Вже довший час спостерігаю на форумі немилосердну критику від деяких форумлян щодо Уряду, президента і державних чиновників. Абсолютно відсутнє елементарне людське розуміння, терпіння і довіра. При чому довіри не має не тільки до політиків, а і до співрозмовників. Як завжди підтверджується стара аксіома:"Де два українці, там 3 гетьмани". Чуму у вас склянка завжди напів порожня??? Чому не помічаються позитивні сторони? Скільки можна вже НИТИ??? Ця вічна непокора і вербальне розривання на куски інших, (звісно ж не себе), грає на руки лише ворогові. Чому деяким так важко зрозуміти, що реформи розробляються і вводяться в життя РОКАМИ! Адже це і є ламання системи, крок за кроком. Все і одразу, такого не було в жодній країні світу. Все коштує час. Бути президентом в Україні, особливо у зарашній час та з таким позитивом це найбільш невдячний чин, майже "боксерська груша", для тих у кого наболіло.... Давайте замість пережованої критики свої пропозиції! Ці пропозиції, ми (форумляни, як громадкість), можемо подати далі нашим політикам, листом , меілом, тощо. Пропоную писати ПОЗИТИВИ здобуті на цей час, адже вони Є!!! Склянка направду може бути напів повною...
Я взагалі не знаю на шо цей форум перетворився. Якийсь прохідний двір з випадковими людьми. Агрегатор ссилок і чужих думок. Діалогів немає, кожен сам з собою розмову веде.
Ой, а чи не цей персонаж мені постійно вичитує суржик, та доводить, що слова "муж" в українській мові не існує?
Значить і ссилки будуть. Я вже розібрався, "мужі" і "жони" - це діалект, Львівської області, можливо в русинів ще. Якщо десь деінде - вже чисто русизм.
Та нехай будуть. Вони ваші, не мої. ) Жора, не изводите себя. Вы же еще не отсидели за то дело, зачем вы опять нервничаете? (с) Ви ще диплом мистецтвознавця не показали, лінгвіст.
Нема діалекту Львівської області. На території області мають поширення : волинський наддністрянський бойківський діалекти української мови. і, навіть, потрошки мають місце надсянський і закарпатський.
Скажу так -- єдина причина яка стримує українців від справедливої розправи над нинішньою владою -- це війна.
Перший позитив. Навіть під час війни панство має час і натхнення дискутувати на теми лінґвістичні і не думати про погане. Що є ознакою психічного здоров'я.
ага, народна мова, це нiяк не формалiзовано, дiaлектiв в пiдручниках нема... тобто кожен розумie це питання на власний розсуд ) в якiй мicцевостi - eталон, чиста украiнська мова? тобто де та географiчна межа, за якою для тебе - кацапи?
можна видiлити кiлька моментiв: 1)географiчний чинник важливий... "каждый мнит себя стратегом, видя бой со стороны" ) 2)критика - це фiльтр, контроль якостi... але треба знати мiру ) 3)я не можу вiдповiдати за всix - в мене нема стiльки ресурсiв, i за це не платять ) часто дивуе безмежна компетентнicть людей у глобальних питаннях