Цікава думка форумлям.щодо молоді,школярів..... Майже щодня спостерігаю самі різні ситуації,(живу поблизу школи).Пияцтво і куріння,це квіточки,нецерзурщина...таке враження,що більшість спілкується саме так....а поведінка бажає кращого,особливо шокує ставлення до старших...і слабших однолітків..... Невже діти почали деградувати,невже жорстокість тепер модна? Хоча знаю є хороші діти......А є з хороших сімей,які також попадають під вплив,а це найгірше,що авторитетом для молоді не є батькі,вчителі,а такі самі діти,гірше виховані. Спонукала створити цю тему мене одна історія.... Племінниця моя пішла цього року до першого класу...і ось у її класі вчився хлопчик,хороший(просто носив окуляри)батьки вклали в нього багато...і одного дня його побили діти 3 класу,що дитина потрапила до лікарні,таких випадків чимало.....Що робиться з дітьми,звідкіля така жорстокість?
Діти - продукт нашого суспільства. Батькам виховувати ніколи, треба копійчину заробити, державі байдуже - дєньог нема, громадські організації протестують... Що ж Ви хочете, діти кинуті напризволяще. І ще хиже обличча капіталізму - все продається, і совість в першу чергу... А діти це вловлюють моментально. І переймають... Ось і будем мати через 10-15 років нове покоління Українців...
Мені, як згадую яке спілкування мав, будучи школярем, стає жалко свого молодшого брата. Діти ше жорстокіші за дорослих.
Якщо,так і буде(не приведи Господь),то як тоді вберегти свою дитину від цього,від жорстоких однокласників?особливо якщо дитина сором"язлива домашня,невже потрібно його вчити давати здачу і тому подібні речі,якщо він виріс в культурній сім"ї, і йому невтямки така неадекватна поведінка інших... ---------- Додано в 23:44 ---------- Попередній допис був написаний в 23:42 ---------- Але чому?Не можу зрозуміти....підлітковий максималізм?Чи синдром Всезнаючого,всеможливого? У мої шкільні роки теж була агресія,але вона зводилась до:подьоргати за косу,задерти спідницю, а зараз...
Ого!!! Зовсім так нічого... Да, треба вчити давати здачі. Не потурнаком же рости, нє? ---------- Додано в 00:24 ---------- Попередній допис був написаний в 00:21 ---------- Чому? Озирніться наквколо - мас-медіа - ось сучасний вихователь, а не батьки. Та й батьки, діти совка, шо можуть протиставити природній схильності людини до зла.
Мои родители в вашей классификации были совками, и воспитывали меня практически в христианском духе, и я если кого то бил, то за дело, а не со зла
Коби то знати... Мій син раз прийшов додому зі "сливкою", другий раз... Жінка в крик - іди, вітчим, розберись... Поплівся... Сам знаю що то таке - заступництво старших... Коли я побачив тотого СЕМИКЛАСНИКА , мене, російською, оторопь взяла. Він на голову вищий за мене (я 182 см) і кілограм на 20 важчий... Отоді я сміло завалив йому сливку і думаю, що був правий... Малого більше не чіпав і дотепер вітається...
В моді жорстокість, хамство, розумова деградація, цигарки, алкоголь, наркотики. І чим дальше тим глибше ця мода вкорінюється. Нерозумію чи батькам начхати що дитина з цигаркою і з пляшкою пива в руках бродить, чи сліпі просто. Таких дєтішек під суворий контроль потрібно брати, нажаль немає кому, міліція яка має це бачити - відвертається, адміністрація шкіл - також, батьки зачасту нуль уваги проблемі. Продавці алкогольних і тютюнових виробів не можуть розібрати чи то покупцю 20 років чи 12. Масштабна реклама, фільми і комп'ютерні ігри які дитячий мозок не сприймає, невідомість чи сліпота батьків куди чадо діває гроші на шкільні обіди і маєм такий собі неприємний сюрпрайз...
То від людини залежить і від її виховання та оточення, як вона піддається під вплив будь-якого оточення ну і кажуть психологи, що є ще невеличкий фактор спадковості. Це все разом і визначає чи людина більше, чи менше схильна до агресії у відношенні до інших чи ні. А чи та людина молода, чи старшого віку - то другорядне. Просто якось навіть незручно стає, коли кажуть, що молодь тепер не та, така погана і зіпсута і т.д. До речі, те молоде покоління має батьків, які вже, очевидно, недитячого віку , або й не має батьків взагалі і тим не менше не є останніми падлюками. По-різному буває. А щодо поваги до старших, то розповім таку маленьку історію, яка трапилась зі мною минулого тижня. Отже, їду я в маршрутці, точніше сиджу, і стає за моєю спиною старша жінка і дуже активно починає сопіти на вухо. Я встаю, аби дати їй місце і щоб вона собі сіла, а вона, мабуть, з тієї великої радості, що сяде, бере мене файно штовхає в спину, так буцім "швидше вже вставай". Ось так. Це так, історія до слова, просто пригадався випадок. Звичайно, я не "подарунок" і різні можу зробити дії, про які потім може й пошкодую. Але всі ж ми особистості в першу чергу, а якого віку - це вже другорядне. ІМХО. ---------- Додано в 02:26 ---------- Попередній допис був написаний в 02:16 ---------- Теж пригадалось, як раз під нашими вікнами, де є така міні-галявина для прогулянок і де часто гуляють мами з дітьми, йшов батько зі своєю дочкою, на вигляд 10-річною. І щось зупинились (мабуть, щось доця тата не послухала), і батько щось почав на неї кричати, але недовго. А потім взяв за руку, а другою рукою почав її моцно бити по лиці! Здійснявся гвалт, поруч були, правда, якісь інші чоловіки і вони швидко почали віддирати того татка від такого методу виховання. На що він сказав "феноменальну" фразу - "моя дитина, що хочу, те і роблю". Чому я це почула? Та бо крикнув він то на "весь район" і запало воно мені трохи в душу - ось так, виявляється, деякі батьки думають, що дитина - то їхня власність. А яке ж тут виховання особистості буде, якщо ставлення до дитини як до речі?... ---------- Додано в 02:37 ---------- Попередній допис був написаний в 02:26 ---------- Поетко, якщо для людини хтось з батьків чи родичів, чи старших наставників є авторитетом, то він ним завжди і буде, навіть якщо їх розділятимуть великі відстані чи того "авторитета" вже не буде в живих. Все одно згадуватиметься та людина і думатиметься на кшталт "а що би він на це сказав і чи погодився б з моїми діями і т.д." А варіант типу "та то ж з такої ладної сім'ї дитина, а тепер що з нею сталось...", то є неправда - значить, не така вже файна та сім'я була...Просто суспільство так про неї думало... ---------- Додано в 02:44 ---------- Попередній допис був написаний в 02:37 ---------- Та світ дуже жорстокий...І не тільки жорстокі однокласники бувають, але й дорослі дяді-педофіли можуть зустрітись в житті дитини (вибачте за жорстоку правду світу). культура окремо, дзюдо окремо (наприклад )
Віддати в приватну школу. Дітей менше. Всілдкувати легше. Більше уваги вчителів до виховання. Добре розроблена система уроків. Не робити її такою. Хай набиває власні шишки досвідом і загартовується. По суті все наше життя це така ж школа як ви описали в першому пості. А ви подивіться на яких фільмах, компютерних іграх вони виховуються. Та навіть мультики стали жорстокими.Не кажучи що батьки народжують дітей і забувають що їх треба виховувати. Сидить дитина бавиться за компютером. Тихо і їм добре. А як формується психологія цієї дитини вони не задумуються. Та і зараз зникли безкоштовні гуртки де діти могли б розвиватись. От що їм робити після школи якщо батьки не мають грошей заплатити за платний гурток...
Відмотую зараз 5 років від свого віку і кажу, що ото покоління (на 2010р - це діти віком 15-18років) - це дійсно не допорівняння з такими молодими людьми, як я і яким були ми. ЗМІ, яка пропагує повну деградацію, куріння, алкоголь серед дівчат, секс в шкільному віці - вже давно норма.....діти родять дітей.......звичайно, не всі такі, є розумні. мудрі діти, які розрізняють, що головне в житті, а що ні, але бачу, що більшість тої молоді віком 15-18 реально деградує. Хоча тут є один правдивий нюанс і правильно вище писалось: більше половини це спадковість + виховання. Якщо батьки дітей особливим розвитком не відрізняються, то що вони звісно можуть дати своїм дітям?
Вчитись, ганяти у футбол, баскетбол, кататись на велику... І часу на дурощі не буде хватати, питання лише як зацікавити дітей, бо пляшка пива чи цигарка тепер модніша і крутіша ніж книжка, м*яч, чи велик
Ви, мабуть, дивуєтеся і своїм батькам, але це нічого, ви станете такими ж, хоча не кожен це відзначить і зрозуміє. З віку у вік і з покоління у покоління вже тисячі років батьки переймаються проблемами дітей і відзначають їхнє псування - от дожились і до того, що є - краще це чи гірше ніж було у 2-му, 7-, ..чи якому іншому столітті - запитання без сенсу, оскільки оцінка життя кожного індивіда є чогось варта тільки просто зараз. Україна чи Львів не є вийнятком. По всій землі таке відбувається.
На перший погляд хочеться послати їх (дітей) до House M.D.-а Може школи не тим фарбують або не тим дезінфікують? І пан Geograf правий. Ще римляни говорили - легіонерів треба займати нехай і тупим заняттям. (На всіх розумних центітуріонов не вистачить) Хуч на базарі тюки таскать.Іначе забалуют і нахуліганять. У постіндустріальному світі в людей буде більше вільного часу - теж проблема чим дитя або дурня зайнять. На селі раніше світлового дня не вистачало всім малюкам заняття знаходилося ,ось і не дурили втомлювалися від турбот.
вроді, нібитио згіден...але шодо ось нестиковка в мене получається... Якщо глянути на рівень злодійства, хамства, хулиганьства у дозрілих країнах (нп Німеччина, Скандинавські країни...) а нп у Польщі чи Україні - різниця вражає. далі - у східної німеччині з отим набагато гірше ніж у західної. Ось сам не знаю - вроді краєвід після розвалу... (Учора все заборонене нині - все дозволене...). А ще одне скажу - як бачу на молодих 18-20 літків я щиро переконаний, що вони краще мене, краще мойого покоління. Вони просто вибірають між добром і злом - раз краще, раз гірше. Частіше краще. А ми, блін просто боялись - дехто більше, дехто меньше.
показывали сериал "Школа"? а вообще, думаю, что чем больше ребенок занят - тем меньше у него дурных муслей, при чем неважно: спортом или образованием
приблизно, у "першої ітерації рішення" - так воно і є. Але далі вже не так запросто - можна зайняти вихованням, а можна і дресируванням. Декому може і здається, що це майже це само, але у тривалій перспективі - тут "майже" дійсно робить велику різницю
Сучасна молодь не краща і не гірша від попередніх поколінь молоді,вона - інша,відповідно до часу,в якому живе. Бачу багато гарного,позитивного,цікавого в сучасних молодих людях. Про негатив чітко написано в попередніх дописах.Хіба додам ще таку думку:коли дорослі починають бачити в *дитині* особистість?З якого віку з повагою ставляться до дитячих інтересів,захоплень,бажань? Думаю,зрозумілий хід думок?
Погоджуюсь Які і були молоді люди, такі і зараз є. Щось мені це нагадує бабок під під"їздами, всі їм молоді-погані, а от вони булиииии...ого го які класненькі. Вони просто інші, в них немає страху і обязаловки в вигляді піонерів, комсомолу тощо. А щодо жорстокості, чи ви забули 85-90 роки, райони, підписки і бійки стінка на стінку. Оце було тупо..Вони, наші діти набагато розумніші і знають чого хочуть від життя, на відміну від нас 16-17 літніх. Далі про гуртки- Пласт безкоштовний, Екоцентр безкоштовний, Дударик 20 грн в місяць. Було би бажання. Та й заробити зараз підліткам набагато легше, в нас не було таких можливостей. Мій малий використовує кожну нагоду попрацювати промоутером і занятий і непогані кишенькові. Це звичайно і від оточення залежить, і від школи в якій дитина вчиться...бо як тато пияк, а мама затуркана цьота, то що можна хотіти від дитини