімнаті надмірна волога. Розумію, що це звичайна побутова проблема, але може хтось підскаже як можна ефективно боротися з цим?

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Варіантів не багато.
    1. Постійно тече вода. Особливо гаряча. Вихід - перекрийте воду.
    2. Відсутня вентиляція. Перевірте і прочисьте вентиляційні канали. Я навіть припустити не можу ,що хтось, будуючи будинок забув провести вентканали до ванни і кухні...
    3. Герметичні двері. Обріжте полотно дверей на 1,0 см знизу, і матимете щастя.

• Подобається Подобається x 5
  3. coolzak

coolzak Well-Known Member

мусить бути погана вентиляція-поставте вентилятор щоб витягував повітря коли хтось у ванній і ще хвилин 15 після.Є вентилятори з вбудованим датчиком вологості-будуть крутити поки вологість не впаде до виставленого рівня(50-70 відсотків).Ще може бути що ванна холодніша за інші кімнати і волога з повітря при нормальній циркуляції конденсується саме в ванній

• Подобається Подобається x 2
  4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

саме так, тре у першу чергу звернути на це увагу!
    з цим може бути проблема, оскільки двері все одно відкриваються до приміщення

5. HOPIC

HOPIC Member

в нас у ванній не те щоб підвищена волога, але ще і трохи мокріє стіна - в місцях з"єднань труб подачі і зливу води "майстрами". оскільки міняти сантехніку власниця не зацікавлена , думаю проблему вирішимо встановленням рушникосушки (змієвик не гріє ніколи) і таблеток стоп-волога, щоб хоч якось вберегтися від можливого розвитку грибка.
    вентиляцію хотіли прочистити, але я собі не уявляю як - її ніби намертво пригвоздили в стінку і не зняти ту решітку(

• Подобається Подобається x 1
  6. VasMT

Дурному радість... Себто повна безглуздість замішана на неощадливості...
    Про майстрів не зараз, а от про "мокріє стіна" і "місця з"єднання" бажано детальніше.

7. HOPIC

HOPIC Member

мокріє стіна - на стику стіни і підлоги пляма мокра. там все таке ще в цементі і хто-зна в яких штукатурках. зразу біля того злив води з ванни і умивальника, де до частини залізних труб прикрутили пластикову, яка йде кудись там далі, можливо знову у залізну))) і над ними труби подачі води, здається залізні. там ще чомусь стики труб заляпані не то цементом, не то клеєм для плитки. яка труба десь пропускає - не можу зловити, бо воно не капає.
    помітили це недавно, бо розгрібали ванну від попередніх пожильців

8. VasMT

Мокрою металева труба буває в одному випадку - в ній тече холодна вода. Зарадити неможливо. Мокріти буде завжди. А от калюжа, це вже біда... Від роси калюжі не буде.
    А труби в штукатурці? На глухо?

9. HOPIC

HOPIC Member

труби в штукатурці місцями, до вкручуються частинки одна в одну... я швидше думаю, що то десь на такому стику в зливі(?) пропускає. сьогодні пообмотую всі труби білими рушничками, подивлюся, котра з них пропускає/мокріє. можливо, то має значення наприклад, що у ванну йде злив пральної машинки, і там якийсь перебор з водою бо забито(?)

10. VasMT

Злив іде без тиску, самотьоком. Щоби текло, треба добряче води пропустити через неї...

---------- Додано в 20:30 ---------- Попередній допис був написаний в 20:30 ----------

Дайте фоту, подумаємо разом.

11. HOPIC

HOPIC Member

фото завтра, коли отримаю фотоапарат назад)
    мене на злив наштовхує думка тому, що часто вода починала гірше проходити, але ніби вантус допомагав - не за день та пляма утворилася

12. VasMT

Коли я робив каналізацію в себе, то чавунна труба ф110 мм була на вісімдесять відсотків забита якимось світложовтим нальотом, який навіть викруткою погано здирався. А Ви кажете вантуз...

13. Pienkny Legin

Pienkny Legin Well-Known Member

Існують такі штуки, як осушувачі повітря, можна поставити у ванній кімнаті і воно буде поглинати зайву вологу

14. VasMT

А ще можна по кілограму солі щодня на підлогу сипати, або селікагелю, а наступного дня їх сушити. Можна прасувати стіну вугільною праскою, можна обігрівач-вітродуй на мокру стіну направити... Можна двері хрест-на-хрест дошками забити і забути про вологість на довгі роки...

15. HOPIC

HOPIC Member

в мене було велике бажання дізнатися, яка труба тече, і я всі пообмотувала білими паперовими рушничками, але ніякого результату не отримала, і навіть пляма почала підсихати.
    але вчора мене чекав сюрприз - я почула чітке цяпання на підлогу. протікав душ (десь на згині тріщина). я не знаю, чи він має якесь відношення до цієї ситуації, бо для мене це щонайменше дивно, але пляма відновилася. найдивніше для мене те, що той переключатель для душу пропускає воду не залежно, піднятий він до кінця, чи гаряча вода/холодна. мені стало трошки легше, бо я думала, що це щось серйозніше, ніж просто кран/душ.

16. VasMT

Ну тут простіше. Тепер стало зрозуміло суть проблеми.
    Нічого страшного тут нема.Беремо набір ключів, викрутку і набір манжетів до старих "совєтських" кранів. Ставимо чоловіка в положення - не буде тобі ні щастя, ні сніданку, ні секаса, розбираємо кран, міняємо манжети, міняємо шланг і тішемось ще на протязі пів-року рік. Це простий спосіб.
    Є складніший, але більш надійний.
    По-перше викидаємо, і більше ніколи не купляємо комбіновані змішувачі для ванни-умивальника-душа. Геть... Бо хороших годі найти, а ті що найдеш, коштують захмарно і не факт, що річ хороша. Середній магазин пропонує стандартний набір спектру дуже погане - погане, але не дуже. Тому викидаємо старий змішувач і робимо іншу розводку труб. При сучасних інструментах і матеріалах, та при наявності рук та стимулу у вигляді сніданків, це не займе багато часу і сил. Нова розводка, це окремий вихід на умивальник і окремий на змішувач для душу.
    На умивальник ставимо таке
    ВИДАЛЕНО
    А для ванни таке

Останнє редагування модератором: 30 жов 2012
    • Подобається Подобається x 2
  17. HOPIC

HOPIC Member

звучить гарно))))) але нам підходить тільки варіант №1, бо ми орендуємо квартиру, а господиню напевно не дуже втішить потреба міняти крани - "вони ж стільки років добре працювали, і ніхто не жалівся і тд".

Останнє редагування: 30 жов 2012
  18. VasMT

А-а-а... Дійсно, відсутність/несправність ввідного крана це проблема. Але найбільша проблема полягає в тому, що у випадку, не дай Бог звичайно, будь-якої аварії, Ви не зможете зупинити воду. Відповідно не зможете і відремонтувати змішувач, бо потрібно виймати всі його бебехи, аби поміняти манжети. Хоча оте горнятко, що стоїть під краном, зможе стримувати ситуацію, поки мінятимуться манжети... Але тільки при умові, що кран захоче розібратись ,а потім зібратись. Якщо крану впаде кляма, і він відмовиться розбиратись без зрізання різби ,або тріщини в корпусі - тоді кірдик... :)))

19. HOPIC

HOPIC Member

гм, може не цілком кирдик? поки купувати новий кран, мож 2 заглушки поставити:scratch_one-s_head:
    сумніваюся, що горнятко стримає ситуацію при чистці/заміні крана, бо воно стоїть конкретно під виводом на душ , коли ж ми міняли пральку, то тазик води і ще калюжа на підлозі були.

а от від купівлі рушникосушки ми поки не відмовляємося. і сухо буде, і тепло)

20. TOTORO

TOTORO admin

Купував змішувачі фірми NSK в новій лінії не сказав би що вони там якісь супер модні чи супер дорогі
    але за два роки жоден з 3 змішувачів не зламався, дефекти ходу також не замічені.
    єдине що фільтри забились практично одразу але мій сантехнік казав що це нормально і просто треба викидувати половину сит.

а де твій аватар? :)