Марксизм

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Dzeko, 2 вер 2012.

1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ідейно підкованих прошу пояснити як в СРСР реалізовувалося гасло "Владу трудовому народу", якщо народні бунти розстрілювалися як і при царизмі, а влада передавалася клановим способом як і за монархії.

Це перше запитання, а друге - чому експорт революції сучасними марксистами жорстко критикується якщо остаточною метою комунізму була Світова революція і встановлення диктатури пролетаріату на всій земній кулі?

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Любий друже. Починати потрібно з розуміння поняття "марксист", "марксизм".
    Повірте, жодного відношення вчення Маркса до більшовизму не має. Маєте бачання, можемо перетерти марксизм. Але для цього потрібно згадати, чи взнати, що марксизм, це не тільки "Капітал". Точніше не стільки "Капітал", як інші, здавальсь би далекі від большевізму статті.

• Подобається Подобається x 2
  3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я навмисно назвав тему загальним поняттям, в першу чергу звичайно цікавить марксизм-ленінізм, але досягнення Китаю на цьому шляху теж варті уваги.

4. VasMT

Китайська революція і радянська експансія комунізму в Китай, т.з. Маоїзм, до теперішноього китайського "комунізму" теж має чисто територіальне відношення. Не зважаючи, чи можливо завдяки тому, що при владі знаходяться виключно комуністи та лояльні до них демократи, Китай залишається соціалістичною країною з елементами кпіталізму. При цьому відсутній конфлікт між капіталізмом і соціалізмом.
    Досягнення китаю, не зважаючи на кількість комуністів та чрвоних прапорів, не підлягають сумніву.
    Як висновок - не в комунізмі справа... ;)

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це я давно зрозумів, шо руки треба аби росли з правильного місця. Тим не менше кубинці з північними корейцями теж одні банани жеруть, м'ясо лиш на день революції.

6. VasMT

Куба Кубою, а от в Кореї, якраз, і розбудований "комунізм" а-ля ВКП-б=ОУН-б=НСДАП.
    Нічого дивного...

7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви й сюди ОУН вписали. ОУН не планувала світової революції і світового панування, так шо не провокуйте на офтоп.

• Подобається Подобається x 1
  8. VasMT

Давайте так, або "світова революція", до якої ОУН має саме пряме віджношення, або вчення Маркса, вченням котрого керувався сам Донцов.
    А хочете, давайте в комплексі. Бо це невід"ємні поняття. Черговий доказ рівності.

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Конкретики побільше, ви як завжди більше всіх знаєте, лиш ніц не розказуєте.

10. VasMT

Вам потрібна конкретика? Поцікавтесь "Перспективами..." С.Бандери та "Енгель і Маркс..." Д.Донцова..
    Потім поговоримо. Бо "на пальцях" мені вже забембало туцькатись.

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так і не пишіть нічого, якшо вас забембало. Форум для того щоб писати щось, а не списки літератури роздавати.

12. VasMT

Для того, аби вести конкретну розмову про щось, якесь явище, потрібно мати початковий багаж знань та відомостей про нього. Як можна вести розмову про марксизм із людиною, котра навіть не знає якого кольору і скільки томів в "Капіталі", не кажучи вже про надбання прісної пам"яті самого Донцова...
    Просто потриндіти про експансію міровой революції моджете з Карабіном. Класний дует вийде, "крілики" сховаються... :)))

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну і в чому проблема, вас хтось кликав сюди? Ідіть з такими ж начитаними як і ви блищіть розумом.

14. VasMT

Браво! Бравіссімо! :good:
    Не можу не погодитись! :)))

Мартіні! Пам"ятаєте Хазанова?
    Яскрава ілюстрація... :mocking:

15. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

VasMT, якщо ви не знаєте відповідей на поставлені запитання, чи не маєте бажання писати по суті, навіщо засмічуєте тему?

16. VasMT

Покажіть мені питання?
    Про перше джекове питання не буду, про друге.
    Що було метою комунізму? Правильно, комунізм. А те, що топікстартер зеленого поняття не має ні в марксизмі, ні тим більше, в комунізмі ,видно неозброєним оком. Це ж треба, світова ремолюція + диктатура пролетаріату - мета комунізму :)))
    Нехай дєдушку Ульянова почитає. "Держава іреволюція".
    Невігласи...

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Василю, а шо, хтось тут вірить шо ви читаєте ті всі книжки шо ви називаєте? Я наприклад ні. Бо якби читали то знали би відповіді, а ви ніколи не знаєте нічого.

18. VasMT

Відповідь на що?
    Ось, виберіть свій пункт прейскуранту і може Вас здивує, чому така велика, аж 5000 р., сума :)))

Казав же вже раз, що я закінчив два "університети марксизму-ленінізму". Один із відзнакою. Відповідно читав, і Вам раджу.

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Для особливо обдарованих і з відзнаками

Ідейно підкованих прошу пояснити як в СРСР реалізовувалося гасло "Владу трудовому народу", якщо народні бунти розстрілювалися як і при царизмі, а влада передавалася клановим способом як і за монархії.

Це перше запитання, а друге - чому експорт революції сучасними марксистами жорстко критикується якщо остаточною метою комунізму була Світова революція і встановлення диктатури пролетаріату на всій земній кулі?

20. VasMT

Для тих, хто на бронепоїзді.
    Друге питання не має сенсу, бо беззмістовне. Із серії нісенітниць. І світова революція і диктатура пролетаріату - інструмент, тимчасові засоби для досягнення мети - комунізму.
    Ну а перше питання перетерте сотні разів у розділі історії та гілці "справжного обличча..."

а де твій аватар? :)