мистецкі дискусії та офтопи

Тема у розділі 'Мистецтво', створена користувачем Doc., 2 лют 2007.

1. Doc.

Doc. Well-Known Member

2. Svitlyk

Svitlyk Well-Known Member

Відповідь: Живопис.Графіка.

Чудовий фільм, я вже колись його бачила. Дуже глибокий. Крім того, Модільяні - один з моїх улюблених художників, Пікассо теж дуже люблю, але лише його "блакитний" і "рожевий" періоди :) Дякую,Doc.:)

• Подобається Подобається x 1
  3. Doc.

Doc. Well-Known Member

4. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

А чому Вам не подобається Моне? Це один із моїх улюблених художників імпресіонізму. Прекрасні образи, палітра барв та відблиски світла i води. Особливо мені подобаються його водяні лілеї.:)

Образи можна подивитись тут:
    http://www.halter.net/gallery/monet.html

5. Doc.

Doc. Well-Known Member

Я не ставлю під сумнів талант Моне, мені не подобається його стиль писати відкритими кольорами, узагальнення, відсутність переходу від світла до тіні, дивлячись на лілеї, я уявляю мозаїку дна басейну з плавним переходом в стіну за ним, по якій постійно тече вода... :cool:
    а ще можливо тому, що мені більше імпонує Поль Сезан, а під настрій мені підійде нині Hieronymus Bosch.

6. Svitlyk

Мрачноватий у вас настрій, Doc:) Хоча Босх - це, як на мене, щось нереальне, з Брейгелем на пару:) Мені особисто дуже подобається.

http://aeken-bosch.chat.ru/
    http://smallbay.ru/bruegel.html

7. Doc.

Doc. Well-Known Member

Чому не реальне?, Ви в ангеликів вірите? :)

8. Svitlyk

Я мала на увазі нереальне в смислі фантастично-чудернацько-завернуто-геніальне:) :)

9. Doc.

Doc. Well-Known Member

...фантастично-чудернацько-завернуто-геніальне… а одним словом шизуха, як у Вашому посиланні , :) мені також подобається.
    Як охарактеризуєте творчість Хаджіме Сораяма (Hajime Sorayama)? ;)

10. Svitlyk

Цікавий перехід - від Босха до Сораяма:) ;)
    Як на мене - бездоганна техніка і відчуття форми...Але я не дуже люблю футуризм і відвертий еротизм у мистецтві. Чомусь виникає одна асоціація - комікси і Playboy
    Надаю перевагу смисловому навантаженню :)
    Не так давно відкрила для себе роботи Майкла Паркеса - деякі теж досить еротичні, але все якось доволі тонко, ніжно і образно...Дуже подобається графічна манера автора, не сплутаєш мабуть ні з ким...

http://smallbay.ru/parkes.html

• Подобається Подобається x 2
  11. Doc.

Doc. Well-Known Member

Це тому, що Сораяма не тiльки митець, але бiзнесмен також.:)
    Паркес цiкавий художник.
    До не спутаєш з нiким проситься Джексон Поллок. Який нажаль розчарувався в тому що робив, випив, натиснув на газ, любувався зорями поки не врiзався в дерево. END...

12. Doc.

Doc. Well-Known Member

"Ельф" , "Між тобою і ангелом", "Із ангелом на плечі" Svitlyk(C)...

Дивлячись на Вашi роботи можна зробити висновок , що Ви вчились на ткацтві ??? Що потрібно митцеві для створення якісного мистецького продукту – спілкування чи усамітнення?, безлюдний острів, лiс;) ???
    Хто?, як не митець знає, що чорне та бiле не iснує???:confused:...

13. Svitlyk

Хм...Провокатор Ви, Doc...:) Не знаю, чим ці роботи спонукали Вас, зробити такий висновок, але так, вчилась :)
    Решта питань видаються риторичними :)
    Бо щодо отого "ЩО?" - мабуть, нові враження і емоції, тому і спілкування, і усамітнення інколи... І ліс теж ;) :) І ще - любов. А загалом, не знаю, чи хтось дасть однозначну відповідь, бо ти цим не володієш, не знаєш, коли і як воно проявиться, не знаєш, що може спровокувати це в наступну хвилину.
    От :)

14. Doc.

Doc. Well-Known Member

... напевно Вам пощастило, що Ви живете в Івано- Франківську, не дарма мабуть його визнали найкращим містом для проживання в Україні, бо після останніх відвідин Львів видався мені стурбованим (спрощено).:) Відкриття експозиції еротичного мистетства «Є Ї»...- цитую дослівно Городницьку Б. кореспондент «ВЗ»- «найбільший ажіотаж викликали «стьобно- гламурні» штучки від Тараса Беняка... вібратори у відрах мали певний просвітницький характер...:) Як на мене, це маленький прорив у мистетстві як на 21 століття...»:) Ця виставка була своєрідною передмовою до андеграундної вистави «Монологи Вагіни», прем’єра якої відбулася після відкриття виставки- це ще один прорив на який мені вистачило десяти хвилин, решта часу просто дивився на трьох акторок як на дітей, що бавляться в пісочниці.. Дивно, що В.Сікорський взявся за постановку.

... не варта забувати, що вже давно все написано (полотно, папір і т.д.), "скрипниківським" правописом, чи правописом 33 року великого значення не має... і той хто по- бабськи відводить иньшим роль статистів в кінцевому результаті сам статист.:)

15. Doc.

Doc. Well-Known Member

Відповідь: Улюблені художники і їхні картини

Віддаю належне силі волі та бажанню митця творити.
    Останні сім років Ренуар страдав від артриту і міг писати тільки з пензлем прив'язаним до руки.

16. Doc.

Doc. Well-Known Member

У Босха все простіше, народився в сім’ї художника, три брати художники, одружився на дівчині з багатого та знатного роду, але цікаве те, що достовірно можна говорити тільки про 25 робіт і кілька малюнків руки художника, і лише 7 з них підписані.

17. MIRA$A

MIRA$A Member

Дякую. А підкажіть, будь-ласка, як називається італійський художник, що малював портрети, створені з різних речей ( овочі, фрукти, книжки тощо)?

18. Doc.

Doc. Well-Known Member

Я знаю про кого Ви говорите, але пригадати не можу, крутиться Арчебальд?, ...може згадаю пізніше.

19. MIRA$A

MIRA$A Member

Я теж пам"ятаю , що прізвище або ім"я на "А" починається :)
    Склероз...(Старість - не радість);)

20. MIRA$A

MIRA$A Member

І де в нас такі ерудовані люди беруться?:dance:

а де твій аватар? :)