Цікаво в кого які думки відносно того чи розвиватимуться форуми в майбутньому чи ні. Я останнім часом виношую кілька ідей про створення нових форумів, вибираю вдалішу. Але от засумнівався в майбутньому форумного спілкування. Я чомусь схиляюся до думки, що блоги, соціалки, скайпи та інше все більше витіснятимуть форуми. Актуальними думаю будуть форуми не просто поговорити, а форуми підтримки якоїсь програми, послуги, продукту, ... Що скажете?
- скажу, что в блогах и "форумах поддержки" постоянно торчат люди, которые просто не знают о существовании ЛФ, а потому отчаянно оффтопят и флудят На самом деле им нужно не "высказаться на заданную блоггером тему", не получить ответ на заданный технический вопрос (это тоже имеет место), а обменяться эмоциями и видением ситуации в виртуале, с малознакомыми (важно!) людьми. Успех форума не в идее (идея проста - площадка для общения, кто с кем общается решается не объявлением, а устанавливается практикой) - в руках модератора. Очень трудно отследить то количество флуда, которого достаточно для поддержания эмоционального обмена но не хватает на то, чтобы задавить информационный. Кстати, заметьте, люди, сходившие на "форумивку" между собой с тех пор практически не общаются на форуме. По крайней мере, не обмениваются мыслями. Только кармой или короткими эмоциональными посланиями. Приобрёл знакомого - потерял собеседника, тут уж кому что важнее. Не настаиваю на 100% "законе", но тенденция настолько очевидна, что бросается в глаза
Я Вас так зрозумів, що багато користувачів форума не просто шукають інформацію, а шукають емоційного спілкування, тобто не обов'язково тематичного, хочуть потоваришувати, поругатися, перекинутися какашкою ... Давайте проголосуємо
Дякую за ідею. Використаємо досвід совєтів: зберем товаріщєй... Тіко б не спамили... Найвдаліша - без халявної реклами. Вам таке не пасує. Нє?
А от я цього не помітила. Навпаки з деякими форумчанами стала більше спілкуватись, зокрема і поза форумом. Після реального знайомства люди стають ближчими. ІМХО.
Я так думаю, що з людьми, з якими Ви вже ближче знайомі, у віртуальному спілкуванні використовуєте вже більше не форум, а індивідуальне спілкування, через різного роду меседжери текстові та голосові, соц. мережі , телефон та інше. Отже, на форумі стане менш жваво, якщо почати знайомитися в офлайні. ІМХО PS. Дану тему прохання не ототожнювати лише з ЛФ,
- не "зокрема", а "поза" Я написал конкретно: перестали обмениваться мыслями на форуме. Перестали быть собеседниками на форуме. А стали ближе, съехались или поженились (или смайлы/кармы при каждой "встрече") - из другой оперы. - Интересно будет посмотреть на Ваши "сборы" Есть ещё способ: всех "товарищей" объявить суперСУПЕРпупермодераторами, и тогда кроме снисходительных комментариев раз в сутки на форуме от них ничего не будет... Хотя, в том случае, который я имею в виду, дело наверняка ... в форумивках
Я написала "зокрема", що означає "і не тільки", а не "тільки". В реалі бачилась з Левандівкою, Ромком, Лілею, Сявичем, Іспанкою, Багірою, Мавпусиком, Вікою (victorys), Форестом, Молв, Маюнкою, Іреною, Кофі і ще багато з ким. І від того я ж не стала менше спілкуватись на форумі. Промовчу вже про свого брата і одногрупника, з якими практично тільки на форумі і пересікаюсь. І не треба говорити про особисте спілкування, бо воно й недопустиме на форумі. А якщо мова про спілкування в темах, в яких дописують реальні знайомі, або коментування їх дописів - то на це не впливає знайомство в реалі. Так мені здається.
Так, соціалки ітп. все більше витіснятимуть форуми. До певного часу. Поки не з"явиться щось нове. Так, форуми все більш занепадатимуть. Крім спеціалізованих. 100% Знаю зі свого форумського і модераторського досвіду. Після форумівки у форумі нема на кого плюнути. І перетворюються форуми потім у розсадники позитивної карми.
- а я написал, что слово "зокрема" там лишнее. Как Вы общаетесь с новыми знакомыми вне форума я не знаю, может ежеминутно и лично, стало быть утверждение, что Вы общаетесь больше "поза" форумом с моей стороны не может быть оспорено а на форуме всё видно. "Форумивкивцы" обмениваются в основном короткими эмоциональными фразами, или о чём-то коротко (информативно и конспиративно - типа "пiд конем" ) договариваются - это естественно и это не специфика интернета, так и в жизни - чем ближе люди знают друг друга, тем меньше слов. И тем меньше содержательных споров. Люди близкие ведь вообще редко спорят - они или соглашаются, или ссорятся, а уважительно выслушать собеседника и привести взвешенный контраргумент в отношениях с друзьями - большая редкость. В конце концов, если Вы настаиваете - возможно, Вы и есть та редкость
Може Ось, наприклад, зі своїм одногрупником вела активний "содержательный спор" в темі про гомосексуалізм. І наше реальне знайомство не завадило тому, щоб сперечатись і не погоджуватись. А взагалі здається, що не ділю на тих, кого бачила, і тих, кого ні. Просто якщо знаєш людину в реалі, то читаючи дописи можна уявити міміку, яка буде більш-менш реальною. А якщо не знаєш людини, то вигадуєш. і часто бувають непорозуміння, бо уявляєш, що людина кричить і нервується, а насправді може бути інакше. Форуми - це місце для спілкування в першу чергу. Якщо люди самі по собі закриті, то їм на форумах легше виговоритись, ніж в реалі зі знайомими. Такі напевно не ходять на форумівки. А якщо людина відкрита, показує свою фотку чи приходить на зустрічі, то знає, що її дописи може прочитати хтось з рідних, знайомих чи співробітників. Тоді не пише про те, чого не хоче афішувати... (згубила думку) Одним словом, всі ми різні. Хтось відкритий, хтось закритий. Форуми об'єднують людей інтересами. Ми тут не спілкуємось з тими, з ким не хочемо. А в реальному житті доводиться часто спілкуватись з тими, з кими зводить спільна справа - школа, вуз, робота, родина.. Тому форуми такі популярні. Мабуть.. (згубила думку ще раз )
Помиляєтесь. Процентне відношення тих, хто форумами захопився декілька років тому, і тих, хто сьогодні - явно не на користь останніх. Це не я придумала - це я порівнюю статистику Гуглу одного форуму три роки і останнього тижня. От в соціалках сидить набагато більше новеньких. І контингент все молодшає.
Ясно. Тоже нужны. Вон, сколько народа нашли друг-друга. Но там как добиться накала страстей? Опять же, правильно Вы сказали, не то что плюнуть, послать и то некого!
А там не потрібен накал. Народ хоче зрєліщ. Садять свої віртуальні городи, бавляться з віртуальними котиками, навіть цілими фермами, пишуть один одному на стінах...
Слушайте, у меня (нашей семейке) тоже есть огород (жена) и кот (сын). Они на даче, а мне приходится урожаи снимать, а кота я в гостиницу поселил.
Це все говорить тільки про те, що поки будуть такі, як Ви - буде майбутнє у форумного спілкування. ))))