Львів - містичне місто

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Nock_Boss, 30 сер 2007.

?

Львів це...

1. місто

26 голосів
    25,5%
  2. спосіб життя

49 голосів
    48,0%
  3. руїни

8 голосів
    7,8%
  4. мрія

19 голосів
    18,6%
  1. Nock_Boss

Nock_Boss Member

Серйозно. Лише тут при наявності близько мільйона мешканців, опівночі, наче карета з відомої казки, зникають усі міські маршрутки, а на місці їхніх зупинок з'являються жовті і брудні, як гарбуз у Петра на городі, таксомотори.
    Лише тут, поблизу Вірменської церкви (на одноіменій вулиці), можна побачити досить містичне перехрестя. Певно ворожки забагато чоловіків привертали-відвертали там, спалюючи усяке лахміття і щось нашіптуючи, адже тепер тут, ідучи дорогою від церкви, можна побачити один знак, що забороняє рух направо, і поряд інший, що не радить повертати наліво. А дорогою прямо, на вас, панове, чекає загороджений цементними клумбами проїзд! Телепортуватись, чи що? Містика...
    Що характерно, машин вдень на тій безвихідній дорозі ( а це до речі дорога до "Дзиги") припарковано більше ніж є смітників у всьому місті Лева.
    Лише тут Львівське коштує дорожче ніж в регіоні...

Люблю тебе Львів!))

Пишіть львів'яни, яку дивину ви зустрічали на вулицях міста!
    Звісно, якщо ще не розівчилися вірити в дива;)

• Подобається Подобається x 11
  2. Nock_Boss

Nock_Boss Member

Відповідь: Львів - містичне місто

ТАКСІ. БРУКІВКА. ЛЬВІВ. МАРШРУТКИ НА ВОКЗАЛІ…
    МІСЬКІ НОВИНИ. ЛЬВІВ. О, БОЖЕ! ЯК ВОНИ мене ДІСТАЛИ!
    Інколи, дивлячись у вікно переповненої львівської маршрутки, що рясно вкрите вологою від подихів громадян, я думаю про те, як мені пощастило… Зліва від мене сидить жінка років п'ятдесяти і, напевно, думає про підвищення цін на цукор. Над нею, пізанською вежею стоїть молодий чоловік років двадцяти і, напевно, не думає ні про що. Та й зрештою, це досить важко – думати у стані "комерційної невагомості", перебуваючи в оточенні непривітних поглядів (схожих на твій), на одній нозі…
    На годиннику 23:00. Як мені пощастило...

• Подобається Подобається x 5
  3. ArxangeluS

ArxangeluS Well-Known Member

Для мене теж було диво, коли я в 23:45 сів на свою маршрутку від Привокзального вокзалу, маючи на кармані лише одну гривню... Щастя так і переповнювало мою виснажену від дороги натуру...

• Подобається Подобається x 1
  4. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

у Києві теж само, як розповідає мій друг: ті ж обличчя в маршрутках. люди усюди

5. TVgirl

TVgirl Well-Known Member

Я живу в центрі, тому для мене поява води десь 19.00-19.30 це диво, велика радість та метушня домашніх.Можна спустити воду в туалеті (по справжньому!), можна вимити руки під краном, а не з банячка. Ну, а якщо запалиться колонка - свято,(певнє уродини міського голови). Містика полягає в тому, що сплачуємо за воду кожен місяць, але по лічильнику!

6. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Містична квитанція про оплату за опалення - 30 грн. Батареї холодні. Що опалюється?? Хто знає?

• Подобається Подобається x 2
  7. Meg

Meg Well-Known Member

Містика для мене в тому,шо ми влітку за опалення платимо!Це я довго плювалася,так до мене і не дійшло.Та й ліфт поламаний-його не ремонтують,шукають,хто поламав...То маразм,а не містика!

8. Кася

Кася Well-Known Member

*мрійливо примружує очі,підпираючи рукою підборіддя*...Львів...це моє кохання...для мене без нього прожити - максимум три дні...я тут народилася,я тут і помру..я сама екскурсовод,але практично кожень день я по новому відкриваю для себе місто,дізнаюся щось новеньке,впізнаю давні будинки,роздивляюся обличчя пенсіонерів на площі Ринок чи на зупинці біля Ляльки...я без Львова - лише болонка..ним заповнене моє серце...

• Подобається Подобається x 8
  9. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

нірванка, мед — кондомініум рулить.... [​IMG]

10. vasili

vasili Well-Known Member

"Львів містичний" - можливо, але думаю містика розсіється, якщо звернутися до освічених авторів, які пояснять сучасникам метафізичні явища, якщо такі є...

11. Кася

Кася Well-Known Member

а навіщо воно? втрачається романтика містики..

12. vasili

vasili Well-Known Member

Завжди сприймав романтику, а от містику ні, думаю того, що вивчав не з уяви, а з творчих праць, відомих у свій час дослідників...
    чого всім раджу.:)

13. TVgirl

TVgirl Well-Known Member

Якщо без побутових негараздів, то містика Львова для мене це - пройтися дощовою, вологою погодою ввечірі по вузенькій, тихій вуличці. Цього достатньо для особистого настрою спокою і якогось духовного піднесення. Таку атмосферу я відчуваю тільки у Львові.

14. ArxangeluS

ArxangeluS Well-Known Member

А це дійсно класно та романтично... Справжній Львів! Я колись робив приватний кліп про наше місто, і найкраще сприймались кадри, коли падав дощ... Тоді і людей менше на вулиці, нема такого галасу та натовпу, а лише будинки, які мовчки споглядають та живуть власним містичним життям..

15. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

мокрий брук... тиха вуличка... світла не є - то ж Львів... пахощі квітів (раз мокрий брук - або скрип снігу - таки літом краще). Потрібна увага (бо то ж ЛШьвів - ями можливі) - і в той же час повна відстороненість...
    Асфальт не дає почуття роздумів...

16. vasili

vasili Well-Known Member

Одинокі замки під Лембергом то справжня містика...

17. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я теж живу в центрі і вода в мене КРУГЛОДОБОВО. А поставили собі АГВ - і тепла вода постійно, і опалення, і платимо за використане...
    А Львову бракує грошей. І порядку. Бо зараз "бізнесмени" поскуповували в центрі всі перші поверхи, порозмальовували їх в неймовірні кольори... І так зникає містика...

• Подобається Подобається x 3
  18. vasili

vasili Well-Known Member

Тобто містика може бути там де сірі та вицвілі фасади, з набухшою штукатуркою, з бруком який горбами, нерівно кинутий ше за Франца Йоськи, з клюмбами квітів на які хаотично колесами наїхають рагулі з прилеглих територій...і на все це проллє дощ і то містика,нє?

19. TVgirl

TVgirl Well-Known Member

Містика полягає в тому, що на тій вузенькій вуличці світиться всього один ліхтар і всі перераховані Вами негаразди непомітні в напівтемряві. Ви можете написати, що на темній вуличці можна переламати ноги, але краще не пишіть, не треба.

20. MIRA$A

MIRA$A Member

Я по справжньому відчула містичність Львова на своїй літній практиці(я майб. дизайнер, а практика з рисунку). Якраз тоді стояв тиждень страшної спеки і наші викладачі вирішили зібрати нас на 6-00 зранку.Я вибрала собі місце біля "Ляльки" ( вид на вул.Друкарську)....Тиша, самотність, прохолода, десь там далеко в ранковій імлі видно ратушу...

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)