лохотрон ДАІ

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 9 вер 2009.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Щастить киянам і одеситам, мають між собою класну таку дорогу. Нажаль, мені лише кілька разів пощастило проїхатися по автобану кусочок 40-50 км Умань-Голованівськ. Ні тобі перехресть, ні світлофорів, ні зустрічних, дорога ідеальна. Тут два роки тому я вперше розігнав свою старушку до 180 км/год, скажу вам, особливого кайфу на такій швидкості не отримуєш, якшо у тебе звичайно не ламборгіні мурсієлаго чи якась пагані зонда :). Тому випробовувати гарантовані заводом 225 км/год я не став. Але то таке...

І от вчора їду з морів. 7 година ранку, я вже 12 годин як за кермом і 24 години як практично не спав. Їду собі по автобану 110-120 , кайфую від степових краєвидів, і раптом за горбочком кілометрів 10 перед Уманню стоїть зліва самі знаєте хто і махає полосатою ложкою. При цьому зволоч створює аварійну обстановку, змушуючи мене гальмувати бо я саме рухався в лівому ряду, випереджаючи якесь авто і крім того за мною в правому ряду їхало ще щось. Враховуючи всі ці обстоятільства я акуратно зупинився аж метрів за 150-200 на правому узбіччі. Я впевнений що ніц не согрішив і це проста перевірка документів, для економії свого і його часу втикнув задню та вернувся поближче до мента і просовую у вікно документи. І добре я зробив, що не приліг поспати поки він дойде до мене, бо в даній ситуації кожна секунда, як виявиться згодом, була дорога :)

Отож то чмо підходить, представляється на смішному сурживу і сходу мені показує свій прибор з дисплеєм, на якому світиться цифра 148, мол ви осьо превисило скорость, йдем писать протокол. Я кажу ніфіга я не перевищував, то ніразу не моя швидкість. Каже ваша ваша йдем оно писать протокол. І в цих словах аж відчувається дике небажання писати той протокол, а просто отримати в лапу своїх 50 грн. Я кажу по перше я їхав не один, були ще машини, де докази шо то моя швидкість, а не їхня. По друге, якби я їхав 148, то я уже був би у Львові, а по третє покажи час, коли зафіксовано швидкість 148. (При цьому я починаю сумніватися. Обганяв я якраз якийсь больший чорний позашляховик, а такі машини повільно не їздять, може я дійсно їхав 148 , а спідометр в старушки тупо бреше. Або може я заснув на тому обгоні і провтикав стрілку спідометра?). Тим часом дядя міліціонер тисне якісь кнопочки і переводить дисплей свого прибора в режим таймера і там ми відім як часікі щолкають 2.20 - 2.21 - 2.22 - 2.23 ...... Тут я остаточно переконуюсь шо маю справу з лохотроном і починаю дальше втирати шо то ніфіга не моя швидкість, від зупинки пройшло максимум одна хвилина і шо якшо той рагуль почне заповнювати протокол, я йому там таке напишу, і про його хитрі прийомчики, і про місце в якому він стоїть, шо він пошкодує, шо не вибрав собі іншу професію. З перекошеним таблом мент віддав мені документи і пішов ловити наступних лохів.

Мораль басні: шановні автолюбителі, учіть матчасть, не ведіться на розводки інспекторів ДАЙ і ваше бабло залишиться при вас. А, ну і правила дорожнього руху теж не варто порушувати :).

• Подобається Подобається x 16
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гаїшники мусят так робити, бо зараз дозволено швидкості терпимі і нема кого ловити.
    І до мене раз так нізашо домахався.
    Але написав протокол, мов я напишу, а ви там розбирайтеся.....

3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ні! Вони ТАК мусять робити через ПЛАН!
    І план по протоколах (порушеннях) і план по зданій касі бонзам типу картавого міністра!
    З ментами-давайшниками потрібно вступати в суперечку в любому випадку. Ті рагулі самі правил не знають.
    Випадок:
    Їду Стрий-Львів. По лівому ряду починаю маневр обгону ТІRовської фури. Фура пре за 120. Трійка моя старенька, обхожу по метру... Позаду фари, потім сигнал, потім мигалки, потім сирена... Скидую швидкість, фура іде в перед, я правий поворот і зупиняюсь.
    Морда в кашкеті на радостях - Вас вітає Львівське ДАваЙ! Ви створили аварійну обстановку.
    Я починаю ржати! Мусор з подивом: - Не бачу нічого смішого. Ви перевищили дозволену швидкість і створили аварійну ситуацію. Заспокоююсь і питаю - КОМУ?
    Морда - НАМ!
    - Вам? І ви це напишете в протоколі? Що якийсь майор ЗСУ на "старій" трійці створив аварійну ситуацію двом жирним мусорам на Ланосі, яким бракнуло рубасів на пиво?
    Спочатку по пиці плями, потім , напевно повернулись атавізми його мозку і він зрозумів що лоханувся... Далі було шоу з перевіркою номерів, заміром протектора...
    Потратив десь з пів години, а задоволення отримав - ВО!

• Подобається Подобається x 9
  4. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Розвод розповсюджений, але читайте що пише адмінкодекс і не ведіться на ДАЙський розвод

"примусили інших учасників дорожнього руху різко змінити швидкість,
    напрямок руху
    або вжити інших заходів щодо забезпечення особистої
    безпеки або безпеки інших громадян, що підтверджені фактичними
    даними, а саме: поясненнями особи, яка притягається до
    адміністративної відповідальності, потерпілого, свідків, показань
    технічних приладів та засобів фото- і відеоспостереження та іншими
    документами,"

Просто порушення не є автоматично аварійною обстановкою, це просто порушення яке пердбачає штраф, але аж ніяк не позбавлення прав, як це передбачає створення аварійної ситуації.

• Подобається Подобається x 6
  5. Tony

Tony Well-Known Member

Історію Мартіні чув не перший раз і у Львівській області і поза нею...
    Такий наглий розвод і лохотрон працівниками ДАй переходить всі рамки.... шо буде дальше аж страшно представити о_О

• Подобається Подобається x 1
  6. mota_boy

Нічого страшного не буде якщо водії будуть знати ПДР та кілька статей адмінкодексу (що стосується відповідальності за порушення ПДР). Повірте що 90 % водіїв дуже далекі від ПДР (як проїхати перехрестя знають більшість з них але це далеко не все що треба знати).
    Все дуже просто, по-перше не порушуйте самі, а по-друге не давайте сєржанту з трьома класами за спиною вас розвести на рівному місці.

• Подобається Подобається x 7
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але свої знання не виявляти. Хай діло дійде до протоколу, а там вже вилити все, як має бути....

8. mota_boy

Не погоджуся... Основна мета інспектора - живі гроші, писати протокол йому ой як не хочеться, тому зрозумівши Вашу підкованість, дуже часто чуємо (правда, крізь зуби) "щасливої дороги"

• Подобається Подобається x 3
  9. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

та й протокол не є бланком строгої звітності.... шкода,такого можна б було понаписувати
    до теми
    та сама "розводка" на фару діє на постійній основі)) в Солонці... будьте уважні

• Подобається Подобається x 2
  10. mota_boy

Віднедавна є бланком суворої звітності, номерним і ще й складається з двох відривних бланків, один з них залишається у водія.

• Подобається Подобається x 2
  11. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Наступного тижня збіраюсь у Одесу, підкажiть будь ласка: Скільки тепер це коштує? :)

12. - номера львовские?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вчора напередночі була пригода... Їду через Бібрку з сторони Львова. Через центр - неможна, бо стоїть знак цегла. Та я повалив під знак... Аж тут стоїть гаїшник і маха мені патиком полосатим... Ну я зупинився, він представився, я теж...
    - дукументи...
    - прошу...
    - знак бачили?
    - ні.

віддав документи, бувай здоров....

Запитаєте "чому"? Бо знак намальований не рефлекторною фарбою і його вночі практично не видно. Гаїшник зрозумів, що я то скажу, тому навіть не сперечався...

Отаке.

• Подобається Подобається x 5
  14. von Philip de Conopel

von Philip de Conopel Well-Known Member

Постійно маю пригоди на Тернопільщині. Під обл. центром кілометрів 10 міжнародної чотирьохрядки і все по нас. пунктах. І пасуться водночас кілька бригад. Одно проминув і газу, а там за 2 км знов стоять: 81- 83 - всьо! перевищення! виписуємо квитанцію на місці. Раз "продешевив" показав йому Грушевського - не помогло, написав штраф. Вже тепер знаю - треба Кобзаря
    Штрафи у нас дуже виросли! (Це так бюджет наповнюють) за перевищення щось від 270 до 350 грн.

Останнє редагування: 12 вер 2009
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дякуємо тобі батьку Тарасе, нє?

16. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

зовсім не всьо, той прибор їхній має похибку здається +/- 3 км. Рекомендую попросити мента щоб показав документацію на прилад шо вимірює швидкість. Знайдете там де пише про похибку і можете втирати йому що їхали 80 км/год. Якщо вимахується, попереджаємо його, шо напишемо в протоколі в поясненнях все, що мент стоїть з приладом, яким не вміє користуватися, зупинив без причини, натякає на взятку і тд. Навряд чи він після цього схоче складати протокол, а як схоче, то пишемо все як в попередньому реченні.

• Подобається Подобається x 5
  17. mavka

mavka Well-Known Member

бідні ви бідні...... :) але цікаво читати - і про фарбу рефлекторну і про часікі, - вже не орієнтуюся на місцевості й правила наші забуваю.

мене вчора теж поліцейський зупинив - строгий американський непідкупний. вздовж гайвею за бетонною метровою стіною велися ремонтні роботи. в таких зонах автоматично обмеження швидкості на 15 миль нижче від звичайного. "пробачте, я знаю, що порушила. відпустіть, плз...." роблю очі "сумні та чесні." (буде чудо, якщо він поверне права.......) "почекайте, я мушу перевірити ваш рекорд..."(все, пиши пропало...) довго нема, сидить в машині біля монітора, пише щось.....( хай його качка копне, суд-штраф, пункти знімуть знову.. а там вже нема з чого ..) вертається з папірчиком " бачу, ви маєте великий фан від водіння цієї машини !..." кажу чесно "так, сер, дійсно маю..." (на скільки він там написав.. на доларів 200, мабуть...) "даю вам просто попередження сьогодні . вважайте. " (Боже, дякую !!!!!!!!) :preved:

• Подобається Подобається x 3
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

певно наш, емігрант попавсі...

19. mavka

mavka Well-Known Member

ага, щасссс :) в штатах поліцейський - представник закону до такого ступеня, що звинувачувати його в лохотроні , як я одного разу глупо намагалася, коли мене за містом зупинили з нібито космічною швидкістю, безнадійно. тоді він сказав, що продемонструвати мені цифри на "фарі" він вже не може, вони не фіксуються. але в суді повірять на слово йому.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

І то є країна ЗАКОНУ ? Бідні ви бідні.......

а де твій аватар? :)