офіційна назва "церква Ісуса Христа святих останніх днів"... назва неоднозначна, думаю, що вкладається такий сенс: святі останніх днів... віра дуже цікава.... особливо варто звернути увагу на таке: 1. Ісус Христос був на американських землях і освятив мешканців... 2. два коліна ізраїля мігрували до америки, жили там довго, ворогуючи... (далі буде)...
Відповідь: мормони Отець та Ісус є окремі боги. Кожен може стати богом. Якщо є Бог Отець то також є і Бог Мати. Дуже добре організована система навчання. Дотримуються десятини. Займаються геніалогією. Дотримуються закону здоров'я: заборонено вживання алкоголю, тютюну та подібного, а також чаю та кави. Доречі тривалість життя в штаті Юта в середньому довша на 10 років ніж загалом по США. Ну і звичайно прекрасний американський менеджмент.:p Це так коротенько по пам'яті пригадав.
Відповідь: мормони це таке, що вони копаються в архівах.... з якою метою — я не в курсі, але це так...
Відповідь: мормони "столицею" вважається солт-лейк-сіті, бо туди мігрували послідовники йожефа сміта, коли почалися гоніння...
Відповідь: мормони Таде, я про них знаю мало! Вони у нас живуть, але не так їх і багато. А Солт Лейк Сіті від нас далеко.
Відповідь: мормони у солт-лейк-сіті головний храм... раніше був тільки один, а тепер вони почали будувати по цілому світі, в тому числі (я чув), що й у києві...
Відповідь: мормони Та нє. Їхні церкви і у нас є. І не мало їх. Навіть одна дуже велика. Але я просто не дуже цікавилася ними. Знаю, що то велике заблудження. Навіть свою Біблію створили. "Мормонська біблія". Що саме перше може насторожити, що то щось не з правдивого християнства. Колись католики не хотіли брати Біблій від нашої церкви на євангелізаціях, бо казали, що то баптистська біблія. Але розумні впевнялися швидко, що Біблія є одна. Хіба в різних перекладах. Українська, наприклад, в перекладі Куліша, чи Огієнка. А ще, мормони мають навіть своїх пророків. І вірять в інших богів, крім Бога Отця, Сина і Святого Духа - Святу Трійцю. А ще кажуть, що Ісус Христос - брат сатани... От таке заблудження. Тут багато про них: http://www.irr.org/mit/Is-Mormonism-Christian-Ukrainian.html
Відповідь: мормони у них є місця зборів, але храми — це не зовсім те... "книга мормона" — друга (чи перша) після Біблії, є ще "перлина", яку офіційно написав пророк йозеф сміт... цікава релігія тим, що вона "динамічна", тобто апостоли — 12 обраних можуть вносити зміни у віру... дуже громіздка ієрархія... старійшина, 70-ники, апостоли і найголовніший "намісник".... журнал "лієгона", що означає назва не знаю...