Можно ли говорить на русском в Украине

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Krinicya, 13 лют 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Krinicya

Krinicya миється в бані

Украина исчезнет без русского языка

Либо русский язык станет вторым государственным в Украине, либо же не станет этого государства. Об этом, отвечая на вопросы читателей РИА «Новый регион», заявил директор украинского филиала Института стран СНГ, политолог Владимир Корнилов.

«Часть населения на Западе Украины и те, кто провозгласил себя «элитами», пытаются и будут пытаться продолжить политику по искоренению всего русского (в том числе русского языка) из публичных сфер деятельности. Реален ли на этой почве раскол страны? Я уверен, что не просто реален, а неизбежен, если власти не прекратят издеваться над своими русскими и русскоязычными гражданами, будут относиться к ним как к военному трофею. Я говорил и буду говорить, что у этого государства в будущем есть только две альтернативы: либо русский рано или поздно станет вторым государственным, либо же не станет этого государства», - заявил В.Корнилов.

При этом, отвечая на вопрос одного из читателей о причинах такой «ненависти к украинству», директор украинского филиала Института стран СНГ отметил: «Я – потомок победы под Полтавой, я – потомок победы под Бродами. И очень хочу надеяться, что мои сыновья и внуки с гордостью будут говорить, что они – потомки победы над необандеровщиной».

Говоря о возможности появления в Украине «карты русского», Корнилов заявил: «Введение «карты русского» зависит не от президента Украины, а от руководства России. Польше при введении «карты поляка» было абсолютно начхать на то, кто являлся президентом Украины или Белоруссии – точно так же это не должно заботить Москву при введении «карты русского».

• Подобається Подобається x 2
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо би в правду зчез руский язик, то перше, що було б - зчезли б москалі, а ми б то діло радісно пережили.

• Подобається Подобається x 8
  3. Bogun

Bogun Well-Known Member

За словами нашого президента "геноцидами".

• Подобається Подобається x 4
  4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Схід вже давно показав, що ми для них - козли; вони вибрали собі подібного, то навіщо нам такі співгромадяни? Баба з воза - коням легше.

5. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

ну це вже просто атас... чого всі у того Корнілова вперлися?!
    недобитий комсомолець, який закінчив істфак Донецького державного (тоді ще) університету і "прославився" виключно за рахунок замовлених компартією сюжетів антиукраїнського спрямування на тоді ще регіональній ТРК "Украина". Наскільки мні відомо, українська громадськість (організації) добилися його звільнення з телекомпанії, потім цей камсамолєц намагався працювати в різних організацях сеператистського спрямування. За твердженням журналіста В.Бойка, його спонсорували недобитки КДБ для створення серйозного руху сепаратистського толку на території Донбасу. Корнілов причетний до руху за відновлення Донецько-Криворізької республіки (це сепаратистське утворення було вигідне большевикам для розвалу УНР). Потім цей чоловік працював у місцевій газеті, а потім раптом рвонув у Київ і там очолив якийсь журнал, а тепер він політолог... за нафтогроші, що приходять від Затуліна.
    Матеріалів на цього діяча, при бажанні, можна було б назбирати і закатати його в тюрму за антиукраїнську діяльність... Зрештою, не так важливо за що... Аль Капоне також посадили за несплату податків, а не за мафіозні справи :)

П.с. мені просто дивно, що людина з Умані цитує цього провокатора!

---------- Додано в 19:40 ---------- Попередній допис був написаний в 19:27 ----------

Нірванко, не варто так категорично мислити. Схід нічого не показав... Треба пам"ятати, що у багатьох людей там просто вибору нема (і світоглядного, й економічного), до того ж, як казав Сталін, "не важливо, як голосують, важливо, хто рахує"
    І багато питань виникає до тих "керівників", які не позиціонують себе як "східні":
    1) Що вони зробили із 2005 року для того, щоб показати Сходу гарний приклад і реальних лідерів?
    2) Що було зроблено, щоб прибрати "правлячу катаракту" (бандитам тюрми!), яка просто тисне народ через адміністративні важелі?
    3) Де налагодження контактів зі справжньою елітою Сходу (професорсько-викладацький склад вузів, освітяни, загалом інтелігенція)... Недолугі кроки Юлі в цьому напрямку були зроблені тільки 2 міссяці тому, коли вона переманила на свій бік Подкопаєву. Але то вже було явно запізно! Раніше діяти треба було в цьому напрямку, як на мене, то з 2007-го, відразу після виборів у парламент. А так інтелігенція знову лягла під каток адміністративного тиску, який, у свою чергу, контролюється товстосумами.
    Зараз не варто говорити на тему "ЩО БУЛО Б, ЯКБИ..." Треба робити висновки і працювати над виправленням помилок. Але зараз Юля з піною на губах буде боротися за результати виборів у судах...

6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Нірванко, це ж клон двічі забаненого Тосіка.

Невже не впадає у вічі шановним модераторам?

7. bora

bora Well-Known Member

Ой, Нірванко, видко не були Ви на ДП. Там мало очі не вибирали, щоб за Юльку не голосувати)) Ще чула від підприємців, податківців, силовиків ЗА Янека тут. А Ви кажете - схід) Не без тутешньої помічі.

• Подобається Подобається x 5
  8. SID

SID миється в бані

А кормил бы Вас тогда кто, дотационные Вы наши? :)))

9. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Мне кажется ответы "Сам дурак" никуда нас не приведут.. :)

По теме: лично я вполне комфортно общаюсь по-русски в Украине везде, судорожно собирая остатки украинского языка из памяти, если кто-то говорит со мной по-украински.. Живя в Украине, как мне кажется, незнание языка можно объяснить только ленью.

• Подобається Подобається x 3
  10. юстас

юстас Well-Known Member

Скорее, невежеством.

11. alonso

alonso New Member

А про десятки убыточных шахт вам говорили?И про то,что люди,работающие в Европе,присылают валюту в Украину?
    Донецкие магнаты типа Ахметова все заработанные деньги уводят в оффшоры.

12. юстас

юстас Well-Known Member

Не только в Европах - в Москве, на заработках, их не меньше.

• Подобається Подобається x 1
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

а ми вже ситі москалями, по саме горло.

14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Для мене такі подібні - один суцільний клон.

Ну власне для того і віддаю перевагу ЛФу :)

Автора теми забанено, обговорення оффтопне, подібних тем багато, тому закрито.

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)