Щастить киянам і одеситам, мають між собою класну таку дорогу. Нажаль, мені лише кілька разів пощастило проїхатися по автобану кусочок 40-50 км Умань-Голованівськ. Ні тобі перехресть, ні світлофорів, ні зустрічних, дорога ідеальна. Тут два роки тому я вперше розігнав свою старушку до 180 км/год, скажу вам, особливого кайфу на такій швидкості не отримуєш, якшо у тебе звичайно не ламборгіні мурсієлаго чи якась пагані зонда . Тому випробовувати гарантовані заводом 225 км/год я не став. Але то таке... І от вчора їду з морів. 7 година ранку, я вже 12 годин як за кермом і 24 години як практично не спав. Їду собі по автобану 110-120 , кайфую від степових краєвидів, і раптом за горбочком кілометрів 10 перед Уманню стоїть зліва самі знаєте хто і махає полосатою ложкою. При цьому зволоч створює аварійну обстановку, змушуючи мене гальмувати бо я саме рухався в лівому ряду, випереджаючи якесь авто і крім того за мною в правому ряду їхало ще щось. Враховуючи всі ці обстоятільства я акуратно зупинився аж метрів за 150-200 на правому узбіччі. Я впевнений що ніц не согрішив і це проста перевірка документів, для економії свого і його часу втикнув задню та вернувся поближче до мента і просовую у вікно документи. І добре я зробив, що не приліг поспати поки він дойде до мене, бо в даній ситуації кожна секунда, як виявиться згодом, була дорога Отож то чмо підходить, представляється на смішному сурживу і сходу мені показує свій прибор з дисплеєм, на якому світиться цифра 148, мол ви осьо превисило скорость, йдем писать протокол. Я кажу ніфіга я не перевищував, то ніразу не моя швидкість. Каже ваша ваша йдем оно писать протокол. І в цих словах аж відчувається дике небажання писати той протокол, а просто отримати в лапу своїх 50 грн. Я кажу по перше я їхав не один, були ще машини, де докази шо то моя швидкість, а не їхня. По друге, якби я їхав 148, то я уже був би у Львові, а по третє покажи час, коли зафіксовано швидкість 148. (При цьому я починаю сумніватися. Обганяв я якраз якийсь больший чорний позашляховик, а такі машини повільно не їздять, може я дійсно їхав 148 , а спідометр в старушки тупо бреше. Або може я заснув на тому обгоні і провтикав стрілку спідометра?). Тим часом дядя міліціонер тисне якісь кнопочки і переводить дисплей свого прибора в режим таймера і там ми відім як часікі щолкають 2.20 - 2.21 - 2.22 - 2.23 ...... Тут я остаточно переконуюсь шо маю справу з лохотроном і починаю дальше втирати шо то ніфіга не моя швидкість, від зупинки пройшло максимум одна хвилина і шо якшо той рагуль почне заповнювати протокол, я йому там таке напишу, і про його хитрі прийомчики, і про місце в якому він стоїть, шо він пошкодує, шо не вибрав собі іншу професію. З перекошеним таблом мент віддав мені документи і пішов ловити наступних лохів. Мораль басні: шановні автолюбителі, учіть матчасть, не ведіться на розводки інспекторів ДАЙ і ваше бабло залишиться при вас. А, ну і правила дорожнього руху теж не варто порушувати .
Гаїшники мусят так робити, бо зараз дозволено швидкості терпимі і нема кого ловити. І до мене раз так нізашо домахався. Але написав протокол, мов я напишу, а ви там розбирайтеся.....
Ні! Вони ТАК мусять робити через ПЛАН! І план по протоколах (порушеннях) і план по зданій касі бонзам типу картавого міністра! З ментами-давайшниками потрібно вступати в суперечку в любому випадку. Ті рагулі самі правил не знають. Випадок: Їду Стрий-Львів. По лівому ряду починаю маневр обгону ТІRовської фури. Фура пре за 120. Трійка моя старенька, обхожу по метру... Позаду фари, потім сигнал, потім мигалки, потім сирена... Скидую швидкість, фура іде в перед, я правий поворот і зупиняюсь. Морда в кашкеті "за три дні не об..." на радостях (зараз бабла з мене зрубає) - Вас вітає Львівське ДАваЙ! Ви створили аварійну обстановку. Я починаю ржати! Мусор з подивом: - Не бачу нічого смішого. Ви перевищили дозволену швидкість і створили аварійну ситуацію. Заспокоююсь і питаю - КОМУ? Морда - НАМ! - Вам? І ви це напишете в протоколі? Що якийсь майор ЗСУ на "старій" трійці створив аварійну ситуацію двом жирним мусорам на Ланосі, яким бракнуло рубасів на пиво? Спочатку по пиці плями, потім , напевно повернулись атавізми його мозку і він зрозумів що лоханувся... Далі було шоу з перевіркою номерів, заміром протектора... Потратив десь з пів години, а задоволення отримав - ВО!
Розвод розповсюджений, але читайте що пише адмінкодекс і не ведіться на ДАЙський розвод "примусили інших учасників дорожнього руху різко змінити швидкість, напрямок руху або вжити інших заходів щодо забезпечення особистої безпеки або безпеки інших громадян, що підтверджені фактичними даними, а саме: поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілого, свідків, показань технічних приладів та засобів фото- і відеоспостереження та іншими документами," Просто порушення не є автоматично аварійною обстановкою, це просто порушення яке пердбачає штраф, але аж ніяк не позбавлення прав, як це передбачає створення аварійної ситуації.
Історію Мартіні чув не перший раз і у Львівській області і поза нею... Такий наглий розвод і лохотрон працівниками ДАй переходить всі рамки.... шо буде дальше аж страшно представити
Нічого страшного не буде якщо водії будуть знати ПДР та кілька статей адмінкодексу (що стосується відповідальності за порушення ПДР). Повірте що 90 % водіїв дуже далекі від ПДР (як проїхати перехрестя знають більшість з них але це далеко не все що треба знати). Все дуже просто, по-перше не порушуйте самі, а по-друге не давайте сєржанту з трьома класами за спиною вас розвести на рівному місці.
Не погоджуся... Основна мета інспектора - живі гроші, писати протокол йому ой як не хочеться, тому зрозумівши Вашу підкованість, дуже часто чуємо (правда, крізь зуби) "щасливої дороги"
та й протокол не є бланком строгої звітності.... шкода,такого можна б було понаписувати до теми та сама "розводка" на фару діє на постійній основі)) в Солонці... будьте уважні
Віднедавна є бланком суворої звітності, номерним і ще й складається з двох відривних бланків, один з них залишається у водія.
Вчора напередночі була пригода... Їду через Бібрку з сторони Львова. Через центр - неможна, бо стоїть знак цегла. Та я повалив під знак... Аж тут стоїть гаїшник і маха мені патиком полосатим... Ну я зупинився, він представився, я теж... - дукументи... - прошу... - знак бачили? - ні. віддав документи, бувай здоров.... Запитаєте "чому"? Бо знак намальований не рефлекторною фарбою і його вночі практично не видно. Гаїшник зрозумів, що я то скажу, тому навіть не сперечався... Отаке.
Постійно маю пригоди на Тернопільщині. Під обл. центром кілометрів 10 міжнародної чотирьохрядки і все по нас. пунктах. І пасуться водночас кілька бригад. Одно проминув і газу, а там за 2 км знов стоять: 81- 83 - всьо! перевищення! виписуємо квитанцію на місці. Раз "продешевив" показав йому Грушевського - не помогло, написав штраф. Вже тепер знаю - треба Кобзаря Штрафи у нас дуже виросли! (Це так бюджет наповнюють) за перевищення щось від 270 до 350 грн.
зовсім не всьо, той прибор їхній має похибку здається +/- 3 км. Рекомендую попросити мента щоб показав документацію на прилад шо вимірює швидкість. Знайдете там де пише про похибку і можете втирати йому що їхали 80 км/год. Якщо вимахується, попереджаємо його, шо напишемо в протоколі в поясненнях все, що мент стоїть з приладом, яким не вміє користуватися, зупинив без причини, натякає на взятку і тд. Навряд чи він після цього схоче складати протокол, а як схоче, то пишемо все як в попередньому реченні.
бідні ви бідні...... але цікаво читати - і про фарбу рефлекторну і про часікі, - вже не орієнтуюся на місцевості й правила наші забуваю. мене вчора теж поліцейський зупинив - строгий американський непідкупний. вздовж гайвею за бетонною метровою стіною велися ремонтні роботи. в таких зонах автоматично обмеження швидкості на 15 миль нижче від звичайного. "пробачте, я знаю, що порушила. відпустіть, плз...." роблю очі "сумні та чесні." (буде чудо, якщо він поверне права.......) "почекайте, я мушу перевірити ваш рекорд..."(все, пиши пропало...) довго нема, сидить в машині біля монітора, пише щось.....( хай його качка копне, суд-штраф, пункти знімуть знову.. а там вже нема з чого ..) вертається з папірчиком " бачу, ви маєте великий фан від водіння цієї машини !..." кажу чесно "так, сер, дійсно маю..." (на скільки він там написав.. на доларів 200, мабуть...) "даю вам просто попередження сьогодні . вважайте. " (Боже, дякую !!!!!!!!)
ага, щасссс в штатах поліцейський - представник закону до такого ступеня, що звинувачувати його в лохотроні , як я одного разу глупо намагалася, коли мене за містом зупинили з нібито космічною швидкістю, безнадійно. тоді він сказав, що продемонструвати мені цифри на "фарі" він вже не може, вони не фіксуються. але в суді повірять на слово йому.