Медицинская страховка

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Dr. Alex, 4 чер 2008.

1. Dr. Alex

Dr. Alex Well-Known Member

Вообще слово "страховка" само по себе неправильно родилось в СССР. Корень слова "страх" - что изначально закладывает негативное отношение, к этой очень полезное защите.
    insurace (англ) - доверие. Вот как по "ихнему" называется страховка. Вот как это звучит в Европе и Штатах.
    Тут много пишут на форуме о непосильных поборах врачей и в родильных домах и даже картинки соответствующие вываливают.
    А Вы когда нибудь задумывались о том, почему в иностранных фильмах когда человек попадает в больницу, первый вопрос ему задают "Ваш номер страховки?".. Да потому, что уже с пеленок у них ребенок имеет мед.страховку, и она покрывает практически 95% расходов.
    Живой пример: у меня брат в Бостоне живет, недавно я стал дядей, :) .
    И при общении с ним, я поинтересовался, во сколько обошлись роды. 200$ - я обалдел. Все остальное покрыла страховка.
    А это:
    1. Полный досмотр и консультации в течении беременности.
    2. Отдельная палата с комфортом для нее. Еще и кровать рядом для мужа.
    3. Сами роды.
    Вот, что значит заблаговременно подумать головой, а не пинать врачей за мздоимство..
    А у нас??!! Моя мать врач-эпидемиолог с 30-летним стажем - зар.плата 1200 грн.. ЖИИИИР!!! РАЗГУЛЯЕВО ПРОСТО... Она за свои должна Вам бинты покупать??..:ireful1:
    Лично я имею мед.страховку.Еще в 2003 году сделал. И продлеваю каждый год. И если, например, заболит зуб и я пойду к дантисту, платить не буду, все покроет страховка..
    Надо просто уметь выбрать страховую компанию и хорошо прочитать что она покрывает.. Моя покрывает практически все..
    Менталитет у многих такой: "Не болею, ну и хорошо и никакое страхование мне не нужно".. А болеть между прочим о-о-чень дорого..

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Медицинская страховка

Ну нас страхує підприємство (щоправда, на стоматологію - ліміт). Розкрутив їх на 3000 грн, рихтуючи хребет в знайомого лікаря.
    Ще торгувалися, зарази "а чому я хочу до професора, а не до ординатора".
    Я пояснив, що лікаря обираю сам і думка касира мене мало хвилює.
    А колега (в якого астматичних бронхіт) спочатку розкручував їх, а потім хтось йому написав "хронічний" - і до побачення!

3. sselev

sselev Well-Known Member

Скорее не доверие, а обеспечение.
    В цивилизованых странах это обыкновенное явление, а у нас рынок только развивается, стоит только обратить как быстро плодятся страховые компании... уж очень доходный бизнес.
    Страховка медицинская (и не только) нужна всем, надо лишь с умом выбрать страховую компанию. Впрочем "обеспечивающая компания" звучало бы приятнее и солиднее. :)

Додано через 1 хвилину
    Хронічний має виявлятись до укладання договору зі страховою і в умовах обов'язково має бути про це зазначено. Якщо хронічне не було, а виникло потім - страхова однозначно має здійснити виплату.

Чи я помиляюсь?

• Подобається Подобається x 1
  4. Масік

Масік Well-Known Member

Щодо страховок, то так це справді зручно, але на власному досвіді переконалася, не налаштована психологія наших лікарів на те , що після прийому їм в кишеню не засунуть, не зважаючи на те що пацієнт в касу заплатив, от чоловік мій лікував зуби по страховці, вартість однієї пломби написали таку, що я лікуюючи зуби у цій же клініці платила втричі менше, це раз. Друга сторона , ага раз ти по страховці, то можна робити як небудь, бо гроші і так підуть на загальний рахунок клініки, так от наші хороші стоматологи робили зубки не перенапружуючись, для чого чистити дирочки , якщо можна залишити усе чорне , а зверху просто дати непрозору (причому мабуть стару советску пломбу) термін гарантії же на пломби становить рік, так от проходить рік і ця пломба відпадає, а там під нею вже і зуба як такого нема, залишилися лише зовнішні стінки, от таким чином попадаючи за пломбу по 350 грн, мій чоловік позбувся кількох зубів, і нічого не докажеш , бо термін гарантії на пломбу пройшов, і так мило не рецепшині дівчинка посміхаючсь кажу ну що ви хочете пломба ж рік простояла...а що буде далі їх це не цікавить.

Додано через 1 хвилину
    Була така ситуація у тих же штатах , то такого лікаря давно б позбавили ліцензії, а у нас же ця клініка на весь Львів славиться...

5. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Моя думка, правильно функціонуюча медстраховка - лише позитив. Якби не вона, я не знаю, де б ми зараз були.
    Мої факти:
    1. народження малого - абсолютно безплатно, ані коробки цукерок...
    2. мене з того світу витягнули, була ситуація, 4 операції, спеціальна клініка в Дюсельдорфі, лікування 30.000 євро - не заплатили ні копійки...
    3. люба дурничка - вже до лікаря біжимо. В пальчик вдарився - до доктора, медкартку на стіл і по барабану.

6. Масік

Масік Well-Known Member

але у нашій державі ще до того далеко

7. Dr. Alex

Ну почему же, например я имею солидный полис на стоматологию, и "недай Бог" хирургическое вмешательство...
    Тут не в государстве проблема, тут проблема в умах людей.. Неправильная психология что "доктору надо дать" - вот что надо искоренить у себя в мозгу...

8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Поставьте себя на место доктора. Вы сами пишете - зарплата 1200 грн (это со стажем, категорией, 1,5 ставки наверняка). И он от этой страховки ничего не получит. Смысл выкладываться?

• Подобається Подобається x 2
  9. Масік

Масік Well-Known Member

Так при чому тут мій мозок, якщо ці лікарі роблять недобросовісно, і їм далеко побарабану яка у мене проблєма в мозгу

10. Dr. Alex

Поставил, я сам медик...

Додано через 1 хвилину
    я делаю упор на мед. страховку.. а значит приток денег не только из гос.бюджета. отсюда и зар.плата выше.. Логику понимаете???...

Додано через 2 хвилини
    Тот кто ищет, тот найдет.. Ищите врача который делает качественно..

11. Руда Кішка

Руда Кішка Well-Known Member

У нас поліс медичного страхування для фіз особи занадто дороге задоволення :sad:
    Наразі маємо корпоративну. Вартість полісу майже 1000 доларів. Покриття 10 тисяч, на стоматологію ліміт в 500 грн (півтори пломби відсили), вагітність-пологи не покриває. Поліс для фізособи буде дорожчий ніж для корпоративщиків. ІМХО не варто викладати такі гроші з власної кишені, краще напряму лікарям платити (дешевше буде і віддачі від лікарів більше). Вигідною страховка буде лише у випадку (ттт) якихось серьйозних операцій-лікарень, але сподіватися на це, купуючи поліс, якось ...

12. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ні - не розумію :)
    щось мені не вкладається в голові, як розмір кишені можна співставити з зарплатою :)
    ==
    може, спробуємо на прикладі? "комерційна" "швидка допомога Богдан" - ціни високі, зарплати в медперсоналу низькі.
    Логіка проглядається?

13. Масік

Масік Well-Known Member

7 клінік у Львові і ні одного хорошого результату, хоча у цього ж лікара коли робиш за налічку результат зовсім інший

Додано через 1 хвилину
    Відношення до медперсоналу з боку керівництва препаршиве, а чуть-що везуть в обласну лікарню...

14. Степаныч

Нет. На сегодня зарплата врача одна-одинешенька. В соответствии с единой тарифной сеткой.

15. Dr. Alex

Ну... оно и понятно... ординатура.. надо отпахать на государство.. а потом "ДОПАБАЧЕННЯ".. ушел в свой бизнес.. и имел я эту зарплату ввиду..:cowboy:

16. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Вчора спілкувалась з лікаркою обласного діагностичного центру, випадково зайшла мова за страховку. Їм за огляд/лікування кожного застрахованого пацієнта доплачують. Казала що зараз людей як мають мед.страхівку побільшало - організації купують для своїх працівників, і не тільки орг-ії а й деякі держустанови. Вона взагалі в мед. стахуванні бачить багато плюсів, один з них - це конкуренція.

17. Степаныч

На одній із гілок я вже колись писав, повторюся. Медичне страхування (обов"язкове державне) безумовно вводити птрібно. Це очевидно. Але! Усьому свій час. Скажіть, будуть зараз підприємства, які платять зарплату в конвертах а то й взаалі мають борги по заробітній платі; які мають борги до ПФ, ЦЗ, ФСС і т.п. будуть добросовісно платити ще один соціальний податок? Звісно, що ні! Друге, чи готова зараз до цього державна медицина? Я маю на увазі не елітні медичні центри, лікарні, а починаючи з обласних і нижче? Ні, не готова. Третє, де визначена стратегія? Яке буде співвідношення між бюджетною-страховою-приватною медициною? Це основні питання. Висновок: не на часі.

• Подобається Подобається x 5
  18. Romko

Romko Дуже важлива персона

От в цьому повністю згідний.

19. Масінька

Масінька Well-Known Member

Я особисто нічого поганого про страхування сказати не можу, лише плюси)!Знаю що хронічні захворювання страхова не покриває, і ще якісь там види хворіб (не уточняла).

Назву СК, де застрахована - писати тут не буду, бо ще подумають що рекламую :)
    Посудіть самі:
    1. зубки навесні полікувала дуже пристойно, в прекрасної лікарки (думаю, ходитиму до неї й надалі) - жодних проблем
    2. до окуліста сходила, капельки прокапала
    3. всі простуди, бронхіти і т.д. - лікар швидко вдома, рецепт - чоловік йде в аптеку і забирає ліки (безкоштовно)
    4. аналізи - безкоштовно
    5. дуже багато мед.закладів, де можна обслуговуватись
    Але це все можна сказати - дрібниці

А переконалася я в плюсах страхівки менше місяця назад, коли мене забрали з роботи з приступом апендициту. Я подзвонила чоловікові і попросила привезти гроші для хірурга, щоб віддячитись після операції. Не тому, що лікар так натякав, а тому що Я ТАК ХОТІЛА, і взагалі лікар золоті руки попався. ВСЕ! За жоден день перебування в лікарні, за жоден шприц, анестезію, знеболювальне, крапельниці і море уколів які потім кололи і т.д. я не заплатила, жодної копійки - все покрила страхова.
    Чесно, я задоволена. Добре, коли є страхівка, але ще краще нею не користуватись і бути здоровими :clapping:

20. MaK

MaK Active Member

...І якщо вже мова йде про державне страхування то для його впровадження повинні існувати лікувальні стандарти (тобто затвердженні міністерські рекомендації по лікуванню тої чи іншої патології основані на рекомендаціях лікарськи асоціфцій, ВООЗ). Окрім цього для адекватного покривання страховки (при страховій медицині) вартість УСІХ медичих послуг (а це саме послуги) має бути порахована. На даний час в Україні немає повноцінного ні першого ні другого

Додано через 10 хвилин
    медичні системи світу є трьох моделей: 1.Бреверіджа - суто страхова медицина 2.Отто фон Бісмарка - змішана (частково страхова, частково державна (на невідкладну допомогу)) 3.Семашківська - така як в нас:sad: - суто державна. АЛЕ навіть при суто страховій медицині в розвинених країнах держава додатково виділяє кошти в розмірі 30% від потреб галузі. В Україні це доречі також 30%, от тільки медицина у нас не страхова.
    от залишається тільки вибрати для себе страхову компанію, і надіятись що хвороба не буде "хронічною"

а де твій аватар? :)