Мы проиграем...

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем bayard, 10 сер 2012.

1. bayard

bayard Дуже важлива персона

Сегодня у нас во дворе побывал кандидат в депутаты от Партии Покрашчення. Обещал дать рабочие места зачем-то пенсионерам, рассказывал, как он хорошо управляет государственным предприятием "Фиолент" (51:wacko:, почему люди обязаны платить большие налоги и прочее. Монолог длился довольно долго, до тех пор, пока я (в грубой форме, по мнению некоторых стариканов) не прервал его вопросом, который интересовал многих собравшихся: будет ли в этом столетии вода? Ответа так и не получил. Собрать 10 млн гривен (чуть больше млн долларов) жители не желают, ведь "всё и вся должно делать большое Государство, ведь мы же налоги платим!"

Поинтересовался я и тем, что можно сделать дабы уйти наконец от статей ЖКХ (за уборку двора, к примеру) и начать в частном порядке предоставлять услуги (без отмены статей эта з
    атея бессмысленна, к сожалению - законы защищают монополию). Оказывается, по закону нужно набрать 100% подписей жильцов двора, которых, разумеется, набрать просто нереально (один протестующий и труба - люди продолжать платить монополисту).

Из диалога с будущим депутатом:

- Вам нужна работа! Я вам её дам, молодой человек.
    - Да мне не нужна работа - я о себе сам позабочусь. А вы хотите за меня решать, что мне нужно?
    - Разумеется решать нужно. И я буду это делать. Поверьте, так будет лучше. Или вы полагаете, что работа людям не нужна? Почему вы думаете только о себе?
    - Да мне всё равно, кто и где работает. Почему вы решаете за людей? Вы полагаете, что лучше людей знаете, что им нужно?

Апофеозом шоу была фразы одной мамки:
    "А вы думаете, что мы должны сами всем заниматься, молодой человек?"

2. bayard

До 2010-го року ми вважали, що саме наші політики-це виродки, негідні нашого народу. Скільки разів ми чули пафосне ствердження: "Країну-люблю, державу-ненавиджу"? Так просто було обпльовувати 20 років всіх підряд, при цьому навіть не намагаючись хоча б інколи дивитися в дзеркало.

2,5 роки правління Януковича показали, що ніякі вони не виродки, наше суспільство їх дійсно обирає, бо саме хронічно хворе. Після 2010-го прийшло усвідомлення того, що вони дійсно гідні українського народу, ну або скажімо так, його переважної більшості, яка в даний час і формує владу в країні.

Це усвідомлення прийшло, звичайно, не до всього народу, а лише до його активної частини, яка в будь-якій країні складає меншість, але саме вона, а не купка олігархів та кримінал, якщо суспільство здорове, створює ті правила, по яким і живе пасивна більшість.

Цій більшості ніколи про подібні речі навіть думати, не кажучи вже про якісь дії. "Ікс-фактори", серіали, кредити, хочу нову мобілку і т.п. Тут явно не до формування громадянського суспільства, а політика-це взагалі "брудна справа" (с) :)

Тому головне досягнення цих 2,5 років-це те, що активна меншість усвідомила: політика і сама країна, а точніше зміни в ній, починаються не з Віть, Юлі, Юри, Васі, Пєті & Со, а саме з тебе. Тому в арешті Тимошенко та Луценка (найяскравіших політиків Помаранчевої Революції) бачу також і позитив: роль "вождя" нації після цього ні Яценюк, ні Турчинов, ні будь-який інший опозиційний політик, не кажучи вже про Януковича & Co, "не потягнули". А "природа не терпить порожнечі". І ця роль сама собою розподілилася між багатьма громадськими активістами по всій країні. Серед них зараз вже навіть розпочалася конкуренція і тепер лише питання часу, коли вся ця сила "з низів" виступить як альтернатива владі в масштабі району, міста, області, країни. А покищо влада ще по старій схемі (фантомні болі, якщо хочете) когось з них кидає до вязниці, когось-просто тримає під кримінальною справою, комусь просто погрожує, але вона все ще не розуміє, що країна після 2010-го змінилася назавжди.

Думка "Всі політики-виродки" все частіше замінюється вислівом "Все залежить лише від мене, країна-це перш за все я".

І вибори зараз-не головне, головне-це цей процес, який відбувається в головах людей по всій країні. Ми дійшла до дна, щоб усвідомити, хто ми є на даному етапі існування української держави, прийняти це, а також зрозуміти, якою точно ми не хочемо бачити нашу країну. Без цього неприємного глибинного аналізу неможливий рух вперед.

Україні-21 рік і вона бере відповідальність за своє життя на себе. Це складний та болісний процес, але він необхідний для переходу на новий етап "дорослення" її як держави.

Гряде зміна поколінь в українській політиці, а отже і в державі загалом. Ми готові до цього?

3. ull9

ull9 Дуже важлива персона

в каком смысле?

4. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

В смислє до 2100 року.

5. Kirax

Kirax Well-Known Member

Нормальный вопрос.
    Надо было ответить: заниматься должен депутат, а решать чем ему заниматься - мы.
    Он же слуга народа?
    Значит хозяева должны приказывать.

6. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

Ну надо же! Откуда такое неверие в себя, в друзей и в окружающих?;)

7. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

А все тому, що народ пішов грати зі злодіями їх міченими картами. Вибори ВЖЕ НАРОД ПРОГРАВ. Вихід тільки один - ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ МАЙДАН.

8. Blaberus

Досвід майданів підприємців, афганців та чернобильців доводить що без лідера майдан не може бути всеукраїнскім, тобто він буде нічого не вартий.

9. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

А істина насправді така - не "пасічник" з Юлею Майдан створив, а Майдан - їх.

10. Ryokousha

Ryokousha Well-Known Member

Мы?

11. Blaberus

Будем надеяться.

12. Ryokousha

Ryokousha Well-Known Member

Это все, что тебе остается. Впрочем, тщетно.

13. bayard

ответ не нормальный. совсем. депутат не должен решать чем должны заниматься люди. человек САМ это решает. государство только создает условия и защищает граждан.

14. Kirax

Kirax Well-Known Member

Ну правильно, люди должны решать чем должен заниматься депутат, а не наоборот. Я ж о том и говорю?

15. ostrov_ded

ostrov_ded Well-Known Member

Ну видимо национальное желание постоянно наступать на грабли:rolleyes:

Не намайданились? :)

16. bayard

конечно нет. сколько было во Франции революций столько Майданов будет и у нас.

17. ostrov_ded

Да ради бога....Только пардон...причем тут Франция?о_О

Неужто с агитки 90х о 2 Франции?:pardon:

18. bayard

на том и договоримся

19. ostrov_ded

А Франция?%-)

20. bayard