Люстрація. Головне та необхідне дійство.

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем ГРАНД, 2 січ 2010.

1. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Без люстрації просування на шляху до нормального цивілізованого суспільства неможливе. Будь яка країна на пострадянському просторі приречена тупцюватися на одному місці і рідко коли здійснювати безсмислені напівкроки вперед, але одразуж відскакуючі назад під тягарем шкідливих традицій та згубних звичок, носіями яких є нинішні "ветерани" щороку крокуючі площами міст та містечок держави та передаючих свій "досвід" у спадок молодому поколінню.
    Пропоную невелику статтю в якій викладено звідки "ростуть ноги". Буду вдячний за відгуки.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    А.Г. Тепляков. О коррупции в органах НКГБ-МГБ СССР 1940–1950-х гг.

[​IMG]franky_boy2 wrote in [​IMG]antisovetskie December 31st, 2009 Тема корыстных преступлений сотрудников органов государственной безопасности в последние годы затрагивается историками , но пока не стала предметом отдельного исследования. Между тем документы контрольных партийных органов, в особенности фонд Комитета партийного контроля при ЦК КПСС (РГАНИ. Ф. 6), содержат большой массив материалов о злоупотреблениях чиновников карательного ведомства.

Криминальный характер большевистской власти основывался на её уверенности в «законности» насильственного перераспределения общественного богатства из рук имущих классов в пользу менее имущих и неимущих. Известные ленинские формулы относительно целесообразности «грабежа награбленного» и того, что контроль над распределением важнее материального производства , давали необходимую основу политике реквизиций и конфискаций, немедленно выродившейся в повсеместные грабежи и расхищения общественного достояния.

http://community.livejournal.com/antisovetskie/48550.html#cutid1 (повний текст)

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

давно час.
    якщо влада не хоче люстрації -- влада є такою самою, як і попередня.
    боїться

3. ull9

ull9 Дуже важлива персона

время упущено. это надо было делать раньше. сечас это уже бы выглядело как месть.
    перед украиной стоят куда как более грозные проблемы чем люстрация.

4. ГРАНД

На мою думку ще не пізно. Тим більш, що нормальна люстрація не передбачає каральних заходів та засобів. Перш за все вона передбачає спонукання державних посадовців добровільно, за власним бажанням надати інформацію щодо перебування в тих чи інших структурах (КГБ,МВС,пратійні органи до районної ланки включно). А також складання відповідних тестів на лояльність до України та знання її законів (що безпосередньо належвать до виконання тих чи інших обов"язків чиновника) Конституції України.

5. Uromyces

Uromyces Well-Known Member

Уважаемый ull9, с одной стороны вы правы, но с другой стороны ведь именно извращенная форма комуно-совдеповского "телефонного права" и составляет в значительной степени нашу систему управления. Она же и питательная среда нашей коррупции. А что-то с этим делать таки надо.

6. ГРАНД

Іноді мені доводиться спілкуватися з хоч і не чисельними, але переконаними представниками комуністичних ідей. До речі доволі молодими. Їх програму та гасла приводити не буду, бо воно і так відомо. За невиличкими змінами та поправками щодо релігії та надання можливості існування приватному сектору в суворо обмежених рамках.
    Так от на мою пропозицію до них зібратись своєю ячейкою (і членами сімей) викупити (чи взяти в довгострокову аренду) чималий шмат землі і на ній побудувати своє комуністичне господарство, чи бодай навіть завод (або кілка заводів) та запустити міцне виробництво. Запровадити у вузькому колі суспільні відносини побудовані на неокомуністичному грунті і жити в своє задоволення і нехай буржуазне оточення їм заздрить. Таким чином показати всьому суспільству приклад переваг їми пропагуємого устрою та ідеології. За прикладами та досвідом ходити не далеко. На найближчий парад "ветеранів" НКВС, або на крайній випадок до кібуцу в Ізраілі.

Ця моя простенька пропозиція знайшла у співрозмовників палке несприяття та безгрунтовні звинувачення мене як провокатора. В чому я завинив перед нмим - сам ніяк не зрозумію.

7. vkk311

vkk311 комбриг Симпсон

Всё верно!
    Когда нам удасться сломать совковую систему, которая до сих пор держит власть, - тогда у нас появится реальный шанс стать процветающей европейской страной.

Пусть большая часть совковой номенклатуры уже на пенсии но при власти их родственники и односельчане. Вполне реально провести тесты на должностное соответствие

8. Mokbo

Mokbo Well-Known Member

Охота на ведьм????о_О
    Ню-ню-ню....:cool: начинайте!!!!:yahoo:

9. Mokbo

Mokbo Well-Known Member

:wacko: и хто будет проводить ???
    "Гранды" или "vkk311" со своими родственниками и односельчанами?:cool:

10. ГРАНД

Коли йдеться про полювання на відьом - тоді лунають постріли і тюрми будуються ударними темпами, розгортаються масштабні будівництва безглуздих об"єктів і т.ін.
    У випадку люстраціїнічого подібного не передбачено. Передбачено лише усунення від конкретних державних посад, що впливають на ключові витоки життя держави чи регіону. Простіше кажучі, щоб позбавитись згубних традицій та звичок , боротися з нмим марно. Треба усувати їх носії із відповідного органу влади. А вже на побутовому рівні, чи в приватному секторі, вони відімруть самі по собі, бо приватний сектор більше всього від них і страждає.

11. Mokbo

Mokbo Well-Known Member

С двух месячным выходным пособием и волчим билетом?;)
    А на их место кого?:rolleyes: просто патриотов ?:wacko:

12. ГРАНД

Не юродствуйте. Звідки Ви знаєте, а може ГРАНД сам може стати об"єктом люстрації?. До того ж люстрація матиме обмеження в часі, для того, щоб безкорупційні принципи здійснення влади міцно укорінились. І через деякий час можна буде поступово поновлювати люстрованих, але вже через відповідний механізм тестування та конкурсного відбору.

13. Mokbo

Mokbo Well-Known Member

Так Вы же пенсионер...да и сами писали что отказались от должности регионального характера от Ющенко...о_О
    Так кто будет судьями то?
    А судьи кто?????

14. ГРАНД

Так я пенсіонер, але працюючий. Ви упустили цей пункт моєї скромної біографії. Думаю навмисно. Так я дійсно відмовився від запропонованих посад свідомо, прекрасно даючі звіт своїм можливостям та вимог часу. Тоб то я зізнався сам собі, що застарий вже для цього. До того ж я є на підчвідомому рівні носієм тих згубних традицій, хоча вони мені і огидні. Можу не втриматись і застосувати телефонне право та свої корупційні зв"язки за для досягнення того чи іншого результату, а потім в знак вдячності буду винним тим людям і система закрутиться по новій спіралі. Тому вирішив що краще буде самоусунитись і присвятити себе більш приземленими видами діяльності, де я нікому нічого винен не буду, так само як і мені ніхто винен не буде. Я довольний.
    Люстрація ж не передбачає будь яких судових,кримінальних чи адміністративних переслідувань. вона лише позбавляє тимчасово обіймати посади в тих чи інших галузях здійснення владних повноважень. Простіше кажучі - поглиблена ротація кадрів. Ви ж не станете звинувачувати керівника фірми, що проводить ротацію кадрів після впровадження новітніх технологій? Ротації проводяться без судів.

15. vkk311

vkk311 комбриг Симпсон

Вы помните фильм "Неприкасаемые" с Кевином Коснером и Шоном О'Коннори?
    Вы считаете что у нас не найдутся такие люди? Вы считаете что все наши граждане изначально продажны?

16. Mokbo

Mokbo Well-Known Member

:good::good::good:

И хто?Хто будет той керівник фірми, що проводить ротацію кадрів??????

17. Mokbo

Mokbo Well-Known Member

Думаю что не совсем ..все...
    И где эти люди сейчас?о_ОВы думаете..они согласятся сменить свое место работы?:wacko:
    А чтобы не налезло чего-нибудь такого же как раньше, только ещё на сорт похуже (из тех, "кто был ничем"), надо ещё на этапе планирования способов разрушения "мира насилья" обсуждать способы строительства "нашего, нового мира" - увязывая их друг с другом. Сколько на Украине сотен тысяч чиновников разных уровней? И КТО всех их переназначит? - разогнать - ума много не надо, силы хватит...

18. ГРАНД

О! Це вже не по совковому пішла розмова. Конкретніша. Дякую.
    А питання хто буде здійснювати - це тема окремої гілки. До того ж звичайно не саими люстрованими чи кандидатами на люстрацію. можливо це буде якась відповідна НЕ державна структура, також сформована по принципу тестового , конкурсного відбору. Накшталт конституційного зібрання чи конституційної ради, а може і якийсь науковий заклад. Над цим питанням треба добре поміркувати.

19. vkk311

vkk311 комбриг Симпсон

Я бы ради такого согласился бы. Для меня процветание моей страны важнее чем сиюминутная выгода.

20. Mokbo

Mokbo Well-Known Member

В "тройку" вошли бы?;)
    А Вас хто проверять будет?Вашу благонадежность?о_О
    А не боитесь ...грех на душу взять...в случае не правильного решения?

а де твій аватар? :)