“Львівський Ставропігіон” бунтує?

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. gazeta

gazeta Well-Known Member

Учора студенти університету “Львів­ський Ставропігіон” оголосили страйк. У такий спосіб вони відповіли на рішення міністра освіти і науки України анулювати ліцензію їхнього освітнього закладу. Страйкарі вимагають надати дозвіл і надалі проводити навчання в університеті та звільнити головних освітян країни й області. Інакше вони готові розпочати голодування. Повний текст

2. Locke

Locke невиправний реаліст

А ось тут є привід задуматися. Що ж то за такий ВУЗ, в якого академрізниця в 25-30 предметів? Чому він може навчити? І чи варто за нього так триматися? Повірте, я людина зовсім не зацікавлена в цьому питанні, до недавна не знав що такий ВУЗ існує взагалі. І якщо такий відомий і рейтинговий університет Франка не завжди випускає хороших спеціалістів, то що ж тоді можна сказати про Ставропігіон, який навіть по кількості предметів настільки відстає? Моя особиста думка (я вам її в жодному назі не нав'язую): радійте, що Вас переводять до універу, принаймі це відомий вуз. І може колись при прийомі на роботу Вам пощастить, а то будуть питати: А що то за Львівський Ставропігіон? Перший раз чуємо...

• Подобається Подобається x 1
  3. Iolup

Iolup Well-Known Member

Так, вуз відомий і ціни відомі... Шкода мені тих студентів яких ніби то переводєт до універу, нічого мудрішого їх там не навчут. Не статус закладу дає знання, а вчителі. Поки шо по психології я не знаю там мудрих вчителів і по-друге практичний психолог в дипломі, то не вчитель психології. Ну сволочі, як вони люблєт робити монополію на всьо... Видно комусь грошей бракло.

4. Locke

А що ж, цілком можливо. В нас тепер багато що можливо.

5. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Гммм... А що це за університет такий, де навчається АЖ "майже 800 осіб"?

• Подобається Подобається x 2
  6. Iolup

Iolup Well-Known Member

Є такий госпрозрахунковий заклад - один із неофіційних банків України.

7. У нас даже в школе больше училось. Наверное, непопулярные там специальности.

8. Iolup

Iolup Well-Known Member

Спеціальності популярні, тілько клієнти непопулярні - з пустими кишенями.

9. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Університет “Львівський Ставропіґіон” став третьою (після Києво-Могилянської та Острозької академій) з числа відроджених у незалежній Україні славетних шкіл, які своєю діяльністю були широко відомі у Європі.
    Заснована 1586 року при Львівському братстві вища школа стала першим в Україні утримуваним на громадські кошти україномовним навчальним закладом, у якому початкова освіта поєднувалася з викладанням вищих наук. Діяльність цієї вищої школи (згодом перетворилася у Ставропіґійський Інститут) сприяла формуванню національної свідомості серед широких верств галицького люду. З цієї школи вийшло багато видатних постатей української освіти і культури, як, наприклад, Петро Могила.
    Концепція діяльності “Львівського Ставропіґіону” передбачає становлення освітнього закладу європейського рівня. Університет розвиває наукові контакти з вітчизняними та зарубіжними навчальними й науково-дослідними інституціями, надає можливість стажування за кордоном.
    www.stavropigion.lviv.ua

10. Locke

А це ще ніяк не означає, що він відродився в саме такій іпостасі (дай Боже, щоби я помилявся) і унаслідував всі доблесні здобутки колишнього Ставропігіону.

Може воно так і є (щиро надіюся), але наша Конституція також ба-а-агато дечого передбачає, та й не тільки вона. Тим більше Ви привели цитату з їхнього сайту. Хіба що дурень може написати сам про себе щось погане.
    Може комусь здасться дивним, але мене життя навчило на завжди вірити написаному. І знаєте, часто чуття мене не підводить :)
    Хоча знову наголошую - нічого особистого. Цим питанням я не володію, а значить і не хочу, і не можу, нічого сказати ні поганого, ні доброго про цей Університет. А якщо він дійсно хороший, то бажаю йому відновлення, процвітання і многая літа!...

Останнє редагування: 2 гру 2008
  11. levandivka

Але "погане" (навіть, якщо не написане) - мусить бути..?

12. Степаныч

Випередили!:)
    Як на мене, щось тут не так. Не можна "відродити" навчальний заклад, який, наскільки я розумію, зник десятиліття назад. Реально можна створити новий і намагатися в ньому відродити традиції зниклого. Я до того, що спадкоємності бути у даному випадку не може. Чому так прямо і не сказати? Виникає підозра, що намагаються розкрутити новий навчальний заклад використовуючи старий бренд. При цьому наміри у людей можуть бути щирими.

• Подобається Подобається x 3
  13. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Скажите, а какая база у вашего университета. В смысле есть свое помещение, оборудованное для занятий, библиотека, которая обеспечивает вас учебниками в достаточной мере

14. Locke

Ну, бачите, це вже філософське питання. У нашому грішному світі, як правило, не буває абсолютного добра чи абсолютного зла. Практично в кожному "доброму" завжди є частка "поганого" і навпаки. Я б не сказав так категорично, що мусить бути, але допускаю, що "може бути".

15. syavych

syavych копач

вже нє :)

База в них нульова, і не буде кращою з таким керівництвом...

П.С. Коли мітинг в підтримку рішення МОНу? Я піду :), + решта 780 студентів

16. gryvul

gryvul Well-Known Member

Ага! І бажано знати, чи є в них робочі програми (затверджені), чи ліцензовані в них спеціальності, за якими вони навчають.
    І дійсно: ЧОМУ ТАКА ВЕЛИКА АКАДЕМРІЗНИЦЯ????

17. levandivka

ТАК! Наломали комуністи дров!

18. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Вот одна из основных проблем подобных вузов. Я бывал в подобных заведениях, которые ютились во временно арендуемых помещениях. В Донецке как то заехал в инспецию по оране труда и обнаружил там вечерний факультет КИСИ. В небольшой комнате, оборудованной только доской и мелом, друг на друге сидели студенты.
    Кстати Ставропигион обвинили в том, что принимали студентов с низким рейтингом

19. Степаныч

Шо, і це вони???:eek:

20. syavych

syavych копач

Програми почались писати як тільки взнали про "наїзд", і, звичайно, не всі встигли...

Ну от, практично про Ставропігіон сказано, усі приміщення орендовані, а для навч. процесу використовувались тільки 3 з них.

а де твій аватар? :)