ВІД 13 ПО 24 жовтня управління охорони здоров’я Львівської міської ради проводитиме акцію з профілактики та раннього виявлення раку шийки матки та молочної залози, під час якої кожна жінка матиме змогу пройти огляд у територіальній поліклініці. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради Повний текст
Згоден. Навіть не коментуватиму. Які кошти, Уко???!!! Ви про шо? Ну журналістка написала аби щось написати, з тупо-провокаційним заголовком. А Ви куди?
Степаничу, коли організовують всілякі тижневики, місячники і т.д. боротьби, профілактики чи ще чогось, то під це виділяється конкретна стаття коштів. Зачасту не лише державних, а і якогось спонсора, гранду, програми, фонду. Основна частина цих коштів осідає там, куди й належиться, тобто в кишені конкретних людей, однак, бодай формально відзвітуватися потрібно, тому ще частину таки переводять для організації видимості проведеної роботи. Оце я і називаю освоєнням коштів. А Ви про що подумали?
Звісно, що в МЕНЕ все інакше. Мало того, що шийки матки немає, так і самої матки! А щодо припущення Уки, то я на 99,9% переконаний, що під кінець року здійснили закупку апаратури у межах затверджених бюджетів і вирішили якось "завлєчь" жінок на профогляди. Спитайте (на вушко) у Уки, нехай покладе руку на серце і скаже, як регулярно вона проходить медогляд? У т.ч. цитологію? Якщо це не представники декретованих професій, то їх калачем не заманиш. Та й ті всіма правдами-неправдами намагаються уникнути. От і вирішили у Львові провести акцію "нід нову апаратуру". Але для реклами недолугу журналісточку знайшли. ЗІ: І чого де тільки можна є бажання бачити злодіїв, крадіїв, ...? Завжди Оккама згадується з його "бритвою" у таких випадках.
та тому, що знаю трохи систему з середини. І ніхто ніяку акцію навіть під нову апаратуру не проводив би, бо то є зайвий головний біль, в першу чергу з бюрократією, а в гінекологів в ЖК його і без того вистарчає. Там такі черги, що дай дорогу. А посєму "нє вєрю!"
Мдя..тема сильно розкрита. Відчуваю просто валом повалять жінки в поліклініки по її прочитанню Знов нездала акція. Насправді тепер не встигнеш "добрий-день" гінекологу сказати як тебе потягнуть на вертоліт. А це значить, що цитологію не здають ті хто просто затято в поліклініку не ходять. І мала надія, що за такої "акції" підуть. Ех, лікарям лікувати тре, а до акцій залучати людей, що є фахівцями впливу на суспільну думку. Бо не продумано
Та я теж не із зовні... Вибачайте, але Ви коли-небуть мали справу із складання та використання кошторису, до закупок, до "рейтингів", до "категорій" лікарів і м/с ...??? Ну да ... Але "було проведене"!
Уко,... ну зорієнтуйтесь ... Смішно! ЗІ: Не відповідайте, якщо не хочете. Але все ж таки: ким Ви працюєте?
та я цього ніколи не приховувала. За освітою програміст, за професією перекладач. От лише молодість буремна була, в громадських організаціях. Сама проекти на гранти під подібні акції "за підтримки" того чи іншого депертаменту писала. А чоловік і досі в громадській роботі. Працює в тому числі і з медиками і з чиновниками від медицини. І круглі столи проводить, і приватні "наради". Часом такі перли спливають, що огого. От лише більшість з того, що він приносить додому, озвучувати забороняє, бо інфа внутрішня, а довіра - штука дорога. Через те мене часом просто тіпає, коли бачиш зовнішні прояви й коментарі того, що знаєш зсередини, а аргументовано втрутитися ніззя. Це стосується не лише медицини, але й її теж - адміністративної частини, звісно.
чому сповыдуються? після певної кількості коньяку люди схильні до хизування. Хоча, і до сповідей теж.