довго думала в який розділ постити тему: чи в "мистецтво", чи в "музику", чи в "життя у кав"ярні" але.. від перестановки доданків сума не змінюється... вже рік в Україні існує музичний журнал "Своя музика". (видання повноколірне, 32 аркуші, наклад 2 тис.) від самих витоків зарікалися не писати про зайд та труси... але... сил вже не вистачає. за рік - жодної реклами, жодного мецената, жодної підтримки. проект не комерційний, але ж журналістам і за друк платити потрібно - ніде не дінешся. у всі відрядження їздили за свій рахунок. далі вже так неможливо. ті спонсори, що бралися за фінансування минулого року, цьогоріч сказали - звиняйте... від імені всього колективу звертаюся до форумлян не байдужих до рідної пісні: підкажіть, порадьте, допоможіть... будемо раді передплаті, рекламним матеріалам, допомозі у просуванні в мережі продаж та ін. інакше те, у що вкладені такі шалені зусилля доведеться просто закрити. вибачайте, що стільки настрочила, але це вже край. далі - пустка.
передплата - навряд чи вам допоможе таки краще або реклама, або "меценат"... та все ж - зі старих часів пам’ятаю, що поштова передплата була вигідна хіба пошті можу передплатити примірник на рік - як це зробити?
мав я справу з тою поштою вам з тих 80 грн - які копійки залишать? а враховуючи кризу - як несподівано тарифи піднімуть? Може: я вам краще так 100 грн - без підписки - дам? Ну а при нагоді - куплю в кіоску примірник погортати
та не в 100 гривнях річ... я вже й незнаю... вже пізніше всі зрозуміли, що для того, щоб за таке братися треба мати великий мішок в якому шелестить. але ж... а як ідея? а як музичні оглядачі? а як молоді гурти, що їх ніхто не чує і чути не хоче? цей проект би добре об"єднав усі ці ланки, які ще все ж животіють в нас... та як це зреалізувати, як розкрутити, коли за вхоження в торгові мереж іЛьвова ще півроку тому просили 27 тис. гривень. про Київ - мовчу... дякую вам afterstep, але для того, щоб ваша формула подіяла, треба дуже багато таких вливань. а були б передплатники - було б хоч для кого працювати...
дякую хоч за відвертість я б і не назвала ці дописи агітацією - радше шукаю поради, як вийти із ситуації...
в інтернеті про журнал і згадки нема а інтернет-реклама би допомогла, імхо це не дуже дорого і охоплює велику кількість людей а ще сайт можна для підтримки плюс якби до журналу додавати щовипуску диск з музикою - було би круто деякі журнал продаються з дисками, їх тому охочіше купують треба домовитися з кимось хто має проблему (або краще не має, але радий би допомогти) з розповсюдженням своїх дисків і продавати їх разом
інтернет- рекламою доцільно займатися, коли журнал всюди на виду і на усіх розкладках, ане розповсюджується кулуарно (писала про те, що за входження на торгові точки Львова просять 27 тис. грн.) якби хтось із людей хто займається інет-рекламою взяв ще нашу - то б заплатили і ще подякували. але ліпше, якби знайшлись розповсюджувачі (які б і собі заробили і нам журнал реалізували). сайт можна, але він знову ж таки важкий буде і недешевий. рахували - то як гонорарна мережа одного номера (люди задаром писати не будуть). про диски з музикою дізнавались - треба робити перереєстрацію і мати зовсім інші відносини з податковою. а ось в кіоски де продають диски - дуже добра ідея. але ж хто погодиться?
хтось має цілеспрямовано займатися продажами я знаю що є літературні агенти, які за відсоток з продажу допомагають автору продавати книги а чи не можна так журнал розповсюджувати? ну або щось типу того в кожній сфері є спеціалісти які займаються збутом, а як щодо періодики? а конкуренти в журналу є? а цільова аудиторія? хммм... проект некомерційний... це зле проект має бути комерційний, будуть гроші - буде благодійництво інакше ніяк може зробити проект комерційним? писати те що буде продаватися?
на жаль, криза дуже сильно вдрила по ЗМІ. уже сьогодні багато газет і журналів закрилося і закривається. що буде після весни - невідомо. зрозуміло одне - виживуть далеко не всі. ситуація дуже критична. можу побажати Вам тільки успіху і сили пережити наступні кілька місяців.
якщо писати те, що буде продаватися то є вже "Едінственні", "Віви", "публичные люди" і ті виходили на ринок з вели-и-ким розмахом. нас люблять читати, але повторюю: маловідомі гурти, поціновувачі фольку, бардівських фестивалів, ну і ще в діяспорі (як хтось із концертом своїм завезе). зараз додаємо ще альтернативу... а за продавців, я ж кажу - є такі, але вони беруть і відсоток і грошики наперед (типу я перестраховуюся). один такий директор (що любить коньяк і спідниці) перенконавшись, що я прийшла без того і іншого заявив, " якби ти принесла бабський журнал - взяв би, а музика ... 300 доларів за 70 кіосків" і то без їхніх комісійних - так просто...
якийсь студент може зробити сайт на джумлі за 100 баксів...в неті є пропозиції є їх портфоліо - роблять просто, але гарно треба шукати дешеві варіанти, а коли журнал розбагатіє, то зробите що схочете якщо домовитися про диски, то оформ. перереєстрацію можна буде просто чи основна проблема в податках? мені здається що з диском вигідніше буде продавати ну то треба рахувати...