Хочу пробувати дітей (4, 6 рр) в прогулянку-похід в Карпати до 10 км без ночівлі. Зі Львова в гори. Від електрички рахуючи. Порадьте будь-ласка якийсь красивий маршрут. Буду вдячний за координати на гуглмапі.
Щиро дякую! Це саме те, що мені потрібно! Не були. Взагалі мало де були. Буду дуже вдячний, якщо нарадите і на майбутнє!
Можна зробити пішу прогулянку з Сколе почати і до Славсього, але це більший маршрут десь до 20 км. треба буде десь зупинки робити, біля річки можна барбикю зробити.
Електричкою їхати не вигідно, бо від неї до природи йти і йти. Тим більше, що патріоти повискубували весь ліс вздовж доріг. Оптимально, як на мене, маршруткою Львів-Сколе до н.п. Дубина. Вийти на перехресті до водоспаду. Водії знають. Далі вліво. Міст через ріку Опір, ліс, скелі, водоспад Кам'янка, обладнані місця для відпочинку, фауна і флора. Торгові ятки з наїдками, напоями і сувенірами. На вході гроші не давайте, навіть якщо проситимуть. Скажіть, що Ви із дітьми на годину-дві.
Там типу Сколівського лісництва і тагеби заповідна зона. Стоїть шлагбаум і будка із лісниками. З машин беруть гроші, за які підтримують чистоту і виготовляють МАФи. З приїжджих можуть смоктати і з піших. А можуть і ні. Тому варто людей попередити заздалегідь, аби не тратили дурно гроші. Тим більше, що йдуть на годину-дві-три. Я минулого року возив родину на "подивитись". Шлагбаум можна було об'їхати, бо він перекриває тільки пів дороги, але я, як законослухняний громадянин, зупинився і дочекався, поки підійшов лісовик. Він хотів, точно не пам'ятаю, десятку з машини і по п'ять гривень з дорослої людини. Я пояснив мету своєї подорожі, дав п'ять гривень і ми проїхали на годину.
А до лісу біля Крехівського монастиря не хочете? Там гори- майже Карпати. І до Львова недалечко, і печери--дітям цікаво, і лісові стежини-підйоми вгору, і джерело. Звісно,що тре в суху погоду вибиратися. І не заблукаєте. Але дітей тре місцями пильнувати : на скелі особливо. Краще їхати, коли людей мало на екскурсії приїжджають. Тобто на канікули учнівські--нє-нє. А як ще й до монастиря захочете на Службу Божу---то тре в неділю їхати. В нас сім"я у складі 3 поколінь їздила---всім там дуже сподобалось.
Загляньте ще й сюди http://www.skole.com.ua/uk/papers/7-skolivszina/24-pmonastir.html http://lvivekskurs.blogspot.com/2012/07/blog-post_19.html
А скільки це кілометрів від Львова, і чи можна там якесь барбикю організувати, чи на тій тереторії заборонено??
То собі погугліть. Якщо добиратися машиною---то зі Львова двома шляхами можна: 1.Через Жовкву( дорога Е372)--Глинськ(Т1425)--біля Крехова--Козулька(Крехівський монастир)--- (файна траса до Жовкви, далі звична дорога. Оглядини Жовкви--церкви, центр) 2.Через Брюховичі--Бірки( чи об"їзною дорогою біля Рясна-Руська)--Лісопотік-Буда-Турича-(виїзд на Т1425)-Дубровиця-Папірня( тут є поворот на "Чарівні озера" біля Майдану)-Фійна--Монастир. Можна кругову подорож влаштувати. Так як ми часто їздимо на Жовкву, то нам було цікавіше їхати через Брюховичі. Я милувалася краєвидами, а чоловік жахливими дорогами( в певних місцях). Позашляховик---то хіба буде без щеміння в серці за стан авто чи матюків( як кому). Або маршрутка чи ровер. Сам Монастир не в Крехові, а поблизу села поруч. Козулька. Щодо пікніка. Біля монастиря є збудована величезна альтанка. Колись не було, то після екскурсій доводилося все за горе-подорожуючими прибирати монахам. Бо дітей навезуть, ті поїли своє( а там на свіжому повітрі смакує дуже), а потім їх швиденько по автобусах порозпихали, то хто все старанно прибере за собою? Альтанка площею десь 25-30 м.кв. Там столи довгі, лави. Умивальник, мило. І оголошення з проханням залишити після себе порядок. Якщо не помиляюся, то біля альтанки є мангал. На території монастиря пристойні туалети. Майже біля джерела--столики і пеньочки для перепочинку.(але щоб там вогонь розкладали--не довелося бачити) Лісова подорож вимагає сухої погоди, кросівок. Вказівники кажуть про 1-1.5 км до печер і так десь до джерела. Це від монастиря. А ще між печерами--джерелом є трохи йти. Ну то загалом десь 3 км, як не брешу. Можна йти спершу: 1.монастир- до скель-- до джерела-монастир.(спершу чисті гарні на оглядини комплексу, потім стежкою лісовою поступово вгору(і різко вгору) до скель, що на вершині, далі по горі рівним шляхом, потім стрімкий спуск, і джерело( в грудні 2013 щось там вода не текла з труби, а знайшла собі іншу дорогу, а як зараз--не знам), і вихід знову до монастиря. 2.Тим же ж шляхом навпаки: спершу джерело--потім печери. Є подорожуючі, що їдуть на Службу Божу( а атмосфера там особлива) і води набрати + легка прогулянка лісом. Якщо надумаєте 10 бутлів води набрати---дорога неблизька до джерела. Поїсти, попити обов"язково треба взяти, маленьких дітей доведеться і на руках нести( якщо до печер іти) і пильнувати на горі. Машину залишаємо біля Монастиря. Йдемо до монастиря. Перекус( щоб сили набратися, але щоб не переїсти,бо важко вгору буде). До печер. До джерела. Назад повернулися і діти знову поїли. Додому.---так було в нас.
Нам зручніше б було через Жовкву, а от авто приблизно скільки квлометрів виходить сто чи більше чи менше.Дякую за вичерпну розповідь про саме ваш відпочинок в тому місті!!