Припустимо є умілець (наприклад в р-н центрі) який робить певні речі, і хоче рекламуватись в неті. Як йому зібрати на свій сайт місцевий трафік? з однієї сторони всі давно підключені до нету, з іншої місцевої інформації ніхто в неті не шукає бо її там нема. Тобто є 20-40 тис. місцевих людей які сидять в неті кожного дня, а де їх ловити невідомо..... То де і як їх ловити?
Соцмережі, можливо- ФБ, ВК, однокласники. Думаю, там є різні групи типу Ай лав Червоноград. Власне, там і поширювати інформацію.
Взагалі, якось в нас не прийнято використовувати інтернет для малого бізнесу (маю на увазі "реальний бізнес" а не меелеми всякі...чому? Ще просто не прийшов час, чи то якась така наша українська особливість? ---------- Додано в 18:42 ---------- Попередній допис був написаний в 18:42 ---------- Та вони мертві всі...раз в пів року хтось шось пише, і то спав в основному...
Не знаю, чи комерцію на ДП можна розглядати як малий бізнес, але ви зайдіть туди і подивіться скільки там комерційних тем. Багато дівчат знайшли там собі постійних клієнтів на свої товари чи послуги. ---------- Додано в 18:47 ---------- Попередній допис був написаний в 18:43 ---------- А місцевий форум якийсь існує? До речі, помітила у ВК тенденцію створювати сторінку під назвою своєї фірми чи пропонованих послуг( до прикладу, Ірина-Зачіски-на-Весілля) і активно додаватися в друзі до всіх підряд, а потім піаряться через новини і розсилки. Не знаю, наскільки ефективно це, але я таким чином натрапила на доволі хороших візажистів, які самі додалися до мене в друзі.
який ваш бюджет? ви можете скористатися рекламними інструментами гугла і соцмереж. Скоріш за все у них є геотаргетинг, гадаю, вони мають технічну можливість показувати вашу рекламу тільки юзерам з Червонограда або Сокальського району. крім того, якщо там у вас є якийсь локальний інтернет-провайдер, то можна пробувати домовлятися з ним про якісь способи залучення місцевої аудиторії. Але це тільки якщо місцевий невеличкий провайдер, а не всякі мостодонти типу ОГО, МТС і тд і тп
Наразі мене питання цікавить чисто теоретично...Тож направду вже до нету підключені практично всі платоспроможні, і направду то більше 10 000 людей (маю на увазі р-н) і практично повна відсутність чогось місцевого... ---------- Додано в 18:53 ---------- Попередній допис був написаний в 18:47 ---------- Ну так, там можна вибирати не тільки регіон, а навіть вік і стать...