Людська байдужість: дитина ледь не згоріла у центрі Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Nevermind, 22 лип 2011.

1. Nevermind

Nevermind Просто персона

Відеосюжет - тут: http://www.ictv.ua/wasp/ua/facts/1419/1430436/

• Подобається Подобається x 7
  2. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Байдужість у наш час - то щось на зразок пандемії. Страшно. Люди бояться здатися людьми. Але ще страшніше, коли хтось проявляє небайдужість, а його смикають за рукав зі словами : "Ти шо, здурів?"

3. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Я з вами згоден, але не забувайте шо і вияв турботи теж заразний. Подаваймо хороший приклад і все направиться.
    Не встидайтеся бути ліпшими і чуйнішими за інших. Таки варто бути ліпшими і тоді інші за вами потягнуться.
    Майте свою думку і не зважайте на то шо інші скажуть чи подумають - аби потім самому за себе не було встидно.

• Подобається Подобається x 9
  4. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Та я ж нічого проти не маю, але була, наприклад, ситуація, коли гопота лупила якогось пацана поменше і то знімала на мобілку, навколо були люди... Всі мовчать, проходять, опускають очі. Гопоти четверо, моцні. Тут одна ініціатива не поможе, тут треба мінімум двох-трьох мужиків з грізними виразами облич.

• Подобається Подобається x 5
  5. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Ну в такому випадку і я б сильно не ліз :). Я кахби тоже жити хочу.
    В такому випадку тре здалека (шоб як за вами побіжать могли ше втекти) дзвонити в міліцію, ну і на місці моцного хлопа варто би шукати лома шоб якшо того шо бють таки вже вбивали то помогти, але то справа така - проти чотирьох биків сам навіть з ломом не повоюєш. Самому калікою стати тоже не охота.

То коли все добре то думаєш собі "як так можна - людину бють, а ніхто не заступиться". А коли доходить до діла то думки інакші зовсім. І то нічого дивного - інстинкт самозбереження ніхто не відміняв.
    Памятаю як ішов з роботи на маршрутку вночі і під мостом на перехкесті кнОльги-Наукова хлоп з кобітою стояли і штуркалися. І фіг поймеш шо там до чого. А мужик здоровий - я б йому точно ради не дав. І шо було робити? Морду йому бити? Став пару метрів збок і дивився шоб бійки не було. Потім прислухався і поняв шо то сімейна пара скандалить. Але ж спочатку я того не знав. А отака на рожон лізти вночі хз до кого страшно.

Ситуація ж з дитиною - то геть інше. тут тим хто проходив мимо нічого не загрожувало. Викликати пожежників, знайти драбину, скликати людей на допомогу - то все прості речі і не загрожують ні життю ні здоровю.

Останнє редагування: 23 лип 2011
  6. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Вибачте за слово, дулю вам міліція надасть, а не допомогу. А ще їхати буде довгенько у порівнянні з тим, скільки часу треба для того, щоб людину побити до непритомності.
    Найкреативніше - дістати телефон, ввімкнути камеру і крикнути:"Усміхайтесь, вас знімають!" І реально знімати... Ну і щоб мати відстань для втечі :) Коли накивають п'ятами шпанюки, то викликати швидку для побитого. Коли не накивають, то підняти крик(якщо людно), втікати(якщо не дуже людно). Відео потім, якщо є бажання, викласти в І-неті.

• Подобається Подобається x 1
  7. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Скорше всього шо так і буде. Але ті хто людину тлумлять в тому не впевнені і вже неризикнуть добивати. Бо в тюрму тоже ніхто не хоче. Так шо дзвонити треба здалеку, а потім голосно кричати шо мєнти вже їдуть. тут головне шоб вони розуміли шо їм пора валити звідти.

А отого в наш час точно ніхто не боїться :). Знімають і добре. Слава на весь інтернет буде.

---------- Додано в 16:26 ---------- Попередній допис був написаний в 16:19 ----------

А вообще люди зараз настільки бидлуваті бувають шо аж в чоло хочеться дати.

Колись на Б.Хмельницького трапилася мені бабця, яка от-от думала зомліти. Вже на землі сиділа і очі завертала. Рядом був магазин ну і я крику наробив шоб дали води, корвалолу якогось. То одна продавщиця зара то все найшла і бабку відпоює і каже до іншої шоб дала ящика з пива шоб бабка собі сіла на ящик а не на землі сиділа. А та друга їй каже шо "не дам бо вона його або вкраде. або поломе". І шо тут скажеш. Навіть матюкатися не хтів.
    Бабка виявилася свіжою бездомною. Десь недавно її з хати вигнали. Швидка за 20 хв так і не приїхала хоть я до них 3 раза дзвонив. Бабка самам відійшла і я її посадив на бардюр фонтану. Вияснив шо в неї є сесра в Трускавці, а тут у Львові вже нікого нема. Хтів бабці дати гроші на білєт в Трускавець, але вона сказала шо нізашо туда не поїде бо не хоче нікому там проблем створювати. Вот таке то буває. І шо ж тут поробиш. В Лікарню її везти - не візьмуть. А як і візьмуть то за 2 дня випхають. В міліцію вести - їй же гірше.

• Подобається Подобається x 6
  8. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Ой, то переважно так не є. Річ у тому, шо люди небезпідставно більше бояться міліції, аніж шпани, а виклик міліції ті сприймають за блеф. Знаю, бо до мене в хату троха давніше був ломився грабіжник, я кричала, шо міліцію викликала, а він тільки послав на цвірінь і продовжив ламати. Слава Богу, шо якось воно розрулилося, коли сусід ("па гроб жизні" йому вдячна!) вийшов і почав піднімати громовий крик. Є ситуації найнеймовірніші.

• Подобається Подобається x 5
  9. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Та ясно шо хлоп з ломом то страшніш ніж "гапотетична" міліція, але на камеру знімати то точно нічо не дасть :). Від того шо ви міліцію викликали вам може нічо і не бути. А як будете знімати то вас точно доженукть, телефон відберутьі по голові надають.

10. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Я швидко бігаю.
    Завжди можна "поєднати методи":і кричати, і знімати, а до того дзенькнути в міліцію. Як на мене, то ліпше получити по голові і залишитись без телефона, ніж пройти мимо. Отака я прибацана.

• Подобається Подобається x 2
  11. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

:). То ви так думаєте допоки не получили.
    Ну але мо воно і правильніше так як ви кажете. Я не такий. Я таки трусуватий. Видать ота кроляча натура в мені домінує :).

12. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Вчера сотрудник нашей фирмы пошел на обед и увидел женщину, которой стало плохо, дал ей валидол, вызвал скорую, сбежался народ, остановилась легковая, водитель повез женщину в больницу. Та что не все так ужасно

13. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Та ясно шо ше не повністю п....ць, але ж скільки випадків коли всім пейбл. Невже вам такі не траплялися? Певно траплялися, просто ви не думали про то чому кругом одні мудаки, а думали чим би то помогти і шо робити.

Іщо один випадок з маршрутки. їде молода дівчина, зима, в маршрутці дихати нічим. Вона медлєнно сідає на коліна діду, який сидить на кріслі і втрачає свідомість. Всі дивляться і кажуть "ой, водій, в вас дівчинка зімліла" і ото і всю реакція. Поки ми її відтирали снігом і по пискеу били то зразу ж збоку сидять дві бабки і на всю маршрутку розглагольствують яка зара молодь погана - пю, курить, спить з ким попало і наркотою ширяється і від того мліє. :) Так шо всякі люди є.

• Подобається Подобається x 6
  14. Тим22

Несколько лет назад сын жены прогуливался в центре Донецка с девушкой и увидел как менты пристали к парню и стали его избивать. Сын позвонил на горячую линию УВД, через 10минут приехали менты, повязали тех ментов, потом тех ментов, которых повязали уволили

15. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

1.Та вже получала... 2.Та і я не орел, чесно кажучи. Багато чого боюся до чортиків. Бр-р... Але кожен, хто говорить, що не зможе, насправді може. У тому весь фокус!
    Ваш співробітник, мабуть, дуже хороша людина.
    Висновок, загалом, напрошується сам собою. Кричати ОБЖ-ешне слово "пожежа" не має сенсу, тому що всім до лямпочки. Порятунок потопаючих - справа рук самих потопаючих?

Тим22, а в нас пов'язали тих, шо пов'язали нападників, тіко "втіхаря". Якісь вони були "шишки".

• Подобається Подобається x 1
  16. Тим22

Нет, со мной как то было, после большой пьянки я поехал в забитой электричке на дачу к отцу, мне стало плохо, народ меня усадил, дал валидол и попить

17. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

18. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

• Подобається Подобається x 2
  19. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Головне не озлоблюватися і розуміти шо такоє хорошо, шо такоє плохо і розуміти шо думка "а во інші теж так роблять" - то галіма відмазка.

• Подобається Подобається x 3
  20. shprot

shprot New Member

В неті всі ми супергерої,а в житті все по другому

а де твій аватар? :)